Ћирилица Latinica
27.01.2021.
Politika

Đurović: Kriminalce i bahate pojedince iz Uprave policije i MUP-a hitno razriješiti

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Dr Dejan Đurović, poslanik i član Predsjedništva Nove srpske demokratije (NSD) poručio je danas da se hitno mora pristupiti čišćenju institucija, prije svega MUP-a i Uprave policije, od, kako je naglasio,  kriminalnih struktura i bahatih pojedinaca koji su u prethodnim godinama brutalno ktršili ovlašćenja i zloupotrebljavali položaj zarad raznih interesnih krugova

On ističe da nužne promjene koje građani očekuju dolaze sporo, a ono  što je do sada urađeno nije dovoljno.

"Državni aparat mora doživjeti velike i korjenite promjene, kako bi postao funkcionalan i jedino tako bi dao rezultat koji se nakon pet mjeseci od promjene vlasti sa nestrpljenjem isčekuje", naveo je Đurović.

Sistem koji je za trideset godina na vlast izjedao i uništavao Crnu Goru, konstatuje on, sporo biva  demontiran.

"Građani nestrpljivo očekuju brže reforme.  Sitne promjene nisu dovoljne. Potrebni su dubinski rezovi u sistemu kako bi se prije svega zaustavio proces urušavanja, a potom  počelo ozdravljenje državnog aparata.  Potrebna je odlučnos prije svega.  Poneka kadrovska promjena nedovoljna je  u obračunu sa rasulom koje je DPS vlast ostavila za sobom. Nužne promjene koje građani očekuju dolaze  sporo. Još uvijek nema neophodne i očekivane demontaže pogubnog sistema, iako su građani onekoji su bili vinovnici ovakve politike  na prošlim izborima najzad ostavili u prošlost", istakao je Đurović dodajući „Ono što je do sada urađeno u najmanju ruku nije dovoljno“.

Kako je podvukao, promjene moraju početi svugdje, u svakom ministarstvu,u svakoj upravi, u svakom segmentu državne uprave, kod svakog službenika i pojedinca. Cilj nam mora biti zajednički: pravednije i bolje institucije koje će uspostaviti funkcionalan sistem.  Ne smije se više čekati već potezi  moraju biti konkretni i odlučni.

"Hitno se mora pristupiti čišćenju institucija, prije svega MUP-a i Uprave policije, od kriminalnih struktura i  bahatih pojedinaca koji su u prethodnim godinama brutalno kršili ovlašćenja i zloupotrebljavali položaj zarad raznih interesnih krugova.    

A nakon toga mora da slijedi efikasan, odlučan i precizan rad tužilaštva i sudstva. Paralelno s tim, mora da slijedi odlučan, profesionalan i efikasan rad tužilaštva i sudstva. Samo profesionalna policija i nezavisno sudstvo mogu i moraju da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom koji već decenijama nagrizaju Crnu Goru. Ovakav državni aparat mora doživjeti velike i korjenite promjene, kako bi postao funkcionalan i jedino tako bi dao rezultat koji se nakon pet mjeseci od promjene vlasti sa nestrpljenjem isčekuje", zaključio  je Đurović.

Komentari
Tik - tak
Tik - tak: Tako je, i to za primjer kriminalci iz barske policije, a puno ih je, iz rukovodstva da se počiste, uhapse i da im se pošteno sudi. A onda Pljevlja, Bijelo Polje, Nikšić, i redom. Dosta bre više zuluma kriminalaca u uniformama!!!
27.01.2021 22:14
Starobaranin
Starobaranin: Aferim za ovo. Pozlatilo ti se što si ovo kazao.
27.01.2021 22:19
Genci
Genci: Samo nam Habaza i njegove ponuđače miliona ne dirate. Možda Habaz uspije nešto realizovati. Počeo se debljati više jede pa mu trebaju euri da kupi govedinu
28.01.2021 08:47
Ucitelj
Ucitelj: Da se uhapse Buskovic i Magovcevic i u Spuz odmah!!! Dosta je tiranije nad Srbima!!!
29.01.2021 10:49
URA
URA: uhapsice Dritan te krimose, vrijeme je, evo ga sjutra februar, i macke se prcaju a ne nepismeni panduri
31.01.2021 18:14
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar