Ћирилица Latinica
19.11.2023.
Политика

Ђуровић: Фонд ПИО да се не дира, за повећање пензија има новца

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Нисмо још добили објашњење премијера Милојка Спајића по питању повећања минималних пензија, али у сваком случају то се мора подржати јер то је нешто што рјешава ту социјалну проблематику грађана Црне Горе који примају најниже пензије, оцијенио је у емисији Разговори на АДРИА ТВ посланик коалиције За будућност Црне Горе Дејан Ђуровић.

Одмах се поставља следеће питање, додаје Ђуровић, а то је шта је са пензионерима који примају више од 450 еура пензије.

“Ја сам готово сигуран да премијер није мислио ad hoc повећање пензија само једној групацији, већ да ће то бити линеарно и ка осталим категоријама”, рекао је он.

Јасно је изнио став и по питању најављене реформе пензионог фонда, те могућег укидања доприонса за пензијско-инвалидско осигурање.

“Када је у питању Фонд ПИО ја сам ту закован у мишљењу да се не смије дирати пензиони фонд и да мора остати као једно здраво ткиво. Да буде гарант свима оним који ће примати пензију у будућности, да ће им бити исплаћено”, истакао је Ђуровић.

На питање како надомјестити 100 милиона еура које недостају за повећање минималне пензије на 450 евра, Ђуровић је мишљења да новца има.

“Имамо повећање наплате кроз порез, као и 23 милиона неутрошених средстава ЕУ, а због тога је и највљен технички ребаланс. Има основа за повећање, не бих волио да то мора бити из задужења. Са 150 еура просјечне пензије за вријеме ДПС-а, побједници августа 2020. подигли су стандард пензионерима али и најмању цијену рада. Такође, ту су и дјечији додаци, бесплатни уџбеници, све је то заслуга парламента”, прецизирао је Ђуровић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar