Ћирилица Latinica
11.05.2018.
Sport

Odbojkašice igraju za Mašu, iako je prikupljeno dovoljno sredstava za njeno liječenje

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Mlađe kategorije odbojkašica Galeba, Lovćena, Mrkojevića i Ulcinja, odigraće u nedjelju 13 maja u Sali sutomorske OŠ "Kekec" humanitarni turnir za pomoć oboljeloj jednogodišnjoj Sutomoranki Maši Baošić.

Iako je kroz niz akcija prikupljeno dovoljno novca za njeno liječenje u Turskoj, po riječima organizatorke turnira Anđele Abazović, pomoć je u svakom slučaju i dalje potrebna i značiće Maši i njenim roditeljima koji će imati i brojne druge troškove tokom tretmana djevojčice na specijalizovanoj klinici.

Abazović je apelovala na sve humane ljude, koji su u prilici, da se priključe akciji i prisustvuju turniru.

Kako smo ranije objavili, Od 7.845 donatora prikljupljeno je ukupno 35.183 evra, što je dovoljno za Mašin odlazak u Tursku na kliniku Liv.

"Kontaktirali smo kliniku, i dogovorili dolazak za 21. maj. Par dana će trajati analize, kako bi se utvrdio plan liječenja, a onda 24.maja počinju terapije matičnim ćelijama za Mašu. Planirano je da tamo ostanemo okvirno mjesec dana, ali tačne detalje za sada ne znamo", kazali su Mašini roditelji Jovan i Maja Baošić.

Oni su zahvalili svim ljudima dobre volje koji su im izašli u susret i pomogli da Maša dobije neophodno liječenje.

Podsjećamo, Maša je rođena sa atrezijom jednjaka, i odmah po rođenju 2017. uspješno je operisana.

Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenja mozga i dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Veliki broj ljudi se ujedinio da joj pomogne, pa su u cilju njenog ozdravljenja i bržeg prikupljanja novca organizovana brojna sportska takmičenja u većini gradova Crne Gore, a takođe su bile i postavljene kutije za pomoć gdje se mogao donirati novac.

 

 

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar