Ћирилица Latinica
01.02.2018.
Politika

U nastavku sjednice SO najprije o zemljištu za Udruženje penzionera i taksi prevoznicima

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Sjednica barskog lokalnog parlamenta prekinuta 27.decembra prošle godine, biće nastavljena danas od 10 sati.

Na dnevnom redu su predlozi odluka o:  prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara,   prodaji katastarske parcele broj 64617 KO Novi Bar,  auto-taksi prevozu na teritoriji Opštine  Bar,  javnom linijskom prevozu  putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Bar,  kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, pravima iz socijalne i dječje zaštite...

Takođe će se raspravljati o predlozima odluka o: davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora DOO “Vodovod i kanalizacija” Bar o izmjenama statuta tog preduzeća, prestanku dužnosti jednog člana u Odboru za izbor i imenovanja i imenovanju jednog člana u Odboru za izbor i imenovanja, te o informaciji o radu mjesnih zajednica.

Na dnevnom redu sjednice koju je zakazao predsjednik Skupštine opštine Radomir Novaković, nalaze se i informacija o stanju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj i dječjoj zaštiti u Opštini Bar za 2016. godinu, informacija o stanju u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u opštini  u školskoj 2016 - 2017. godini.

Pred odbornicima se nalaze i programi rada  za 2018. godinu sledećih preduzeća: DOO„Komunalne djelatnosti“ , DOO , „Vodovod i kanalizacija“, JP „Kulturni centar“, DOO „Sportsko-rekreativni centar Bar“, DOO „Lovstvo“, DOO „Možura“ i  Turističke organizacija Bar. Za poslednju tačku dnevnog reda predviđena je rasprava i donošenje odluka o predlozima Odbora za izbor i imenovanja.

Na istoj sjednici koja je prekinuta 27.decembra, glasovima vladajuće većine usvojen je predlog budžeta Opštine Bar za 2018.godinu, uz ozbiljne kritike opozicionih partija. Takođe su usvojene o odluke o donošenju Plana postavljanja privremnih objekata za  2018. godinu, Program rada Skupštine opštine Bar za 2018.  i Odluka o izmjenama Odluke o zaradama zaposlenih u Opštini Bar.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar