Ћирилица Latinica
16.05.2018.
Politika

SDP: Nagomilani problemi sa infrastrukturom MZ Šušanj

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Saopštenjem za javnost danas se oglasio OO Socijaldemokratske partije.Saopštenje koje potpisuje kandidat za odbornika te stranke u Baru Denis Kurpejović,prenosimo integralno...

U posljednjih dvadesetak godina broj stanovnika MZ Šušanj se enormno uvećao. Takođe, povećan je broj stambenih objekata (većinom nelegalnih). Međutim, porast stanovništva i stambenih objekata nije praćen razvojem odgovarajuće infrastrukture. Putevi stiješnjeni, kanalizaciona mreža nije širena prema novim reonima, vodovodna mreža je u stanju raspada, sa dotrajalim cijevima, neodgovarajućeg presjeka za trenutnu potrošnju i sa bezbroj tačaka gdje se gubi voda iz sistema.
S obzirom na navedeno, kao i turističke potencijale naselja Šušanj, bez obzira na izborne cikluse i predizborna obećanja, pod hitno se mora pristupiti sljedećem:

*Proširenje najopterećenijih putnih pravaca kroz Šušanj, izgradnja trotoara i ulične rasvjete. Povezivanje puta koji vodi uz rijeku Željeznicu sa željezničkim stajalištem, što bi rasteretilo glavni put kroz Ilino;
*Izgradnja kanalizacione mreže i stvaranje preduslova za povezivanje na kolektor otpadnih voda;
*Zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi i ugradnja cijevi većeg presjeka, izgradnja vodovodne mreže na mjestima gdje ne postoji;
*Uređenje zemljišta u zaleđu Šušanjske plaže;

*Rješavanje problema komunalnog otpada, koje je moguće samo posjedovanjem kante za otpatke svake kuće pojedinačno. Na većini lokacija gdje su nekad bili postavljeni, više ih nema.
*Pravedna legalizacija nelegalnih objekata, gdje se moraju odvojiti objekti za stanovanje od onih sa turističkom namjenom.

Navedene probleme je moguće riješiti u vrlo kratkom roku i kroz minimalna ulaganja, jer samo ulaganjem u razvoj MZ Šušanj, sredstava koja se ostvare u toku turističke sezone u turističkim objektima u ovoj Mjesnoj zajednici, riješila bi se većina aktuelnih problema.

 

Komentari
Suljo
Suljo : Sve je to živa istina. Ali kako to napraviti kad treba da se pune džepovi nekolicini na vlasti?
16.05.2018 14:05
Hafiz
Hafiz: E Moj Suljo to znaju i tice na Grani al ne znaju ovce u Baru
16.05.2018 17:16
Nikola
Nikola: Znam ovoga. Gospodin čovjek. Sve je istina što je napisao.
17.05.2018 13:46
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar