Ћирилица Latinica
08.01.2021.
Politika

Vučurović: DPS nas ujedinio u borbi za odbranu Crkve!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je medijima da DPS nije ujedinio parlamentarnu većinu u podršci Vladi, nego u podršci “napadnutoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC)”.

“Vladu podržava, iskreno, malo ko, ali se njom služe mnogi. Koalicija ZBCG je glasala za ono što je bilo prihvatljivo Crkvi, a ne političarima koji su to predlagali. Da se radilo samo o politici, i da smo mi dominantno mogli da utičemo na sudbinu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, mi bismo taj zakon suspendovali, a ne popravljali”.

Vučurović je kazao da DPS pokušava da dođe na pozicije nekadašnjeg Liberalnog saveza “a Marković oponaša njihovog lidera Slavka Perovića, i sve to izgleda komično”.

Marković je okupljene građane ispred Parlamenta pozdravio sa podignuta dva prsta koja formiraju latinično slovo “L” – simbol nekadašnjeg LSCG.

“Prema tome, ovdje se ne radi o ujedinjenju opozicije, nego o gubitku identiteta DPS-a, i njihovom prelasku na one političke pozicije koje danas više pripadaju SDP i SD nego njima. Veliki broj glasača DPS-a ne dijeli takve stavove, i mislim da će oni već na nikšićkim izborima kazniti DPS zbog esktremističkog ponašanja”, kazao je Vučurović.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar