Ћирилица Latinica
25.05.2018.
Politika

Đurović (DF-SNP): Dritan i Aleksa da povuku prijetnje o rušenju crkve na Rumiji

Autor: Redakcija 11 Ostavite komentar

"Ukoliko žele da zajedno formiramo vlast u Baru nakon 27.maja, iz koalicije „Za 21 vijek“  neka povuku prijetnje da će srušiti crkvu na Rumiji i neka se ograde od svojih čelnika koji se za to zalažu“ – poručio je Mr Dejan Đurović, nosilac liste „DF – SNP, Za grad koji volimo“ sa završnog promotivnog skupa tog saveza održanog sinoć u Baru.

On je u obraćanju glasačima i simpatizerima svoje koalicije kazao da su DF i SNP u  kampanji građanima ponudili samo ono što je realno i ostvarivo. 

Đurović je apelovao na Barane da u nedjelju izađu u što veće broju na izbore.

„Ne tvrdimo da smo idealni, ali jesmo najdosledniji i najveći u opoziciji, pa neka građani iskažu svoj stav glasanjem. Samo neka glasaju za pravu opoziciju, po svom izboru, i neka ne rasipaju glasove“ – naglasio je Đurović.

On je ponovio poziv za TV duel nosiocu liste DPS-a u Baru Dušanu Raičeviću, koji, kako je rekao, to uporno izbjegava.

„Evo, ima još vremena do izborne ćutnje, pozivam ga da ne bježi sa crte, neka bira televiziju, mjesto i vrijeme, jer je red da stavove pred licem javnosti ukrste nosioci lista dva najveća politička subjekta u gradu kakav je Bar.

"Mi želimo da Bar bude moderan evropski grad, a njegovo uređenje mora početi od centra, da se srede ušća Rene i Željeznice u more. Imamo lokaciju za hotel sa pet zvjezdica, razgovarali smo i sa zainteresovanim investitorom koji hoce da ga gradi, ali, pošteno i transparentno.

Poručujem da ćemo kao nova gradska vlast sa svim velikim investitorima pregovarati pred TV kamerama, bez kulisa i procenata", kazao je Đurović.

Referendum za Opštinu Sutomore

On je naveo da Sutomore zaslužuje osnovnu promjenu - “da reketaška firma Morsko dobro tu nikad više ne uzima harač”, navodeći da treba sprovesti “pošten referendum” da li su stanovnici za Opštinu Sutomore.

Za Čanj je plan legalizacija i urbanizacija, za Virpazar uređenje normalnog prilaza, kako bi se zaustavile saobraćajne nesreće, “a o pristaništu na Virpazaru prićaćemo kad Nacionalni park prestane da odnosi pare u Podgoricu i počne da ih ulaže u Crmnicu”.

"Vodili smo afirmativnu kampanju, direktno kontaktirali sugrađane, išli im na vrata i nikad nikome nismo rekli “glasajte za nas”, rekli smo samo - izađite na izbore.

Zalažemo se da se ne plaća legalizacija kuća za osnovno stanovanje, a za bezbjednost grada i naše djece, pokričemo grad i posebno školska dvorišta video-nadzotrom, dok će školski policajci biti plaćani iz barskog budžeta. Svake godine pet najboljih barskih studenata biće zapošljeno u opštini", dodao je Đurović. 

Lalošević: Rastjerajmo tamu iz Bara

Odbornički kandidat, predsjednik SNP Bara Vasilije Lalošević pozvao je da se “upali svijeća i rastjera tama” u ovom gradu “u kojem smo se nagledali onih koji su pravili mostovi i tamo gdje nema rijeka”.

Ukazujući da će koalicija od Opštine Bar napraviti“ pravednu i istinoljubivu instituciju”, on je kazao da je koalicija obećala samo ono što može ispuniti.

„Siti smo onih koji prave mostove tamo gdje rijeke ne teku, onih koji pričaju bajke o aerodromu u Mrkojevićima i marini u Virpazaru, kazao je Lalošević.

Vukićević: Apstinenti da izađu

Maja Vukićević, kandidat za odbornika, kazala je da je ova koalicija vodila pozitivnu kampanju, te da se nije bavila demagogijom već upoznavala birače sa svojom vizijom ljepšeg i boljeg Bara, koji ponovo treba da postane privredni i turistički cenatr ovog dijela Crne Gore.

"Pozivam sve Barane da izađu na izbore i da preuzmu sudbinu grada u svoje ruke, apstinenti su najjača vojska DPS, ali ne dajte glas onima koji žele u koaliciju sa DPS", rekla je Vukićević.

Lekić: Maljevik slika i prilika vlasti

Odbornički kandidat i potpredsjednik OO PZP Bar Aleksandar Lekić kazao je da će Bar da slijedi primjer Budve i Kotora, “i tome neće niko stati na put, pa ni oni koji su birali Bar, a izabrali lične ambicije”.

On je rekao da je pored ostalog najočiglednije vlast u Baru pala na ispitu u slučaju Maljevika.

„Nema gradilišta, nema 2.000 radnika koje je trebalo uposliti iz redova mještana, ni ašov zaboden nije u tak pompezno najavljeni projekat“ – kazao je Lekić.

Mitrović: Mjesta možemo ustupiti samo omladini DF-a, SNP-a i Srbadiji barskoj

 Predsjednik barske NSD Bogić Beli Mitrović kazao je da oni “koji na izborima jure jedan ili dva mandata da bi trgovali”, odmah zaobiđu koaliciju, “neka pođu direktno u DPS da trguju”:

„Imam poruku i za one koji kažu da smo prevaziđeni političari : Neka ne misle da ćemo im se za jotu pomjeriti, jer ako kome treba da ustupamo mjesta to je omladila DF-a i Srbadija barska“ – kazao je Mitrović.

Bulajić: Okrenuti smo ćirilici i Svetosavlju

"U svim aspektima, Bar ima posebno mjesto. Ponuđerni izborni program koalicije je realan, nije obećano ništa što se ne može ispuniti, i to je pošteno. Ova koalicija je prirodna i ne zavisi ni od jedne ambasade, mi smo okrenuti  drugačijim, trajnim vrijednostima, našoj istoriji, tradiciji, kulturi, ćirilici, svetosavlju i srpskom jeziku", kazao je potpredsjednik NSD dr Strahinja Bulajić.

Potpredsjednik PZP Koča Pavlović pozvao je posjetioce konvencije da aplauzom pozdrave Milana Kneževića, “jedinog političkog zatvorenika u državi”, ističući da je na ovim lokalnim izborima bitno” da budemo što snažniji, da osvojimo što više”, ali, “bitnije od toga je naše jedinstvo”.

"Rasplet dolazi svi će se pod uticajem ambasada svrstavati na jednu od suprotstavljenih strana u DPS, a naša prirodna koalicija će nakon raspada  DPS koji je neminovan, uzeti vlast", rekao je Pavlović.

Član Predsjedništva SNP Andrija Ćetković rekao je da ć izborni rezultat koalicije u Baru “iznenaditi naše političke protivnike”, a predsjednik SO Budva Đorđe Vujović da će “niska započeta u Herceg Novom, Budvi, Kotoru i Plužinama” biti nastavljena u Baru.

Komentari
Komgrap
Komgrap: Blago Milu sa vama.
25.05.2018 10:06
Tomo
Tomo: Neka ste raskrinkali americke sluzbenike Dritana i Aleksu. Jedino su oni gori od Mila za Srbe. Srbi ne ni slucajno u atnisrpsku kolonu kod Becica i Abazovica koji je za veliku Albaniju.
25.05.2018 10:11
Vita Jela
Vita Jela: Bravo Beli majstore. Zivjela Srbadija Barska. Do pobjede !!!
25.05.2018 10:12
1918.
1918.: Свака част Светосавцу Булајићу. Број 1 до побједе Барани !!! Бар је град првог српског свеца Светог Јована Владимира. Урбани Бар, Сутоморе и Шушањ заувијек српски !!! А ослободићемо 27. и Мркојевиће, Острос и Црмницу, те окупиране српске предјеле.
25.05.2018 10:13
za 1918
za 1918: 1918, opet ti sa tvojim nebulozama, SV, J , Vladimir je rodjen krajem 10 vijeka a umro 1016 godine, znaci bio je samo hriscanin, jer do podjele je doslo 1054 godine, ti si po ovim tvojim komentarima na nivou 10 godisnjeg djeteta, niti je Bar srpski niti ce ikad biti, i ti si vjerovatno neki s'evernjak koji je s'ljego na Mediteran, uzivaj u nasum Baru i Sutomoru okicenim Crnogorskim barjacima.
25.05.2018 10:35
Matija
Matija : Poznajem lik a pogotovo djelo svih opozicionari u Baru. Ne vidim je neko čistiji , hrabriji i doslednije od Sava Vujosevica i Demosa. Pa ako hoćete i pravi je i izvorni vernik. Za ove sa fotografija , za sve to , posebno za ove iz ptvog reda, baš i nisam siguran P. S. Što se tiče tzv Cakana, i ako ne mogu na oči vidjeti DPS, prije bih dao glas DPS nego Cakanu. Bolje je tako , postenije ,direktno, nego od šponde, preko Cakana pa Dps-u.
25.05.2018 10:35
Mirko
Mirko: Postovani komentatori, metalna tkz crkvica na Rumiji je donesena helikopterom bivse JNA i postavljena na Rumiji bez ikakvih dozvola i dogovora sa bilo kim , zamislite da to pocnu svi da rade i da postavljaju crkve dje im padne na pamet, pa to bi bilo bezakonje kao u srednjem vijeku, U Baru postoje i druge vjere tako da SPC nema ekskluzivno pravo na to, na ove prostore je kroz istoriju dominirala katolicka crkva i najstarija je Barska nadbiskupija, pravoslavlje je tek kasnije doslo na ove prostore, i cemu to provociranje.
25.05.2018 10:40
za 1918
za 1918: HAAAAAAAAAAAA, alo znas li ti dje je Dobrota kod Kotora, e tu bi trebao da se obratis doktorici Roganovic.
25.05.2018 10:43
kkk
kkk: Srbine, pa kad je sve srpsko, u cemu je onda vas problem i nezadovoljstvo, koliko vidimo ne moze se zivjeti od vaseg plakanja i kuknjave da ste ugrozeni, obespravljeni, a ovamo sve srpsko, paradoks, nije no je vama muka jer znate da nista odje nije srpsko osim vase inostrane SPC, odje je sve Crnogorsko i Montenegrinsko i bice dokle je svijeta i vijeka.
25.05.2018 10:50
List Crne Gore
List Crne Gore: Ko je ta prokletinja koja moze da rusi bilo ciju svetinju? Tako bi i djecu ubijali. Sramota.Bezboznici.
27.05.2018 21:13
Lscp
Lscp: Haha-vrhunac
27.05.2018 23:20
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar