Ћирилица Latinica
06.06.2024.
Политика

Кнежевић о преписци Васовића, Мркића и Симијановића: Сад је све јасно!

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Објава СКАЈ комуникације између одбјеглог оптуженика Александра Мркића и некадашњег шефа криминалистичке полиције Центра безбједности Бар Илије Васовића, представља тек врх леденог бријега компромитације и криминализације изборне побједе 30. августа. Талог који се појавио на том таласу побједе и данас опредјељује многе процесе, како политичке, тако и тужилачко- судске, да више ни овакве Либертасове објаве неће довести ни до тужилачке истраге, а камоли до судског епилога, саопштио је лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

„Пошто се у преписци Мркић – Васовић, између осталих спомиње и амерички држављанин са лажним дипломатским пасошем Стеван Стив Симијановић као особа која треба да разговара са Даком Давидовићем и преузме од супарничких кланова послове шверца цигарета, дужност ми је да подсјетим црногорску јавност на неколико чињеница.

Управо је Стеван Симијановић био кључна особа која је у септембру 2020. посјетила митрополита Амфилохија неколико сати пред његов састанак са лидерима тадашње паралементарне већине у манастиру Острог. У разговору са митрополитом Амфилохијем, поменути Симијановић се представио као амерички представник у мисији ОЕБС- а у Женеви, тражећи од митрополита да се лидерима ДФ- а не дозволи улазак у владу. То нам је митрополит Амфилохије и саопштио у присуству лидера парламентарне већине, позивајући се на неког представника ОЕБС- а за ког смо касније сазнали да се зове Стеван Симијановић, представљајући његов захтјев као став међународне заједнице, а посебно САД“, јасан је он.

Кнежевић је мишљења да након објаве ове СКАЈ комуникације свима постаје јасно ко је послао Стевана Симијановића код митрополита, и чији је у ствари био представник.

„Али није више проблем ни ко га је послао, већ ко му је омогућио да га митрополит прими на разговор. Наравно, тад је било најлакше, најјефтиније и најмонструозније оптужити мене да сам “викао на ђеда”, “тражио му оставку”, и још ми запријетити литијама испред просторија ДНП- а, ако не предложим Здравка Кривокапића за премијера. Мој једини “гријех” био је и остао што сам се супроставио науму обезврјеђивања изборне побједе коју су преузели шверцери цигарета са циљем да саставе владу по својој жељи, што су у коначном и успјели. Нажалост, у тој незапамћеној кампањи и хајци против мене, учествовали су и поједини свештеници и њихови чланови породица, оптужујући ме са разних интернет платформи за богохулништво и називајући ме најпогрднијим именима“, казао је Кнежевић.

А сад , након објаве ових комуникација, Кнежевић пита и њих, и све друге заштитнике лика и дјела Стевана Симијановића и осталих шверцера цигарета из тог периода, да ли их је макар мало срамота?

„Ако не због мене, онда због тога што су митрополиту Амфилохију подметнули једног пробисвијета и криминалца, и представили га као америчког дипломату не би ли нас избацили из владе. И то за чије потребе, организованих криминалних група које су се бориле за превласт у шверцу цигарета и кокаина, и у тој борби беспризорно користили цркву, а којима је сметао ДФ у влади, јер су знали да би се ми томе по сваку цијену супроставили. За мене не постоји већа сатисфакција од објављивања ових комуникација, нека читава Црна Гора види у шта се претворила изборна побједа од 30. августа, у некакве вампире са стомаком, корумпиране полицијске функционере, лажне дипломате, стварне криминалце, спрдање са црквом и православљем, а све због врхунског циља: шверца цигарета. А Бог све види, па нека суди или опрости, једнако њима и мени. Амин“, закључио је Кнежевић.

Коментари
гаврило
гаврило: Милане и тада се знало чим је подметнут онај изрод од Кривокапића! Али ти добро знаш ко је њега гурао и било би лијепо да си нам то и саопштио! Гојко Перовић?
06.06.2024 11:24
Сакс макс
Сакс макс: Имена на сунце овако рекла она казала ова да видимо продане душе вазда се у Црну Гору знало ко је изрод а ко чојек.
06.06.2024 12:20
Kvazimodo
Kvazimodo: Pipun se dobro osjeća sa Dodikom i Vučkom.Ujedinjeni srpski svet.Treba im pridružiti i sjevernokorejca i to bi bilo to.
08.06.2024 13:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar