Ћирилица Latinica
25.02.2021.
Politika

Rusija, Srbija i Republika Srpska uz listu "Za budućnost Nikšića" i Marka Kovačevića

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

U susret lokalnim izborima u Nikšiću zakazanim za 14. mart, lista "Za budućnost Nikšića" i njen nosilac Marko Kovačević, zadobijaju sve snažniju podršku stanovnika grada pod Trebjesom, ali i sa drugih adresa. 

Prije dva dana, jedan od trenutno najpopularnijih političara u Crnoj Gori, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, koji je ugostio Kovačevića i kandidate za odbornike liste "Za budućnost Nikšića" pružio im je punu podršku i pozvao Nikšićane da ne rasipaju glasove, te da glasaju upravo ovu listu, koja je po njemu ubjediljvo najbolja i njakvalitetnija u svakom pogledu.

Dosadašnja istraživanja ukazuju da će listu koju predvodi Kovačević (broj 4 na glasačkom listiću) glasati preko 38 odsto građana Nikšića, te da je izvjesno da će sa prirodnim koalicionim partnerima ova lista formirati relativno lako novu lokalnu vlast i otjerati u opoziciju Demokratsku partiju socijalista i njene partnere koji prema aktuelnim projekcijama imaju oko 35 odsto podrške.

Andrija Mandić, šef izbornog štaba koalicije "Za budućnost Nikšića" (DF- SNP- UCG- Radnička Partija i drugi konstituenti), kazao je nedavno da je pobjeda ovog subjekta i izbor Kovačevića za gradonačelnika preduslov za investicije koje će doći iz Srbije i Rusije, navodeći da imaju podršku ove dvije zemlje, kao i Republike Srpske.

U međuvremenu su prije nekoliko dana osvanuli brojni bilbordi podrške Kovačeviću i njegovoj listi u susjednoj Republici Srpskoj.

"Uvjeren sam da će koalicija koju predvodi gospodin Kovačević ostvariti istorijski rezultat, te da ćemo dobiti i drugog predsjednika jedne velike i značajne opštine iz redova Demokratskog Fronta, tačnije Nove Srpske Demokratije“, poručio je je gradonačelnik Budve Bato Carević.

On je kazao da zadatak nije nimalo jednostavan, ali podsjeća da je u Budvi dva puta pobijeđen DPS, te da je  uvjeren da će tako biti u Nikšiću.

„Veliko je zadovoljstvo što se plamen slobode koji smo zapalili u Budvi rasplamsao čitavom Crnom Gorom i što će, uvjeren sam nakon 14. marta, Nikšić povratiti reputaciju slobodnog grada. Građani Nikšića su uvijek bili na braniku slobode kada je trebalo i nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta. Zato pozivam sve građane Nikšića da masovno izađu na izbore jer je svaki glas važan i mi se ne smijemo opuštati sve dok u potpunosti ne razvlastimo DPS“, naveo je Carević ugostivši prije dva dana Kovačevića i saradnike.

Naglasio je da je Kovačević kandidat vrijedan svakog glasa, jer je svojom ličnom hrabrošću uvijek bio tamo gdje treba bilo da se radi o zaštiti slabijih i obespravljenih, bilo da je u pitanju odbrana nacionalnog srpskog identiteta.

„Zato vas pozivam da svoj glas date čovjeku koji je mlad po godinama ali nikako mlad po svom opozicionom stažu i iskustvu i koji se uključio u politiku jedne srpske, tada opozicione partije, kada je to malo ko smio. Tim koji je okupljen oko naše izborne izborne liste garant je da će Nikšićani dobiti odgovornu, demokratsku i poštenu upravu koja će raditi u interesu građana i razvoja grada. Zato još jednom pozivam sve građane Nikšića da 14. marta masovno izađu na izbore i svoj glas daju koaliciji “Za budućnost Nikšića“ koja je na glasačkom listiću pod brojem 4. DPS mora postati politička prošlost da bi Nikšić dobio šansu za budućnost„, zaključio je Carević

Komentari
Župa Nikšićka
Župa Nikšićka: Mi Srbi grada Nikšića nemamo drugu opciju osim ove, zato broj 4 i da se ne rasipaju glasove na one koji neće proći cenzus jer se time pomaže mafiji iz DPS-a. Naprijed Marko, mladi i čestiti čovječe, ponosu svog grada i srpskog roda!!!
25.02.2021 08:30
Razočarani član Prave CG
Razočarani član Prave CG: Marko Milačić privatizovao stranku i zato ga napustio čitav opštinski odbor u Nikšiću. Podrška za ovu listu koju predvode DF i Kovačević. Najveća srpska koalicija u istoriji Nikšića i nikšićki Srbi ko što reče ovaj iz Župe, nemaju drugu opciju. Do pobjede i oslobođenja Nikšića.
25.02.2021 08:32
Komita
Komita: Zelja ce vas biti srpski okupatori. Niksic je Montenegro, bastion dukljanski i tako ce ostati. Nikad vise 1918. Ako treba i NATO da intervenise!!!
25.02.2021 08:37
STOLE
STOLE: Rece najveci uzurpator drustvene imovine u istoriji Crne gore tuzno, jadno, zalosno kud plovi ovaj niksicki brod sami bog zna.
25.02.2021 08:54
Bogdan C
Bogdan C: A da sa tolikom podrškom imaćete vlast.Samo ste se grdno zaigrali u Nikšić padate kao sa kruške.
25.02.2021 10:03
Бодин Србски
Бодин Србски : Никшић је Србија, исто као што су и Приморје , Зета, Полимље, Потарје и Пива Србија!!!!!
25.02.2021 11:16
Za Bodina Srbskog
Za Bodina Srbskog: Ajde polako u Srbiju. Pa tamo izogravaj Srbina. Srbi iz Srbije su gospode za vas Srbe iz Crne Gore. Srbija je majka, a vi ste izdajnici Crne Gore.
27.02.2021 16:44
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar