Ћирилица Latinica
28.09.2018.
Sport

Vučević ostaje u Orlandu

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

 

NBA ligaš Orlando Medžik ne planira da mijenja Nikolu Vučevića, iako je ušao u posljednju godinu ugovora, tvrdi predsjednik košarkaških operacija tima sa Floride.

Kada je upitan o potencijalnom "trejdu" odnosno zamjeni, u koji bi bio uključen popularni Baranin, Džef Veltman je poručio da ništa nije u planu.

„Ne planiramo nikoga da trejdujemo u ovom trenutku. O tome ćemo brinuti kasnije. Vučević je veoma kvalitetan igrač i još kvalitetnija osoba. Veoma je vrijedan za naš tim sada i za ono što želimo da budemo. Ne bih uopšte pokretao misli o njegovom odlasku zasada.

Samo se nadamo da ćemo imati dobru sezonu, da ćemo napredovati i po broju pobjeda i u načinu na koji radimo, kako igrači napreduju, jer želimo da izgradimo nešto specijalno ovdje“, rekao je Veltman, prenosi portal "Vijesti".

Vučević je proveo šest posljednjih sezona u Orlandu. Prošle sezone je zbog povrede odigrao 57 utakmica, na kojima je imao prosjek od 16,5 poena, 9,2 skoka i rekorde karijere od 3,4 asistencije i 1,1 blokadu.

Pik sa prve runde drafta 2011. je proširio napadački asortiman, jer je pogađao 1,1 šut za tri poena, što mu je takođe rekord karijere.

Iako nikada nije bio na Ol-staru, imao je dabl-dabl učinak u četiri sezone, a prosjek u karijeri mu je 14,8 poena i 9,8 skokova.

I pored toga, čini se da se Vučevićev boravak u Orlandu bliži kraju.

„Magični“ su izabrali centra Mohameda Bambu kao 6. pika, a produžili su ugovor sa krilnim centrom Aronom Gordonom i čini se da će njih dvojica biti u startnoj postavi u budućnosti.

Vučević bi možda mogao da produži ugovor i ostane nakon sezone 2018/19. dok se Bamba razvija, ali bi mogao da ima značajne ponude narednog ljeta kao slobodni agent, kad se u obzir uzme njegova raznovrsnost u igri.

Ali, ako Orlando krene ka sedmoj uzastopnoj sezoni bez plej-ofa, Veltman bi možda promijenio stav i odlučio da dobije nešto za igrača koji bi narednog ljeta mogao da ode za džabe.

Komentari
Brano
Brano: Nikola je ponos Bara, Crne Gore i Srbije ! Brat Zvezdas !!!
28.09.2018 13:25
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar