Ћирилица Latinica
08.07.2021.
Politika

Vlada Crne Gore i teroristi iz Prištine udruženi protiv Srba i Srbije

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Nakon jučerašnjeg usvajanja Rezolucije o navodnom genocidu u Srberenici od strane tzv. Skupštine Kosova, više nema nikakve dileme da se sve značajnije antisrpske akcije sprovode udruženim snagama manjinske Vlade Zdravka Krivokapića i terorista iz Prištine usidrenih u izvršnoj i "zakonodavnoj" vlasti okupirane srpske pokrajine. 

Podsjetimo, po uzoru na dokazane partnere iz Podgorice, Skupština lažne države Kosovo usvojila je juče Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao da je upozoravao na to, i naglasio da jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila „revnosija“ i brža od Prištine.

Vučić je podsjetio da je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedjeljenje tobože za dobrosuedske odnose, ali time pre svega zadaju Srbiji udarac. „Iznenađujuće je da je Podgorica u tome bila revnosija i brža od Prištine“, naglasio je on.

Te rezolucije, kaže, će se nastaviti, ali je izrazio uvjerenje da će negdje moći da se izbjegne zbog dobrih odnosa.

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić.

Kazao je i da u Srbiji ima mnogo njih koji bi htjeli da je Beograd pretekao Podgoricu, ali, dodaje, srećom, nisu na vlasti.

Ako je i bilo ikakvih dilema da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, nije usmjerena protiv srpskog naroda, danas su i one raspršene odlukom Skupštine u Prištini.

Današnja odluka iz Prištine samo potvrđuje da je Rezolucija o Srebrenici smišljen udruženi poduhvat usmjeren protiv srpskog naroda i Srbije, čiji početni udarac je trebalo da izvede zvanična Podgorica, a na koji će se kasnije nadovezati srpski arhineprijatelji iz Prištine, Zagreba itd.

Samo je pitanje dana kada će se Podgorici i Prištini pridružiti srpski dušebrižnici iz Zagreba. Zvanično Sarajevo bi to odavno uradilo da BiH nije ustrojena na način na koji jeste, a vidjećemo da li će Tirana i Skoplje popustiti pod pritiskom Zapada na isti način kao zvanična Podgorica, koja će u istoriji biti upisana kao pokretač ovog najnovijeg antisrpskog histeričnog napada.

Nije slučajno da je baš Podgorici i Prištini pripala uloga predvodnika udara na Srbe i Srbiju. Prištini kao glavnom gradu južne srpske pokrajine i Podgorici, odnosno Crnoj Gori, koja je sa Srbijom vjekovima dijelila dobro i zlo.

Iako su nas Demokrate danima uvjeravale da su Rezolucijom o genocidu u Srebrenici Srbi zaštićeni od žigosanja, surova regionalna politička realnost nas iz dana u dan razuvjerava.

Dok Srbija ekonomski i privredno krupnim koracima grabi naprijed i ostavlja za sobom susjede koji su ogrezli u provincijalnom shvatanju politike. Čime se trenutne vladajuće garniture u Podgorici i Prištini mogu pohvaliti, kojim rezultatima, osim usvojenim Rezolucijama o Srebrenici i bespogovornim servisiranjem Zapadnih centara moći.

Da li ova koordinisana akcija parlamenata u Podgorici i Prištini, predstavlja ono što je Aleksa Bečić u pismu svom "kolegi" Konjufci nazvao “međusobnim angažmanom koji će biti u pravcu nastavka kvalitetne razmjene iskustava i drugih praksi, te razvoja regionalne saradnje”.

"U ime Skupštine Crne Gore želim da vam srdačno čestitam na izboru za predsjednika Skupštine  Republike Kosovo. Kosovo prolazi intenzivnu tranziciju i reforme u cilju izgradnje uspješnog i prosperitetnog društva zasnovanog na evropskim vrijednostima u čemu ima podršku Crne Gore. Ceneći značaj parlamentarnih odnosa i kontakata u ukupnim bilateralnim vezama naših država, nadam se da će naš međusobni angažman biti u pravcu nastavka kvalitetne razmjene iskustava i drugih praksi, te razvoja regionalne saradnje. Na kraju, koristim priliku da uputim, poštovani gospodine Konjufca, izraze mog dubokog poštovanja uz najbolje želje za Vaše dobro zdravlje i uspeh na visokoj funkciji – naveo je Bečić u čestitci svom kolegi Glauku Konjufci.

Premijer crnogorski Zdravko Krivokapić u još sramnijem tonu se obratio samozvanom prmeijeru Kosova* Aljbinu Kurtiju, potencijrajući prijateljske odnose "dvije države".

Nesumnjivo, Kurti će slijediti i odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi po uzoru na "kolegu" iz Podgorice koji je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC i izazvao gnjev pravoslavnog stanovništva, gdje je ujedno izgubio svaki uticaj.

Sreća u nesreći je što tzv. Kosovo* nije međunarodno priznati subjekt pa nema formalno - pravni osnov za potpisivanje bilo kakvih ugovora ovog tipa, ali uvijek inspirativnom Kurtiju i terorističkoj bandi oko njega nikada neće nedostajati motiva za surove obračune sa SPC i srpskim narodom u ovom dijelu Srbije koji je zvanično pod protektoratom Ujedinjenih nacija.

Komentari
CANAK JE KRALJ
CANAK JE KRALJ: Do kad mislite da se ponasate ko neka tuzibaba stalno kukate stalno ste ugrozeni pitate li se da li vi nekoga ugrozavate .Vi ste aktivno ucestvovali u ratnim desavanjima 90tih vi ste na teritorije suverene drzave stvorili republiku sumsku e sad sto je bilo i genocida i to svijet prepoznao vi mislite da to moze da se izbrise ali na zalost ostace ta ljaga koju cete tesko sprati.Prestanite da kukate i trazite stalno krivce u druge pogledajte malo po svom dvoristu ne zivite stalno u zabludi i uvjerenju da su svi protiv vas a vi jadni dobri i nevini sto prije to shvatite bice bolje za vas i citav region.
08.07.2021 08:45
Протојереј
Протојереј: Петровски пост је у току и не могу написати све што знам и што мислим о архииздајнику Кривокапићу и шпијунчићу америчке амбасаде и издајнику Бечићу. Али, Бог је свевидећ и свемогућ. Јуде већ пролазе по заслузи само то не виде. Уосталом подржава их 14 посланика само и америчка и британска амбасада (читај ЦИА). Чак чујем немају до 14 већ сад само 9 посланика који су уз њих.
08.07.2021 09:06
Oooo
Oooo: Ovaj Kurti je isti mr. Bean.
11.07.2021 00:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar