Ћирилица Latinica
14.01.2021.
Politika

Šušter: Orlandić odavno trebao da podnese ostavku, ovako se ništa nije promijenilo!

Autor: Redakcija 12 Ostavite komentar

Odbornik URE Miloš Šušter smatra da je bivši predsjednik SO Bar Mićo Orlandić, koji je podnio ostavku 17. decembra prošle godine, trebalo da se obrati odbornicima na poslednjoj sjednici lokalnog parlamenta, kao i građanima Bara koji su mu dali povjerenje.

"Promjene koje se dešavaju nakon njegove ostavke imaju za cilj da se ništa ne promijeni. Radi se samo o razmjeni mjesta i odlukama o tome ko će sjesti u koju klupu. Svi koji su se prestrojili glasali su za sve odluke koje su se donosile u ovoj Skupštini. Da li će neko sjedjeti u petom ili drugom redu, manje je bitno.Interesuje me zbog čega su se u koaliciji posvađali? Sva značajnija mjesta u gradu su bratski podijelili. Nije niko mogao dobiti posao ko nije bio njima blizak. I dalje se drže pravila da u Odbor direktora mora doći onaj koji nema veze s poslovima koji se na konkretnim mjestima rade, ili uglavnom ne rade. Tu su uporni i dosledni"  - ocijenio je Šušter.

Prema njegovim riječima, Orlandić je trebalo da podnese ostavku i ranije.

"Trebalo je da podnese ostavku kad se u ovoj Skupštini glasalo o Maljeviku, ili zbog činjenice da nikad nije htio da stavi na dnevni red utrošak sredstava kredita KVF banke gdje je potrošeno 16 miliona evra u Vodovodu, a do danas nemamo izvještaj o tome gdje su te pare potrošene.

Ostavku je mogao podnijeti i kad nije tražio da se popiše imovina Opštine, kad nije tražio da se popišu nepokretnosti u Baru radi obračuna i plaćanja poreza na nepokretnost, kao i kada je na dnevni red prije nekoliko mjeseci stavio završni račun budžeta, a nije dozvolio da revizor bude prisutan na toj sjednici, niti je odbornicima i javnosti dostavljen izvještaj revizora, gdje piše mnogo toga o tom budžetu.

Takođe, trebalo je da podnese ostavku kada je maltene tokom sjednice ili po skraćenom postupku uvrštena tačka dnevnog reda da se ustupa pravo izgradnje vodovoda u Mrkojevićima ne znam ni sam kome i zašto, kao i kada je ova Skupština usvojila najnoviju odluku o oslobađanju od plaćanja komunalija, gdje je poseban društveni interes iskazan za oslobađanje od plaćanja komunalija „siromaha” koji grade benzinske pumpe.

To su stvari koje Skupština nije smjela ni staviti na dnevni red, ili je morala odlučivati na način da se makar donesu neki zaključci, da se o tome podnesu informacije, jer su to ogromna sredstva na teret grada" -istakao je Šušter.

On podsjeća da je dvije godine odbornik u lokalnom parlamentu.

"Ni o čemu krupnom ovdje nije bilo domaćinske rasprave. Bilo je dikusija koje su branile predložene odluke po svaku cijenu, i bez argumenata i s klimavnim argumentima" - naveo je Šušter.

Lokalni čelnici sujete da ostave kod kuće

"Lokalni parlament odavno nije Skupština građana. Oni koji vladaju ovim gradom postali su predstavnici i poslušnici partija koje su ih postavile. Svaka donijeta odluka ima krupne posledice i ne treba da priželjkuju i iščekuju kada će republička vlast biti smijenjena. Trebalo bi da se pozabave svojim poslom, da okrenu brojeve telefona tih novoizabranih ljudi koji su došli da rade. Ovaj grad nema luksuz da vlast pravi blok protiv nove vlasti. Treba da zaborave svoje sujete ili da ih ostave kući. Mi nemamo pravo da pravimo štetu gradu, zbog toga što nam se ne sviđa predsjednik Vlade ili neki resorni ministar", poručio je Šušter.

www.dan.co.me 

 

Komentari
Odjeljenje bezbjednosti - Pinčići
Odjeljenje bezbjednosti - Pinčići: Mićo u ovim godinama i da ode u zatvor zbog svega što je napravio i obogatio se kroz politiku enormno, nije na gubitku. Stranka mu je sad na nivou statističke greške, ali to i jeste politika ovih što mrze Crnu Goru i što su je uništili kao DPS i SD sekte - posle nas POTOP. Šušter ima solidnu "žvaku", ali ideološki isto misli Crnoj Gori što i Mićo i Branka, i Brano, i mrzni Ranja Krivomozgić. Sve je to u suštini jedna široka "koalicija" koja je protov tradicionalne i izvorne Crne Gore. Takozvani montenegrini.
14.01.2021 20:22
Додир Неба
Додир Неба: Цакан их редом кара. Потцијенили су га, па им се све вратило ко бумеранг. Тренутно је Цаканова опција у Бару политички убједљиво најстабилнија. Лелемуд је на јајима, такође.
14.01.2021 20:25
Asovic starobarski
Asovic starobarski: Lelemud, rekose, ide sa funckije, dolazi Brano Gvozdenovic umjesto njega. Brano te mu Bećka nadenu nadimak Magla Rabota. Najgori gradonačlenik koga je Bar ikad imao. Čak je i Mujo bio bolji od njega.
14.01.2021 20:33
Sutomore
Sutomore: I Šušter nije ništa bolji. Na obalu u Sutomore je podigao zgradu bez dozvole, krade struju a porez nikad nije platio. Toliko o njegovom poštenju...
14.01.2021 21:08
Obala Iva Novakovica
Obala Iva Novakovica: Tako je, Šušter se šlepa uz one komšije što uzurpiraju priobalje, pa mu super dođe da i on koristi nezakonito sve...
14.01.2021 21:10
Za Sutomore i Obalu
Za Sutomore i Obalu: Tako je bivši pobratim Jovović a sad neprijatelj uzurpirao je obalu u Sutomore sa Šušterom i ulicu na šetalište i ljeti je najveći problem ispred tog objekta. Sude se godinama jer mu je Mileta oteo poslovni prostor
14.01.2021 21:24
Vujadin Cetkovic
Vujadin Cetkovic: Cus, Lelemud. Je li to ime/nadimak za ovoga maloga gradskog gazde umisljenog ???
14.01.2021 22:43
KINSASA U IME NARODA
KINSASA U IME NARODA: Koja gomila lopova a sve kao neki veliki Crnogorci i velike patriote a o jadu zabavise Bar i barsku opstinu samo im treba baciti kosku da se jos vise posvadjaju i pocnu da iznose prljavi ves na vidjelo i onda Dtritko sto brije britko da obezbijedi autobus i pravac spuz sa tom gomilom lelemuda, lezilebovica lizoguza na ladovinu.
15.01.2021 01:04
Nole
Nole: Prosto je neverovatno da najbogatiju opštinu u Cg resursima koja ima Luku, železnicu, dvije obale su pretvorili u grad gladnih. Građevinska mafija gradi stanove niđe risorta, fabrika koje daju dobro plaćena radna mjesta. Okupatori nebi uništili Bar kao što su ovi. Strašno
15.01.2021 03:32
Mićo naivni
Mićo naivni: Mićova ekipa radi zgrade po Baru i dobija sve građevinske poslove. Goci leković,Sarić,Lale itd.
15.01.2021 08:44
Mevludin
Mevludin: Mićo nije trebao davno da podnese ostavku, Mićo je trebao baš ono davno da ide u zatvor.Sačeka je da udomi sina mu Danila i da dobro uda ćerku Jeju, ali polakote sve će doći na svoje mjesto samo da sa Dritko zagrije.
15.01.2021 09:24
mladi
mladi: i z b o r i u bar hitno
15.01.2021 14:41
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar