Ћирилица Latinica
16.12.2021.
Politika

Radunović: Memorandum je "čaj od nane"

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Socijalistička narodna partija (SNP) je naš stari koalicioni partner i želim da im vjerujem dok ne vidim nešto sumnjivo, kazao je sinoć u emisiji „U žiži“ sa Pericom Đakonovićem na Adria TV šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović.

Govoreći o memorandumu koji je SNP potpisao sa GP URA i manjinskim partijama Radunović navodi da je to interni dokument koji nije za komentarisanje.

„To je stvar demokratske azbuke i dokument kao dokument ne sadrži ništa spektakularno. Ovaj sporazum je čak i blaži od onog koji je premijer Zdravko krivokapić potpisao bez našeg znanja sa Bečićem i Abazovićem“, istakao je Radunović.


Dodao je da SNP ne doživljava kao izdajnike.

„Sa njima smo bili u zajedničkoj koaliciji. Bilo je teških riječi u parlamentu ovih dana, a ja sam tražio da se spuste tenzije. Taj memorandum je čaj od nane. To može svako da potpiše. Strah me je samo da u tom memorandumu predstavnici DPS-a ne vide neki vid zaštite za sebe, ali vjerujem da će sud pravde svakog stići“, smatra Radunović.

Istakao je da bi bilo problematično da nakon potpisivanja memoranduma ne dođe do, kako kaže „eventualnih neželjenih događaja“.

„To je definitivno ono što plaši građane- da ta mini koalicija zatraži manjinsku podršku DPS-a. Ko će biti u Vladi je manje bitno, bitno je ko vas podržava, jer ko vas podržava drži vas u šaci“, tvrdi Radunović.

Prema njegovim tvrdnjama, izmišljane su priče u medijima i na pojedinim portalima da DF i manjinske partije nikako ne mogu zajedno.

„Veliki novac je bio u igri kojim je rukovodio DPS. Manjinskim partijama je stoga bilo lakše da potpišu ovaj memorandum sa SNP-om i URA jer oni nisu bili toliko medijski napadani. Moramo biti realni, ambijent je taakv napravljen, ali sa velikim naporom moramo raditi na povjerenju“, cijeni Radunović.

Tvrdi da je Vlada na čelu sa Krivokapićem napravljena na silu.

„URA je ucjenjivala, sprovodila je očigledno neke tuđe namjere. Crkveni krugovi su igrali značajnu ulogu u politici i vršili su pritisak na nas da damo šansu Vladi da se formira. Mi smo na kraju to uradili, ali od prvog dana smo sumnjali u koncept ekspertske Vlade. Ova Vlada je imala veliki zadatak, a to je da se suoči sa velikim lopovlukom i nepravilnostima. Došli su ljudi bez ikakvog političkog iskustva“, navodi Radunović.

Dodao je da cijela Crna Gora zna da Krivokapić nije zadovoljan sa ministrom unutrašnjih poslova Sergejem Sekulovićem.

„On je zaista jedan fin čovjek, poznajem ga, ali on je vrlo mekano pristupio rešavanju stvari. On dolazi iz NVO sektora i vrlo je nepodesan za mjesto ministra MUP-a. On je ekspert za neke oblasti, ali ne i za ovaj resor“, zaključio je Radunović.

(DAN)

Komentari
Za ovoga
Za ovoga : Od CRNOGORSKE"🌼🌼🌼🌼"!!! Nikada sa 🐺🐺🐺!!! Viva 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 💗💗💗
16.12.2021 12:36
Za radunovica
Za radunovica : Pices i ti taj caj "srbin" 👋👋👋👋
16.12.2021 13:10
Nole
Nole: Svi bježe od Otvorenih listi i direktnog izbora, jedino Danilović to neđe pomenu
19.12.2021 12:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar