Ћирилица Latinica
17.05.2019.
Politika

Šušter (URA) : Sprema se teren da neko "zaradi" 90 miliona evra

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Dejan Đurović (DF) je skrenuo je pažnju da je procjena Opštine bila 380 evra po kvadratu, procjena Direkcije za nekretnine 400, a revizorske kuće od 128 do 157 evra za cijenu zemljišta na kome će se graditi hotel sa pet zvjedica, karakterišući procjenu revizora kao sprdnju.

********************************************

Odbornici barskog parlamenta usvojili su juče većinom gasova predlog Odluke o prenosu ovlašćenja na Vladu za valorizaciju urbanističke parcele na Topolici 3, na kojoj će se graditi do sada najluksuzniji hotel sa pet zvjezdica, u šta će biti uloženo 40 miliona evra.Kako se na sjednici čulo, vlasnik većeg dijela urbanističke parcele, površine 13. 700 m2 je Opština Bar, a 4.300 m2 je u vlasništvu države. Početna cijena zemljišta na ovoj parceli je 380 evra.

Prema odluci, investitor je u obavezi da otpočne sa radovima najkasnije godinu dana od potpisivanja ugovora, a da ih završi za pet godina. Atraktrivna lokacija nalazi se između sportske dvorane „Topolica“ i magistralnog puta Bar –Sutomore.

Odbornici opozicije Vasilije Lalošević (SNP) i Dragan Vojvodić (SDP) nisu prihvatili zaključak sa kolegijuma da se priključe ranijem sastavu tenderske komisije, u kojoj se ispred Opštine nalaze Zoran Radojičić, Vido Dabanović i Nikoleta Pavićević.


Odlučeno je, međutim, da predsjednik Opštine sa još dva člana popuni sastav tenderske komisije.

Stav opozicionih odbornika bio je da u sastavu tenderske komisije treba da bude većina iz redova Opštine i Skupštine opštine. Oni su izrazili neslaganja i sa procijenjenom vrijednošću zemljišta na kome će se graditi luksuzni hotel.

Usportivili su se i odluci o prenosu ovlašćenja na Vladu Crne Gore u vezi sa istom parcelom.

Miloš Šušter (URA) ocijenio je da kompletan postupak koji je u toku, ukazuje da su svi dogovori unaprijed postignuti, te da odluka ne bi bila od interesa za Bar i građane, zbog čega je pozvao da se ista ne usvaja..

On je ustvrdio da će neko ovdje zaraditi po 1.500 evra po kvadratu, a to je po njegovim riječima 60 do 90 miliona.

Dejanu Đuroviću (DF) je bilo nejasno, kada je riječ o procjeni vrijednosti zemljišta,  zašto se govori o tome da je Opština većinski vlasnik parcele a ne želi većinu u tenderskoj komisiji.

Pitao je i zbog čega žurba ako već nije vanredno stanje.

Precizirao je da je u pitanju 18.000 kvadrata zemlje, od čega 13.700 pripada Opštini, a 4.300 državi.

Skrenuo je pažnju da je procjena Opštine bila 380 evra po kvadratu, procjena Direkcije za nekretnine 400, a revizorske kuće od 128 do 157 evra.

On je postavio pitanje i čime se garantuje da će na atraktivnoj lokaciji biti izgrađen hotel sa pet zvjezdica, tvrdeći da se u narednim procedurama neće povećati koeficijent izgrađene korisne površine, maksimalnih 68.000 BGP.

"Ova cijena je klasična sprdnja" - kazao je Đurović, komentarišući procjenu revizora.
Po njemu, posao je urađen nekvalitetno, sumnjivo, i nepotpuno.

Komentari
Nastavnica biologije
Nastavnica biologije: Sve znamo, sve smo vec vidjeli, mora da se za Aca Đukanovića napravi prostor da ućari desetine miliona. U privatnoj državi gdje su institucije samo dekor je to obrazac po kome se mora raditi. Zato je MNE privatni posjed mafije iz Rostoka.
17.05.2019 09:29
Vidoje
Vidoje: Nista se ne moze napravit ozbiljnije na Primorje da se mafija debelo ne ugradi.Pi gadova!!!!
17.05.2019 10:09
Lala
Lala: Tuzno i zalosno,hotel do hotela.Bolje da su izgradili jednu zgradu za samohrane roditelje sa djecom,sto zive kao podstanari i sastavljaju jedva kraj sa krajem
17.05.2019 17:01
Ramo
Ramo: Neko će za ovaj potpis da uzme 7-8 stanova, pa će poslije da ih vrati državi i narodu al i da ih oplače u ZIKSu
18.05.2019 15:24
Božo
Božo: Bez mafije ništa. Država je taoc mafije.
18.05.2019 20:26
123
123: Postoje dvije opcije. 1 .svaka drzava ima mafiju. 2.ili sto je redje kao u nasem slucaju mafija ima drzavu. Banana drzava.
19.05.2019 20:06
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar