Ћирилица Latinica
24.08.2020.
Politika

Zdravko Krivokapić: Mi pobjeđujemo, narod više niko ne može zastrašiti!

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Odgovornost za večerašnje blokade puteva treba da snose ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, ali i oni koji brane Ustav, jer su ugrožena naša Ustavom zagarantovana prava, poručio je nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić sinoć ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

*****
 
Policija je sinoć nešto prije 21 sat, nakon više sati, odblokirala put od Bioča ka Podgorici, nakon čega se Krivokapić sa okupljenim građanima, koji su protestovali zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uputio ka Podgorici.

„Oni su pokušali da spriječe da dođem na vrijeme i održim govor ovdje. Spriječili su auto-litije i desile su se litije i obnovile ono što oni nisu očekivali. Ne možemo da se ne zapitamo zbog čega se to desilo. Ko je to naredio, zašto smo zaustavljeni u slobodnoj Crnoj Gori? Ko je mogao da spriječi slobodu našeg dolaska na moleban? To je direktno ugrožavanje slobode kretanja, slobode vjeroispovijesti… ugrozili su i bezbjednost saobraćaja jer su obezbijedili saobraćaj na jednoj traci„, kazao je Krivokapić.

Poručio je i da nije kriv „naš brat policajac“. „Kriv je onaj ko je naredio i ko je potpisao ili usmeno naredio njima da to rade. Ne može Crna Gora tako da živi, Crna Gora je Crna Gora pravde„, kazao je on.

Krivokapić je ocijenio da je pobjeda opozicije na predstojećim izborima sada već izvjesna.

 „Mi smo čekali 30 godina i dočekaćemo i taj 30. avgust jer je to dan naše pobjede„, poručio je Krivokapić.

On je kazao da su tokom jučerašnjih događaja privedene četiri osobe.

„Oni su četvoricu naše braće priveli da bi nas zaplašili. Plaše nas i tim dočekom na Biočama, ali su dobili to što zaslužuju, poraženi su još jednom. Oni su nam nudili da se odvojimo naroda. Kakva bismo to vlast buduća bili kad bismo se odvojili od naroda? Mi smo bili sa vama, ne zbog nas, nego zbog vas i tako ćemo ubuduće raditi„, poručio je Krivokapić.

On je na kraju ispred Hrama zamolio građane, kojih je bilo više stotina, da se mirno raziđu i završio obraćanje čitanjem molitve Oče naš.

Građani su, nakon što je odblokiran put ka Podgorici, oko 22.40 sati stigli kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Uz Krivokapića, na čelu protestne kolone su bili i kandidati za poslanike Jovan Vučurović, Marko Milačić i Marko Kovačević.

Okupljeni su ulicama skandirali „Ne damo svetinje“, „Evo nas, stigli smo svetinje da branimo“, „Nema Mila, nema Tita, sad se ođe Đedo pita“ i „Nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a“.

Ispred Hrama su bila i vozila sa trobojkama.

Policija je ranije blokirala saobraćaj na izlazu iz glavnog grada, na magistrali kod pumpe na Smokovcu, i tri sata nije bilo dozvoljeno ni da se izađe iz grada, ni da se uđe u Podgoricu.

www.in4s.net 

Komentari
Ивица
Ивица: Сјајан човјек, професор на факултету, црквен и вјерујући човјек, предложен за носиоца листе од стране владика Амфилохија и Јоаникија. За мене више него довољан разлог да свих 7 чланова фамилије заокружимо број 9 "За будућност Црне Горе". НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!
24.08.2020 08:18
Krk
Krk: Kako ce da izgubi, da ce mu se unuci smijat🤣
24.08.2020 09:52
Policija
Policija: Kerovi su bili na zadatku cak se i neznaju ko su UDBASKA POLICIJA na zadatku.jadan DPS nezna vise sto ce sve su ukljucili u odbranu MILOGORE.
24.08.2020 09:55
Za ivicu
Za ivicu: Professor na fakultet, 🏰covjek??? I sto ti tu vidis "specijalno"???? Nama treba "Evropski" ljudi a ne da nas neko vraca u "kameno" doba!!! 88888888888je moj broj 💓💓💓🇲🇪🇲🇪🇲🇪
24.08.2020 10:28
Damir
Damir: Cus kameno doba ako je covjek vjernik SPC. Znaci ako si ti vjernik islamske vjere, onda nas ti vracas u kameno doba? Ipak je vjerujuci narod SPC vecina stanovnistva Crne Gore i tu vi ne mozete nista,..a svim ostalim gradjanima koji nisu vjerujuci narod SPC ili ateisti, ne moze faliti ni dlaka sa glave, ko vam drugacije govori, laze vas...e sad sto vi mrzitelji imate problem sa SPC, moracete da se naviknete na to inace ce vam bas tesko padati
24.08.2020 12:23
Za damira
Za damira: Pravoslavni sam, ali me vjera ne interesuje 👋👋
24.08.2020 13:23
acd
acd: Vala ti mozes zastrasiti i izgledom i retorikom,veze ni sa cime.
24.08.2020 13:47
rolls royce
rolls royce: Malo morgen će te vi pobjediti.Brzo će te se otrijezniti nakon izborne noći.
25.08.2020 19:04
Dzoni
Dzoni: DEMOKRATSKI FRONT
26.08.2020 00:59
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar