Ћирилица Latinica
07.11.2018.
Politika

Raičević sa cetinjskim gradonačelnikom u Građanima

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Gradonačelnik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastali su se danas u mjestu Građani gdje su razgovarali o valorizaciji privrednih i turističkih potencijala ovog dijela Riječke nahije, kao i o mogućnostima za unaprjeđenje saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture.

Gradonačelnik Kašćelan i predsjednik Raičević spremni su, kako su saopštili, da u granicama svojih ovlašćenja i moći podrže privrednike i žitelje tog kraja, ističući da je jačanje putne infrastrukture generator svakog razvoja.

U tom kontekstu, dogovoreno je da Prestonica Cetinje i Opština Bar naprave projekat sanacije puta od Građana do Brčela u dužini od sedam kilometara.
Gradonačelnik Kašćelan kazao je da će Prestonica u kapitalnom budžetu za narednu godinu planirati sredstva za sanaciju dva kilometara tog puta, na teritoriji cetinjske opštine, i dodao da je planirana i sanacija udarnih rupa od skretanja ka Rijeci Crnojevića do Građana.

Predsjednik Raičević rekao je da će Opština Bar u najskorijem roku početi sanaciju puta od Brčela prema Građanima. Cilj je bolja saobraćajna povezanost ovog kraja sa Barom i Cetinjem, unaprjeđenje turističkog prometa i privlačenje turista iz svih krajeva svijeta, ali i bolji plasman poljoprivrednih i drugih proizvoda na domaćem i stranom tržištu.

Sagovornici su se saglasili i da u narednom periodu sprovedu zajedničke aktivnosti u cilju poboljšanja elektro snabdijevanja tog dijela Riječke nahije.
Gradonačelnici su posjetili i vinariju „Lipovac“ gdje su razgovarali sa izvršnim direktorom Savom Kneževićem.

Na sastanku je ocijenjeno da su ovakvi i slični kompleksi, koji kombinuju kvalitetnu turističku ponudu i domaće proizvode, potencijal koji zaslužuje pažnju lokalnih uprava i države, a sve u cilju razvoja ruralnih predjela i kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda koji prati potrebe savremenog turiste.

Komentari
List Crne Gore
List Crne Gore: Mladi Raicevicu, lijepu li si svitu sa sobom poveo. Mici se od nasledja nepismenih i spijuna.
07.11.2018 22:18
Dragan Vojvodić
Dragan Vojvodić: Ideja i plan za rekonstrukciju ovog putnog pravca je za svaku pohvalu, poslije više godina obećanja. Samo da se uradi kvalitetno, da se ne bi morale krpiti rupe svake godine i bacati pare.Sve možete imati, ali bez puta ništa.
08.11.2018 07:51
Dragan Vojvodić
Dragan Vojvodić: Evo i jedan predlog: valjalo bi razmisliti da se na prigodnom mjestu, postavljanjem biste ili na drugi način , obilježi ime Jovana Popovića-Lipovca, generala ruske carske vojske i maršala crnogorskog Dvora. Zaslužio je.Naravno, ovo nije obaveza opštine Bar, već Prijestonice, na sumnjam da bi u tome učestvovala i vinarija"Lipovac".
08.11.2018 07:59
Radmila Rodjaka Vojvodic
Radmila Rodjaka Vojvodic: E kako je Dragan VOjvodic mudar, prosto izvire iz njega, vidi se da je iz iste kosnice SDP, Oni vole da zaigraju na emociju crnogorstine pa da je svojataju. Evo ja imam predlog da pored biste Lipovcu naprave tebi bistu samo manju za glavu. Ajde da te zamoloim sjedi tu i batali jer ne znas sto te snaslo, da imas ista u pamet predlozio bi kako otvoriti neke fabrike, ili proizvodnju hrane. Ja sam mislio da ste vi iz SD usahli, vi biste opet da izlivate biste.
08.11.2018 08:22
Drgan Vojvodić
Drgan Vojvodić: A što se junače ne potpišeš svojim imenom i prezimenom (vljada ga se ne stidiš), no se kriješ iza moje rođake.
08.11.2018 13:32
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar