Ћирилица Latinica
25.04.2018.
Politika

Tajić i Lekić na čelu PzP-a, smjena korumpirane vlasti u Baru prioritet

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Nakon održane izborne Skupštine Opštinske organizacije Pokreta za promjene Bar formiran je novi Opštinski odbor ove partije u gradu pod Rumijom, koji broji 19 članova. 

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici izabrano je novo rukovodstvo OO PzP Bar. Za predsjednika OO ponovo je izabran Zoran Tajić, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Zamjenik predsjednika je Aleksandar Lekić, član Glavnog odbora PzP-a i odbornik u SO Bar.

Potpredsjednici su Aleksandra Vujičić, odbornica u SO Bar i predsjednica Mreže žena PzP-a u Baru, i Ivica Golubić, član Glavnog odbora stranke.

Predsjednik Zoran Tajić se zahvalio na ukazanom povjerenju i čestitao svim novoizabranim članovima OO PzP-a „koji su pokazali jaku volju da daju svoj lični doprinos u ovako teškim trenucima za opoziciju, imajući u vidu progon Demokratskog fronta, diskriminaciju naših ljudi, brojne nedemokratske metode aktuelnog režima uključujući davanje mita, zloupotrebe državnih institucija i resursa, kao i razne vrste pritiska i zastrašivanja naših sugrađana u cilju održavanja na vlasti“.

Kako je saopšteno iz PzP-a, povećani broj članova novog Opštinskog odbora u odnosu na prethodni proizišao je iz potrebe uspostavljanja još bolje organizacione strukture ali i evidentnog rasta broja članova Pokreta za promjene u Baru. 

Na sjednici je bilo riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji i predstojećim lokalnim izborima. Pokret za promjene će, kažu iz ove partije, kao konstituent Demokratskog Fronta, dati značajan doprinos sveukupnim naporima opozicije da i u Baru dođe do neophodnih promjena.

"Promjena koje će značiti neophodan otklon od dosadašnjeg načina upravljanja opštinom, a kojeg karakterišu neodgovoran odnos prema građanima, nepotizam i korupcija, neostvarena obećanja po pitanju unaprijeđenja života građana, zloupotrebe službenog položaja, kao i nedomaćinsko gazdovanje sa resursima opštine.

Pokret za promjene, kao dio nove vlasti, svojim kadrovskim rješenjima, predano će biti posvećen konkretnom rješavanju aktuelnih problema i potrebama građana, a ne davanju praznih obećanja, opštim društvenim interesima a ne interesima pojedinaca, i svojim činjenjem doprinijeti da se obezbijedi dinamičan razvoj opštine Bar“ – stoji u saopštenju. 

Komentari
Dragan
Dragan : Izuzetno dobri i korektni ljudi. Tajicevo iskustvo mnogo znaci za PzP i DF. Vjerujem da je ovo samo privremena odluka, i da ce Tajic rado ustupiti Lekicu mjesto, i ostati da ga savjetuje u periodu promjena u Baru koji slijedi. Dosledni ste ljudi i zato volim DF i vas u PzP.
25.04.2018 14:45
Далибор
Далибор: Мало је рећи часни и добри, али би морали ДФ да удруже са Барском листом и оном листом За Општину Сутоморе. Ако мисле да узму све гласове опозиције.
25.04.2018 15:10
ZA das'a
ZA das'a: Das'o, mozete se vi veljesrbi udruziti i sa bogom, ali ce Barom i CRNOM GOROM vladati DPS i MILO DJUKANOVIC, CRNOM GOROM ce vladati Crnogorci koji su i stvorili CRNU GORU.
25.04.2018 16:50
Mirko
Mirko: PA vama su svi ovi iz DF casni i posteni, a ovi drugi vam niko ne valja.
25.04.2018 16:54
Barski
Barski : Mene bi bilo sramota da nakon toliko godina gubljenja izbora partija uopšte postoji. Opozicija želi u stvari samo to i da ostane. Jer u suprotnom bi pokazali na ličnom primjeru šta se radi kad gubiš. Daš otkaz i zahvališ se glasačima.
25.04.2018 17:05
Slobo
Slobo: Mirko,za gospodina Dejana Klikovca niko ne napisa ni jednu ružnu riječ,a član je DPSa.
26.04.2018 01:59
Mirko
Mirko: E to je stvarno cudo, jedino on ispade posten i moralan, ali ja znam mnoge iz DF koji su daleko od casti i postenja, a znaju ih i mnogi gradjani Bara.
26.04.2018 14:40
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar