Ћирилица Latinica
15.05.2018.
Politika

Svađaju se Milovi, "Ti da bu di bu da"

Autor: Redakcija 12 Ostavite komentar

Piše: V. Radunović

Koliko god suštinski fingiran, jučerašnji obračun između DPS-ovih koalicionih partnera u Baru (SD-a i Liste "Radomir Novaković Cakan - Biram Bar") skrenuo je pažnju lokalne javnosti.

Upućeni Barani uglavnom ovdje prepoznaju političku borbu za praktično isto biračko tijelo, a "puklo" je nakon optužbe Socijaldemokrata da Novakovićeva lista obmanjuje građane pričom o legalizaciji objekata, ali i tvrdnjom odborničkog kandidata SD-a Stefana Šuštera da Novaković i njegovi saradnici zapravo kradu njihov program i ideje, ili preciznije, u njima nalaze inspriracije....

Svakako da je ovdje riječ o pukoj bici za glasače između dva subjekta koji isto misle i rade građanima Bara, a na biračima je da to prepoznaju 27. maja na lokalnim izborima, ili se naprave da ništa nisu čuli ni vidjeli...

Ili - "Dok ljuljaju se kreveti, Ti da bu di bu da"...

Dakle, i jedni i drugi, kao što znamo nedvosmisleno i snažno podržavaju vlast Mila Đukanovića na svim nivoima, a potvrda tome, osim punog participiranja u lokalnoj i državnoj vlasti je i podrška predsjedničkom kandidatu DPS-a na njegovoj nedavnoj konvenciji u barskoj dvorani "Topolica", gdje su, kako se i na slici koja prati ovaj prilog, može vidjeti, nosioci obe liste bili u prvom redu.  

Podsjetimo, nakon što je, kandidat na listi Socijaldemokrata u Baru, Stefan Šušter kazao da koalicija “Biram Bar” obmanjuje građane reagovali su iz ove koalicije. Poručili su da niko nema prava na monopol pa ni Socijaldemokrate.

Lista “Radomir Novaković Cakan - Biram Bar” je saopštila da "mlađani bivši sudski pripravnik Šušter iz Osnovnog suda u Baru zaboravlja pravilo kojim bi trebalo da se rukovodi u svom budućem poslu". Tako su Šuštera podsjetili, vele, na Zakon o sudskom savjetu i sudijama, "gdje u članu 2 kaže da sudija sudi i odlučuje samostalno i nezavisno".

Ističu da je Šušter na tom prvom ispitu od mnogobrojnih koje treba da položi za sudiju,  pao.

"Legalizacija nije niti će ikada moći da bude privatna tema pojedinca, jedne grupe ljudi ili jedne stranke" - kažu iz "Biram Bar"

Niko, podvlače,  na tu temu nema monopol pa ni SD CG, "a još manje pripravnik Šušter kao njihov predstavnik u ovom napadu na Biram Bar. Svi oni koji učestvuju na izborima su dužni da o ovako velikom problemu daju svoje mišljenje i predlože rješenje".

Šušter je prethodno u ime SD-a saopštio da toj partiji pričinjava zadovoljstvo što je nosilac liste „Biram Bar“, inspiraciju za priču o legalizaciji našao u izbornom programu Socijaldemokrata, "iako se njome ne bavi na ozbiljan način".

"Dame i gospodo sa liste Biram Bar, cijenimo da znate da je original original, a plagijat plagijat, ili bolje rečeno, u najmanju ruku, prevara građana Bara, poručio je juče  Šušter, kandidat na listi “Socijaldemokrate – Mićo Orlandić – Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”.

Šušter je naveo da su iz SD-a na samom početku kampanje, kako kroz pismo nosioca naše liste Mića Orlandića, tako i kroz izborni program, dakle prije svih drugih izbornih lista, jasno i nedvosmisleno pitanje legalizacije stavili su u centar naše izborne kampanje, uz ekonomski razvoj naše opštine.

“Saopštili smo da će se Socijaldemokrate, realno sagledavajući ekonomsko socijalno stanje naših sugrađana, a uvažavajući njihova višedecenijska ulaganja u infrastrukturu, zalagati u Skupštini Opštine Bar, u skladu sa zakonom, da cijena legalizacije svih objekata do 200 m2, ne smije biti veća od 15 €/m2, a za sve objekte preko 200 m2, cijena ne smije biti veća od 25 €/m2, bez obzira u kojoj se zoni objekat nalazi, te da ćemo sredstva prikupljena od legalizacije namjenski iskoristiti za dalji razvoj".

Dakle, dodao je on, bez ikakvog politikanstva, iznijeli smo naše viđenje ovog gorućeg problema, predlažući cijene koje su zaista realne, eliminišući zone u kojima se objekti nalaze, jer cijene legalizacije objekata ne možemo određivati prema vrijednosti zemljišta na kojima se objekti nalaze, jer to smatramo irelevantnim u ovom slučaju, već jedino prema veličini objekata.

Pored ostalog, SD-a je preko Šuštera poručila građankama i građanima Bara "da će sve stavke njihovog izbornog programa, uključujući i legalizaciju, kao jednu od ključnih, realizovati za dobrobit sugrađana, vodeći se činjenicama i realnim stanjem, a ne predizbornim trikovima, manipulacijama i politikanstvom".

Komentari
Bleder
Bleder: Ahahahahaha, odavno se ne nasmijah kao sad, kako ste dobar naslov uboli. Ljuljaju se kreveti.... A i tekst pjesme poucan.... Velike simpatije i podrska za Barski portal, uz pozdrav sa Topolice.
15.05.2018 17:32
3-B
3-B: Mrtva trka lažova i prevaranata
15.05.2018 17:36
Рале свједок
Рале свједок: "Ти да бу ди бу да" - врх врхова !!! Да није Ћоске почео да ради на Барски портал :)
15.05.2018 17:37
Mladen
Mladen: Cini mi se da je Mico Orlandic pod instrukcija Ambasade SAD sproveo ajciju SC I HAPSENJE PIPEROVICS, a meta je bio Djukanovic. Inace COMI he bio pomocnik MUP a dok je ubijen Slavoljub Scekic i ninitan Splendid itd itd . Monstrum crnih afera. Cakan je smijesan
15.05.2018 17:46
Двокрилац
Двокрилац: Обоје су полтрони и привесци ДПС-а , СД нема свје идеје, обична интересна група која се "шлепа" уз ДПС и која му да је подршку ђе треба и тако убира интересе. Што се Цакан тиче свакоме ко има трун разум аје јасно да пкушава да дође до једног одброника и да тргује дајући га ДПС-у за неко мјесто које жели, човјек има новац , али нема власт и поштовање, он то жарко жели, комплекси!
15.05.2018 17:51
Branka
Branka: http://91.222.5.72/vesti/planeta.300.html:578747-Сутоморе-Руси-плене-Кемпински. Evo kako kandidat za odbornika DPS gradi i investira. Evo ga na slici gleda u Mila
15.05.2018 17:51
Crnogorac
Crnogorac: Bravo Stefane!!!! Glasam za vas!!! 8!!!
15.05.2018 18:56
Radikal
Radikal: Kako neko iz SD ima obraza da ista kaže? Ucjenjuju, prijete, potkupljuju čak i članova DPS-a. Obećavaju poslove, izmišljaju ulaganja i razvoj Bara. Pa zar nijesu sad u vlasti? Zar ne mogu sad donijeti odluku i cijeni legalizacije i iz Stranke Direktora i iz udruženja Patikaša?
15.05.2018 19:00
Sceptic
Sceptic: Isti ste. I jedni i drugi u vlasti a obećavaju šta će raditi kad osvoje vlast. ALO! Vi ste u vlasti, sad radite to što obecavate!
15.05.2018 19:04
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: Borba Cakana i SD za staro barane Topolica je vazda bika Srbska, Makedonsko i Šušanj Ova slika je obišla internet kao severinin video, Cakan u prvom redu čeka u red da mu milo pruzi ruku. Njegova pojava na konvenciji Mila u Topolici ga je uništilo i Pokazalo upravo da covjek koji predje jednom zajebace i drugi put.
15.05.2018 19:48
Barski parapet
Barski parapet: To što je Topolica i Šušanj srBski možete mačku o rep! samo se vi zanosite i sanjajte. A nije mi jasno, je li makedonsko bronx američki ili srBski? hahahah retardinjo
16.05.2018 01:49
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: Barski Parapet Vaka i ne mos biti ništa više od parapeta Bar he Srbski grad uvjek bio i ostaće, okolna sela i okolina bara glasa i drži mila na vlast. Vi da dodjete do centra od kuće možete slobodno dva sendviča pojest, toliko o tome koliki ste Barani i okle ste. Topolica, Šušanj, Makedonsko, Bjeliši, Sokolana i Sutomore sve je to Srbsko bilo vazda
16.05.2018 18:24
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar