Ћирилица Latinica
15.02.2021.
Politika

Vukićević: Država da zaštiti radnike hotela "Sidro"

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Poslanica Demokratskog fronta Maja Vukićević kazala je da država mora stati u zaštitu radnika barskog hotela Sidro, jer će i oni ostati na ulici kao radnici mnogobrojnih firmi koje su neupješno privatizovane.

„Luka Bar je naime u novembru 2019. godine prodala hotel “Sidro”, navodno zbog negativnog poslovanja. Važno je napomenuti da je takvom poslovanju doprineo upravo visoki kadar Luke Bar, koji se godinama smjenjivao na rukovodećim pozicijama u hotelu. Investitor je po obavezama iz kolektivnog ugovora imao obavezu da zadrži trideset i jednog radnika u stalnom radnom odnosu i četiri radnika u radnom odnosu na određeno vrijeme u periodu od najmanje pet godina. Umjesto toga investitor im je prvo smanjio plate na 70 posto, a zatim im ponudio otpremnine u visini od 15 neto primanja, bez obzira na radni staž. Ponudu im je dostavio u usmenoj formi, uz naglašavanje da od februara više neće moći da izmiruje obaveze prema njima“, pojasnila je Vukićević.

Ona je saopštila da su radnici u međuvremenu imali sastanak sa izvršnim direktorom Luke Bar, koji ih je obavijestio da je on u obavezi da prebaci pet radnika iz hotela u Luku Bar, i to rukovodioce, bivšu direktoricu, dvije radnice računovodstva, a da obični radnici ostaju bez ikakve zaštite prepušteni sami sebi.

Hotel “Sidro” je, dodala je Vukićević, još jedan  primjer neuspješne privatizacije u kojoj najdeblji kraj izvlače radnici.

"Još uvijek nije kasno da se preispita privatizacija i da se investitor obaveže da poštuje ugovorne obaveze, jer u suprotnom ugovor ne važi. Ne smijemo dozvoliti ponavljanje situacija kojih smo se nagledali u Crnoj Gori, gdje su u sumnjivim privatizacijama radnici prepuštani sami sebi, a porodice ostajale bez egzistencije“, zaključila je Vukićević.

Komentari
tako je
tako je: Svaka nam se privatizacija isto zavrsila, neko je tu sigurno nameracio zgradu, a radnike ko sisa. Sve sumnjive prvatizacije preispitati.
15.02.2021 10:31
Konobar
Konobar: Važno da je Nikezić uzeo dobru otpremninu sa Vučelićem kome je pomogla Milica Sestivić ,nezakonito radio,ostavio radnike na ulicu..Sram ga bilo. Važno da je ćerku Rajnu smjestio u Luku,sina Nikolu..zeta Brankovića oreds.borda isto ,a Sandra uzela otoremninu i postala sekretar SO Bar. Zakucat će vam pravda ba... Branković je obije ćerke zaposlio u opštinu Bar sa Raičevičem.
15.02.2021 11:45
Dino
Dino: A sto cete sa radnicima Port of adrie, sto ih maknuste iz Luke,a zaposliste te Nikezice i 400 dps-ovaca ?
15.02.2021 14:23
Radoš
Radoš: Pravi predstavnik naroda! Pravo osvježenje. Nažalost tu će sigurno neko da postavi zgradu, ukoliko ne bude reakcije, sve ide po sirotinji. Plate u Sidru su i bile nikakve, pa te otpremnine mogu biti samo neka mizerna suma.
15.02.2021 17:22
ajde
ajde: @Dino Pa sigurno ih nije nova Vlada makla, tako da malo miješaš stvari.
15.02.2021 21:28
Doker
Doker: Za konobara,i Marvucic je prvo doveo zenu,pa cerku pa sina. Cerka mu je sad u Kontenerski i niko to ne komentarise. Da ne pricam dalje za marstijepovice...e propala drzava
16.02.2021 08:08
MILOS
MILOS: Kasno si se sjetila Majo, vec je Dragan Tufegdzic reagovao. Vi iz DFa samo mislite na sitne i jeftine trikove da prikupite politicke poene. nema vas Maki nidje na mapi na sledece izbore...
16.02.2021 11:44
Nole
Nole: Bar je bijeda od grada, sve prevara. Samo zgrade rade, građevinska mafija. Šta bi sa Liko Soho hotelom i Maljevikom
16.02.2021 19:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar