Ћирилица Latinica
09.08.2016.
Sport

TRADICIONALNI ŠAHOVSKI TURNIR, 22. PO REDU, NA “DANIMA ZAGRAĐA“

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

BAR- Na 22. manifestaciji kulture, zabave i sporta „Dani Zagrađa 2016“, u vikend naselju u Sutomoru, održan je tradicionalni brzopotezni šahovski turnir. U finalnom dijelu takmičenja nadmetalo se devet igrača – tri iz Nikšića i šest iz Bara. Igralo se po dvokružnom bod sistemu. U veoma dinamičnom finišu prvo mjesto osvojio je internacionalni majstor iz Nikšića Predrag Nikač sa 13,5 poena, dok su pola poena manje imale njegove kolege po tituli Luka Drašković iz Bara i Đorđije Kontić iz Nikšića. I treći Nikšićanin, majstorski kandidat Jovan Milović plasirao se u vrhu tabele, jer je osvojio četvrto mjesto, sa 9 poena. Uspeh je ostvario i član Mornara iz Bara, majstorski kandidat Srđan Mugoša osvojivši peto mjesto sa 8,5 poena. 

Po tradiciji, odličan organizaor bio je inženjer Veselin Ćetković, na čijim plećima više od dve decenije počiva najposjećenija manifestaicija kulture na Crnogorskom primorju. Najbolje plasirani šahisti nagrađeni su i u šahovskim knjigama, dar „Kaise komerc“ iz Beograda. 

Konačan plasman: 1. Nikač 13,5, 2-3. L. Drašković i Kontić po 12,5, 4. Milović 9, 5. Mugoša 8,5, 6. Popović 5,5, 7. Medović 5, 8-9. D. Drašković i Đonović po 3 poena. 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar