Ћирилица Latinica
07.12.2020.
Politika

Raković: Srpska pobjeda na izborima stepenik ka novom ujedinjenju srpskih država

Autor: Redakcija 30 Ostavite komentar

“Srpski svijet – pojam koji je skovao portal IN4S, autohtono je potekao iz Crne Gore. Pre nekoliko godina nismo smeli da pričamo o srpskom ujedinjenju. Ujedinjenje sam mogao da pomenem samo u Banja Luci, a sada se to proširilo zahvaljujući IN4S televiziji” – govori Aleksandar Raković, istoričar, u emisiji “Srpski svijet”.

Raković ističe da su izbori u Crnoj Gori pobeda srpskog naroda u celini i da to što pre treba da shvati DPS, a i sadašnja garnitura vlasti da smo jedan, kako kaže, nedeljiv narod i da nećemo tolerisati neoprezne izjave kao što je bila premijera Zdravka Krivokapića da Crna Gora neće biti srpska država.

“Najbolje da se premijer ne oglašava povodom identitetskih tema sve dok ne bude imao jasan stav. Nama nije svejedno da li je Crna Gora srpska ili crnogorska, nama je važno da bude srpska kao što je to i bila. Srpski narod je pobedio na izborima, a situacija je gora, sada imamo srpsku vladu u Crnoj Gori koja neće štititi interese srpskog naroda Crne Gore i srpskog identiteta” – kaže Raković.

On kaže da je proteklih dana bio oštar prema Krivokapiću, ali da je spreman da se izvini ako vidi da je pogrešio.

“Ukoliko se pokaže da je premijer Zdravko Krivokapić spreman da u narednih godinu dana obnovi srpsku državnost, ja ću mu se javno izviniti” – kaže Raković.

Raković smatra da je srpski narod pokazao da se integrisao i da je DPS demoliran i da sve to ne bi moglo bez Srpske pravoslavne crkve i uloge Mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija.

 “To je jedna integracija srpskog naroda. Srpski narod u Srbiji i Srpskoj je dao veliku ljubav narodu Crne Gore i apsolutno ne sme biti bilo kakav antibeogradski i antisrbijanski diskurs. Srpski nacionalni interes je da Crna Gora, Srbija i Srpska budu u jednoj saveznoj državi” – rekao je Raković.

Raković navodi da je interes Srba u Crnoj Gori da se sprovede popis stanovništva i da se srpske kulturne ustanove stave na Budžet Crne Gore.

Komentari
Šestan
Šestan: Okle je ova Funjara? Može da sanja samo. Redakcijo -opet pristrasni sa komentarina neki može neki ne ? Jeste li poceli u opanke na zoru dolazit na posao, za ocekivat je
07.12.2020 10:26
Велиша
Велиша: Тако је Раковићу, кућа ти га даје, твоји су из српске земље Црне Горе!
07.12.2020 10:28
To je to..
To je to..: Eeee,da,da...
07.12.2020 10:30
Baltazar
Baltazar: Ovo nije funjara nego fukara svako ko pokusava da negira Crnu goru i Crnogorce a masta o velikoj srbiji u 21 vijeku ili je lud ili izigrava budalu. A ova fukara sa blago telecim pogledom moze samo da masta i dok je vrijeme da povedu braca srbi racuna o Vojvodini i Raskoj da im se ne desi Kosovo a u CG mogu uvijek doci ali samo kao turisti svi koji imaju neke pretezije ko ova protuva nisu dobro dosli.
07.12.2020 10:41
Mijo
Mijo: Tako je sve Srpsske zemlje da se ujedine dje kod ima Srba na kugli zemaljskoj. Jedan covjek mi rece da u Kalkutu i Manilu imaju 2 porodice Srpske odma tamo poslati izaslanika nekoga mladoga iz Bara recimo. Ovoga maloga Dobricu Corica te gostuje na RTS prije neku noc ili da se vidi sa Leposavicem ima li koga malo vecega rastom jer ovaj prvi je mali rastom bas bas a i otac mu radi u MUP pa nije bas od vjere hahahah. Samo predlazem, e QQ majko sto je s ljudima 100 godina ista prica i u mjesto se tapka bravo bravo.
07.12.2020 10:55
Међа Вука манитог
Међа Вука манитог: Можеш само да сањаш и ти и остали као ти! Труло сте друштво скроз, прогањате све што ваља тамо. Гледао сам синоћ "Утисак недеље", држава вам је у проблемима до гуше, сконцентришите се на рјешавање истих, не забадај нос ђе му мјесто није јер ћете имат још већих проблема.
07.12.2020 11:43
Za rakovica
Za rakovica: Idete na tezu"zavadi pa vladaj"!!! Ocete iz druge drzave "srbije" da gledate gdje se mi "Pravoslavna" braca 🇲🇪izmedju sebe "koljemo"!!! Mi smo pametniji no sto vi mislite, ali uvijek postoji ono"ALI"pa i volite ako vam "BASTA"!!! Ima nas dovoljno sto misli kao ja, ne samo 🇲🇪nego i nasa braca Albanci i Hrvati i ostale manjine!!! Okanite se corava posla, grdno ce te se "OPECI" 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪DO ZADNJEGA DAHA!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪ZAUVJEK U💓💓💓MIR JE NASA PORUKA🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🕊️🙏🙏🙏🙏
07.12.2020 11:59
Бодин Србски
Бодин Србски: Наравно, ово је српска земља и права Србија, приморско-загорска Србија чији је саставни дио и Катунска нахија, de facto једина постојећа Црна Гора која је такође српска земља!!!!!! Црна Гора, односно Катунска нахија нема никаквих изгледа да опстане изван српског контекста, прије свега зато што је и сама српска а одмах потом и због тога што је са свих страна окружена правом Србијом, приморско-загорском Србијом!!!!! Не будалите расрбице и поцрногорице, живите у својој Србији коју очигледно не волите!!!!!
07.12.2020 12:04
Miloš
Miloš: Samo mi nije jasno đe nalazite ove budale. O kojim Srpskim Državama govorite. Crna Gora nikad neće biti ni Srpska ni Albandka ni bilo čija. Mičite više ove bolesnike što siju mržnju radi ličnih interesa...
07.12.2020 12:32
Бодин Србски
Бодин Србски: Не будалите расрбице-поцрногорице, цјела данашња Црна Гора је права Србија!!!!!!!!!!!!
07.12.2020 13:00
Бодин Србски
Бодин Србски: Никада више приморско-загорска Србија неће бити црногорска монтенегринија!!!!!!!! Дзабе се расрбице копрцате!!!! Да је вјечна наша права Србија, приморско-загорска Србија!!!!!!!!
07.12.2020 13:05
crmnicki
crmnicki: Ja kao Srbin iz Crmnice mogu da porucim Rakovicu i ostalim Trovacima,,Sa Srbijom uvjek a pod Srbijom nikad,, a Rakovic RaicevicIN4S, Jovanovic Barski Portal iz sjeverne Mitrovice, DF i ostali PINK GRAND HEPY srbijanci prekinite da nas Ucite jer mi nijesmo Srbi zbog Srbije i zbog bilo koga iz Srbije, vec zato sto to Jesmo.
07.12.2020 14:02
Драган
Драган : На попис па да видимо чија је а не негирати никог.
07.12.2020 14:05
Eskobar
Eskobar: Tako je. Demokratski referendum,a ne kao onaj 2006 pa da vidimo,a kome se ne svidja neka putuje sa onim traktorima sto ste Srbima spremali pred izbore😁😁😁. Da fino ..demokratski..vratimo kako je bilo..☺
07.12.2020 14:25
Za bodina
Za bodina: Cudi me da imas"kontakt"iz te pecine odakle se javljas!!! Ostani tamo"neandretalce"i sviraj uz "🎻"gusle"!!! Nas 🚂🚅🚆ide za Evropu 👋👋🤞🦕🦕🦕🦕
07.12.2020 14:27
Petar
Petar: Ljudi, realno recite jeli pokraden Referendum ? Rekao i Dritan da jeste, a sve treba pokradeno da se vrati. Glasali su iz inostransta..,ljudi koji dodju u Cg jednom u zivotu..
07.12.2020 14:31
Dzoni
Dzoni: Ne no cemo pravit veljiku aljbaniju ahahahaha
07.12.2020 16:13
Za milosa
Za milosa: Cuti vise je alvanska bila n3go srpska,srvi su proganjani a albamcoma jr sve dozvoljeno bilo i provokacije i zastave su sirili a vi ste cutali kao p...samo su vam srbi krivi bili a drugi su radili svasta protiv cg i cutali ste,tako da i sd cut pokrijte se usima
07.12.2020 17:14
Za petra&geometra
Za petra&geometra : Ko je sad pa taj dritan??? 👑👑👑Srpski👑😉😉😉
07.12.2020 17:48
Abc
Abc: Sto bi rekao onaj njihov'malo morgen'
08.12.2020 00:55
Barski Srbin Topolica
Barski Srbin Topolica: Ja kao Srbin se ne slažem sa tobom druže, to velikosrpsko nacionalno nasilje je i dovelo do 90tih. Vi pojedini još uvjek živite u tim 90im! Srbija svojim putem CG svojim sa korektnim susjedskim odnosima. Stalno neko isticanje srpstva a ovamo kao tražite pomirenje u CG koja je podjeljena i razvaljena od nacionalizma i sa jedne i sa druge strane. Budi ti druže Srbin i ne ističi to na primitivan i seljački način. Sko ti treba da dokazujes tako da si Srbin iz CG onda si ti polu Srbin. CG je kuća svih nas i tako mora ostati. Ti moraš da shvatiš da si osudjen da živiš sa drugom stranom i da ne možeš niti smijes da mjenjaš tu drugi stranu. Isto tako ta druga strana sa tobom, sa mnom i ostalima. Osudjeni smo jedni na druge i moramo naći zajednicki dijalog sve ostalo je propast.
08.12.2020 13:14
Barski Musliman Bar
Barski Musliman Bar: Kamo srece da ima vise ovakvih CG srba koji razmisljaju na ovakav nacin kapa dolje brate srbine naklon do zemlje ali da nema ekstrema i budala sa jedne i druge strane ovde bi bilo idealno mjesto za zivlenje po onoj narodnoj brat je mio koje god je vjere bio ali ovo je balkan primitivan narod koji ako ne ratuje svakih 30 godina nemoze normalno da funkcionise. Jos jednom hvala za tvoje razmisljanje i ovaj komentar. Pozdrav.
08.12.2020 15:34
Dzoni
Dzoni: Skadar i Drac da se vrati Crnoj Gori to su crnogorski gradovi
09.12.2020 16:39
Za dzonija
Za dzonija : Zbog mene neka ih daju srbiji😁😁😁😁👍👍👍
09.12.2020 18:23
PERUSINA
PERUSINA : NEVJEROVATNO JUCERASNI BALAVAC BLATI CRNOGORCE TO JE RADIO FASISTICKI VODJA U DRUGOM SVJETSKOM RATU TI NIJESI NIKAKVI NAUCNIK I ISTORICAR TI SI PSIHPATSKI I PLACENI LOBISTA
10.12.2020 13:30
Lud pa zivi
Lud pa zivi: To Dzoni budaletino srbija do Tokija
10.12.2020 14:35
🇲🇪🇲🇪🇲🇪
🇲🇪🇲🇪🇲🇪: Ministarka sporta itd, promjenila text na "cirilicu" Jos ne vidjeh tako "antipaticno" stvorenje 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
10.12.2020 19:20
Subara + kokarda
Subara + kokarda: Sto ce jadna ona nije ona kriva sto je avetna i sto su je postavili na tako znacajno mjesto. A postavili su je zato sto ramislja ko risto samo bi da rusi srpstvo cetnici pocetnici evo sad i cirilica da je razumiju braca srbi rusi i bugari za njenu pamet to je dovoljno. A sto se sporta tice tu je ekspert takmicila se u skok u dalj iz mjesta, bacanje kamena s ramena klikerijada izmedju dvije vatre i sve tako u nekim olimpiskim sportovima.
11.12.2020 12:41
Za 🇲🇪
Za 🇲🇪: QQ nama, stavili su je i u NST🏥🏥!!! Stvarno je "univerzalac"!!! Ne bi me cudilo da je stave i u ministarstvo"sexualne"nastave"💗💗💗🙉🙉🙉😉😉😉
11.12.2020 17:17
Za ministarku
Za ministarku: Ona nam je ka "francuski🔧" univerzalac 👍👍👍
11.12.2020 20:47
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar