Ћирилица Latinica
10.11.2021.
Politika

Radunović: O sastavu nove Vlade razgovara se još uvijek neformalno

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Poslanik u Skupštini Crne Gore i  šef Kluba poslanika DF-a Slaven Radunović nada se da će razum pobijediti i da će većina koja je pobijedila na izborima 30. avgusta prošle godine napraviti novu Vladu.

On je istakao da je neophodno što prije doći do rješenja, jer status kvo, kako dodaje, ne odgovara nikom. Radunović je dodao da za nekoliko dana očekuju zvanične odgovore o novoj Vladi.

On je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore podsjetio da je do petka rok predstavnicima parlamentarne većine da se izjasne da li su za ideju da se pravi nova Vlada i da se na taj način prevaziđe duboka kriza u kojoj se Crna Gora nalazi.

„Pokušali smo i sa ovom vladom, dali smo joj šansu, nije se pokazala kako treba, dali smo šansu rekonstrukciji. Dva čovjeka iz ove vlade su učestvovala na izborima to su premijer i predsjednik GP UR, ostali što god da urade dobro, ako urade nešto loše vrate, vratiće se na stari posao, a nama koji smo glasali u Skuštini za ministre ostaje da se pravdamo građanima na izborima. To moramo da promijenimo“, kazao je Radunović.

Na priču o rekonstrukciju Vlade potrošeno dosta vremena, kazao je Radunović i dodao da su iz tog razloga razgovori o novoj Vladi oročeni na 30 dana.

„Ne smijemo da trošimo vrijeme građana. Imamo situaicju gdje Parlament ne funkcioniše. Ne postoji drugi način da zaustavimo neke akcije ove Vlade a koje nam se ne čine kako treba, osim da ih blokiramo i da ih natjeramo da razgovaraju, tu mislim i na one koji podržavaju ovu Vladu a to su kolege iz URE. To je mogućnost koju nam nudi parlamentarni sistem“, dodao je Radunović.

„I što god da se desi neka se desi što prije, to je naš razlog da se vrijeme ne troši. Mi smo sada inicijatori razgovora i nećemo dozvoliti neko eliko razvlačenje“, kazao je Radunović.

Na pitanje da li su dobili neki odgovor na ponudu o formiranju nove Vlade Radunović je kazao da postoje neformali razgovori.

„Ne bih o tome jer mogu da pokvarim razgovor a to i nije ni korektno. Za nekoliko dana očekujemo zvanične odgovore“, kazao je Radunović.

Komentari
maki
maki: Ovi debeli su obično glupavi... Pretegne im guza glavu...
14.11.2021 14:23
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar