Ћирилица Latinica
08.12.2019.
Politika

Simonovska: Nedovoljno sredstava za sport, članarinu za djecu ukinuti

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Na XVII sjednici Skupštine opštine Bar, veliku pažnju je privukla diskusija odbornice stranke  Biram Crnu Goru Sonje Simonovske koja je dugogodišnja sportska radnica. On je rekla da je povećanje budžetskih sredstava za sport u iznosu od 40.000 evra nedovoljno, podsjeća se u saopštenju njene stranke

“Djeci koja žele da se bave sportom treba obezbijediti besplatno treniranje, jer mnogi roditelji nijesu u mogućnosti da izdvoje sredstva”, naglasila je Simonovska i dodala: “Predlažem da se kod Sekretarijata za kulturu, sport i mlade otvori nova klasifikacija, gdje će novac za besplatno bavljenje sportom biti raspoređen”.

Simonovska je posebno napomenula da ona, ali i Biram Crnu Goru očekuju od Sekretarijata da za 45 dana izradi Pravilnik o finansiranju sporta za djecu i da se projektnim finansiranjem klubovima prenesu sredstva, kako se djeci u klubovima koje finansira Opština Bar ne bi naplaćivala članarina.

“Povećanjem dotacija od strane Opštine Bar uspješnim klubovima, stekla bi se osnova da ti kolektivi najmlađim polaznicima ne naplaćuju članarinu. Bavljenje sportom ne smije biti privilegija pojedinaca, već mogućnost za sve- jer samo tako možemo imati zdravu naciju. Mi smo o ovome pričali i u našem Programu i od toga nećemo odustati”, zaključila je Sonja Simonovski, odbornica partije Biram Crnu Goru.

Komentari
Radoje
Radoje: Najčešće najveći sportski talenti propadnu zato što roditelji nemaju da im plaćaju članarinu u klubovima, a vajni treneri ne znaju da procijene talenat djeteta i spoznaju da to što će dijete besplatno trenirati jednom može da im se isplati neslućeno puno. Nego gledaju da uzmu keš, po principu bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
09.12.2019 10:08
Milica
Milica: Sve je ovo ok i podržavam. Ali, zar vi niste dio vlasti, i zar niste mogli da se izborite da se za sport da dobije više sredstava i za ovo ukidanje članarine za djecu !? Kad ćete se izboriti ako ne sada kad ste na vlasti !? Cakane, što radiš ?
09.12.2019 10:15
bravo
bravo: Ovo isto je Front pominjao u svom programu. Nego nije bitno ko ce, samo da neko ovo sprovede. Kad imate jedno dijete i nekako se moze, ali kad ih je dvoje-troje tesko da sve moze da se isprati. Oko ovog pitanja treba da se ujedine i pozicija i opozicija, mnogo se novca baci na nebitne stvari, sport je bitan za razvoj djece. U kosarkaskom i fudbalskom klubu se placa treniranje, dje to ima ako nisu privatni klubovi, plate dobijaju iz opstine.
09.12.2019 10:27
Boro
Boro: Biram Bar je u vlasti pa neka sprovede. Skola kosarke u KK Mornar se placa, kao i skola fudbala u FK Mornar. Ko ima dvoje i vise djece da se nagrdi od clanarina, opreme.. Ako su klubovi opstinski, ako treneri primaju plate, cemu clanarine?
09.12.2019 15:29
Mira
Mira: Pa taj duo fantastikus Pavić treba da upotpune prihode i na taj način.Ti košarkaški znalci ne biraju sredstva kako da opljačkaju i devastiraju grad.Takve ćelave tuljane treba pod hitno sankcionirati jer zagađuju okolinu
10.12.2019 14:50
Miljko skobalj
Miljko skobalj: za Mira:ili si neznavena ili nećeš da kažeš. Braća Pavić ne devastiraju samo naš grad nego cijelu Crnu Goru. Ako neko ošteti budžet svoje zemlje za 150 miliona svake godine zbog svog biznisa valjda je onda sve jasno.Pod čijom je zaštitom, valjda ćemo saznati kad se obračunaju mojkovački i grandovski klan.Ali ovo je bolesno do kraja.I onda po Baru dijele donacije,a blesavi narod vjeruje kako su dobročinitelji.Tragedija da veća ne može biti.Da je sreće bar đeca u Mornaru ne bi trebala plaćati članarine. Tragedija, a nijednog mladog igrača iz Bara nema u ekipi, ako ne računamo tatinog "talenta".
10.12.2019 19:57
Gojko
Gojko: Mene proganjaju za malo cigareta što sam prošvercao a ovi mega igrači barataju sa igračkama koje jako puno koštaju.
11.12.2019 22:01
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar