Ћирилица Latinica
05.09.2021.
Politika

Vučić: Đukanoviću dosta je, nećeš više udarati na Srbiju!

Autor: Redakcija 8 Ostavite komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću da ni on ni niko drugu neće pokoriti Srbiju i da je dosta guranja mafije i droge u Beograd.

On je gostujući na Prvoj TV rekao da su protesti na Cetinju bili najavljeni i da je bilo za očekivati sva ova događanja, a za Cetinje je rekao da je to područje Crne Gore na kojem se vidi izrazita mržnja prema srpstvu a za koju smatra da nije istinska nego politički indukovana.

Na pitanje da li je bezbednost patrijarha i mitropolita bila ugrožena s obzirom na dramatičan snimak njihovog dolaska u Cetinjski manastir, Vučić je rekao da su sletjeli na zemljište iza manastira.

„BIA je cijelu noć obaveštavala rukovodstvo Srbije o događanjima u Crnoj Gori“, kazao je predsjednik Srbije i dodao da joj je to i posao kao i svih takvih službi da prate dešavanja i situaciju u regionu.

Na spekulacije da je „sve u Crnoj Gori odradila srpska tajna policija“, Vučić je rekao da je to uradila vlada Crne Gore pa je ustoličenje završeno.

„Vjerujem da je CG vlada imala problema jer oni imaju tu dihotomnu, bicefalnu vlast – predsjednika i vladu, i sigurno im nije bilo lako da to organizuju“, dodao je Vučić.

On se onda direktno obratio crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću. 

„Da odgovorim gospodinu Đukanoviću! Ni ti, ni bilo ko drugi nećete uspjeti da pokorite Srbiju i nećete je više pokoravati kao što ste činili prethodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih funkcionera, političkih funkcionera, funkcionera u obavještajnim strukturama. Mi smo te ljude koji su radili protiv Srbije najvećim dijelom počistili i nastavićemo to čišćenje“, rekao je on.

„Ja vam kažem, nećete pokoriti Srbiju kao što ste je pokoravali. I uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju – i u vrijeme agresije NATO na našu zemlju, Crna Gora je korišćena kao politički poligon za napad na Srbiju, i svaki put se to dešavalo. I oni su navikli da upravljaju Srbijom, ne samo tržištem narkotika i ubijanjima po Beogradu, navikli su da upravljaju Srbijom. Ja vam sad kažem – mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, mi hoćemo bratske odnose sa Crnom Gorom. Ali vam garantujem, dok sam živ neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali gotovo 30 godina! Dok sam živ, a vi znate šta to znači i šta treba da preduzmete! Dosta više razbijanja Srbije! Dosta više guranja droge u Beograd jer je tri-četiri puta veći od Crne Gore“, rekao je predsjednik Srbije. Ja živim za Srbiju, a ne za bogatstvo, ja živim za narod“, rekao je Vučić.

On je kazao da su „oni željeli da mitropoliju odvoje od majke SPC i da je prvo proglase u početku pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori a ne odmah crnogorskom a koja bi bila i za Crnogorce i Srbe, te da se vremenom Srbi asimiluju i da nastane jasna dvotrećinska većina crnogorskog pravoslavnog naroda."

„To je bio politički plan koji su pokušali da izguraju a onda sam im kriv ja, kriva Srbija jer smo prepoznali njihov plan i njihovu ideju i počeli o tome javno da govorimo. Zamislite da se to desilo kod nas… I da sam ja to predvodio bio bih obješen, ne od našeg naroda nego od Brisela, Vašingotona… jer je sve dozvoljeno protiv Srbije… otud kampanja protiv SPC kojoj se čak pridružio i Bakir Izetbegović za kog sam mislio da se razumije u šerijatsko pravo ali nisam znao da se razumije i u pravoslavlje“, pojasnio je predsjednik Srbije.

On je dodao da su događaji u Crnoj Gori nastavak ideologija po kojima srpska crkva treba da bude ugašena. „Njihov politički plan u Crnoj Gori je bio da Mitropoliju crnogorsko-primorsku odvoje od SPC. Srbi u Crnoj Gori „samo traže pravo na slobodu vjeroispovesti, na jezik i pismo, kao što u Republici Srpskoj traže samo poštovanje Dejtona, a ne otcjepljenje“.

(Izvor: In4s) 

Komentari
Џорџ
Џорџ: Нисам га подносио а сад ме одупешевљава Вучић. Ксо Додик некад. Од човјека за кога се вјеровало да га је довео Запад до турбо српског родољуба! Богу хвала да имамо лидере народа као Вучић и Додик.
05.09.2021 17:22
Drndoje
Drndoje: Tako je svesrpski predsjednice! Radis najbolje stvari za svoj narod!
05.09.2021 17:33
Ana
Ana: Isporuci Marovica,ne stiti Mila
05.09.2021 17:39
Ilija
Ilija: Tako se ponasa odgovoran predsjednik. Hvala predsjednice svih Srba kako neko rece.
05.09.2021 17:40
Acko za Anu
Acko za Anu: Ana ukapirajte i ti i druge budale da je Marovic najjaci kec u rukavu Vucica za obracun sa drugim mafijasima u BJRCG. Ako ga izruci ne moze previse da jebeči Mila kriminalca. Sad Marovic pjeva u Srbiji sve sto zna samo da produzi zivot na slobodi
05.09.2021 17:43
Vesko
Vesko: Bravo ti ga!Konacmo d as eglasnes!!Dosta je olosa i vucibatina ,niko nece pokoriti SPC,saka jada komite bolesnici i narkomani
05.09.2021 18:37
Pero
Pero: Dje atw da se glasnete olosi dps,fukare,srbomrsci i sovinisti?!!E necete vise procerat ni jednog Srbina niti ponizavati SPC,nikad viseeee !!!!
05.09.2021 18:41
Valter
Valter: A vi ste poceli sad da se drogirate od ove droge inace je niste imali ??? ARKAN VAM JE BIO POSLANIK U SKUPSTINI UBILI STE PREDSEDNIKA VLADE IMALI ZEMUNSKI KLAN EVO I SAD TVOJE DETE VELJA NEVOLJA . MELJU NAROD U MINCEVE ZA MESO . SVAKI DAN VAM KRIMINALCI GOSTUJU U TV EMISIJAMA O NJIMA KNJIGE PISETE I TI PICOUSTI DA NEATO KAZES . Tuga
05.09.2021 19:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar