Ћирилица Latinica
29.08.2020.
Politika

Studenti traže promjene: Pošaljimo DPS u prošlost, jer oni nas progone iz Crne Gore

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Trenutno nema ništa bitnije za mladu generaciju u Crnoj Gori od toga da sebi obezbedi svetliju budućnost, uveren je Sergej Laban, student Fakulteta političkih nauka u Beogradu, iz Berana.

 “Sada je istorijska prilika da uradimo nešto za bolje sutra. Borimo se za to da Crna Gora sutra ne bude autokratija i diktatorski režim koji zapostavlja sve one koji nisu uz njega. Tužno je što mladi razmišljaju da idu u inostranstvo i rade tamo najteže poslove. Imamo dobre studente, radnike i eksperte na svim poljima kojima nije omogućeno da žive u Crnoj Gori. Ako želimo da gradimo Crnu Goru koja će omladini da obezbedi normalan život, onda treba da izađemo na izbore i glasamo. To treba da uradimo svojom voljom, bez ikakvog pritiska.” – ističe Sergej Laban.

Podršku omladini u Crnoj Gori uputili su Nađa Radović, studentkinja Fakulteta političkih nauka, Sergej Laban, student Fakulteta političkih nauka i Vuk Orović, student Pravnog fakulteta. Studenti smatraju da su im ugrožena osnovna životna prava. “Smatram da mogu da doprinesem državi u kojoj sam odrasla, u Crnoj Gori. Neću svoje znanje da prenosim negde van moje otadžbine. Hoću da odrastam uz svoju porodicu” – kaže Nađa Radović.

Vodeći se činjenicom da mlađa populacija slabije izlazi na izbore, Nađa Radović je uputila poruku svojim vršnjacima i pozvala da glasaju: “Svaki glas je bitan. Ne treba se voditi činjenicom moj glas neće promeniti ništa. Svesni smo da su izbori ti na kojima odlučujemo da li ćemo savesne predstavnike da nagradimo, a one loše i neodgovorne da smenimo.”

Angažovanje omladine je od presudnog značaja za budućnost Crne Gore, smatra Vuk Orović.

“Neophodno je da mlad svet izađe na izbore, s obzirom da statistički parametri kažu da mladi od 18 do 25 godina u najmanjem broju izlaze na izbore. Važno je da se mladi osveste.”

Orović 30.avgusta poziva mlade na izbore kako bi državu vodio neko podobniji.

“Svedočimo istorijskim momentima gde jedan vladar želi da stvori novu crkvu. Milo Đukanović u svojoj ličnosti želi da objedinji nekoliko funkcija, da bude vrhovni sveštenik, vrhovni vladar i sudija” – kaže Orović.

Trenutni trend u Crnoj Gori je partijsko zapošljavanje i, kako kaže Orović, tim postupkom se mladi teraju iz države. “Ne želimo da Crna Gora bude država jedne partije, već država svih njenih građana.” – zaključuje Orović.

Studenti ističu da svoj život ne vide u Crnoj Gori ako opet pobedi DPS.

“Neki kažu da ćemo preneti Crnu Goru u Srbiju, a DPS konstantno tjera svoje stanovništvo da ide negdje.

Ko nije u mogućnosti da ode na Zapad, ode u Srbiju i tamo pokušava da izgradi karijeru. Tako da su izbori presudni za budućnost Crne Gore. Jedno zaokruživanje može da riješi sve.” – navodi Laban.

(IN4S)

Komentari
Anči
Anči: Bravo generacijo. Svijet na nama ostaje. Ko ostane kući i ne glasa - IZDAJNIK I JADNIK JE!!! Svi protiv DPS-a.
29.08.2020 10:16
Dzoni
Dzoni: JOS 1 DAN I DRPS I KILO ODOSE U PROSLOST BROJ 9
29.08.2020 11:17
Za studente
Za studente: Jos ste vi mladi, stete sto vam je 🏰vec pamet popila!!! Utjeha za vas "Ko rano poludi imao se rasta i roditi, citav zivot mu prodje u veselju" 😉 😉 😉 😂😂😂🙏🙏🙏👌👌👌
29.08.2020 12:27
Šestan
Šestan: Mlade podkupljene FUKARE
30.08.2020 01:06
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar