Ћирилица Latinica
14.11.2023.
Политика

Мандић: Црна Гора тежи да опет буде његошевска, план ДПС-а је пропао!

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Говорећи о предстојећем попису становништва и о поновним захтјевима опозиције да се тај поступак одложи Андрија Мандић је рекао за Адриа ТВ да му нису јасни ти захтјеви, обзиром да је Монстат кредибилнији него икада.

"Данашња контрола пописа омогућава сасвим поштен попис и да се људи коначно искажу сасвим слободно. Сваки грађанин ће путем софтвера моћи да провјери да ли је уписано оно што пише на пописници. Ја сумњам да је у позадини свега свијест шта се све радило на прошлим пописима. Попис није важан само због нације, вјере и језика већ због свих других података. Какви год да буду резултати пописа ми морамо да их поздравимо, а власт не смије да украде ничији идентитет" - реако је Мандић.

Његов избор на чело парламента Црне Горе у овом тренутку веома je, сматра, важан за српски народ.

"Данашња порука је да је завршено са дискриминацијом српског народа. Нема више одбацивања Срба и увјерења да не могу имати једнаке шансе као и било ко други у Црној Гори" - појаснио је Мандић.

 Коменатришући данашње саопштење ДПС-а о његовом ћутању на увредњиви наслов књиге Војислава Шешеља, Мандић је рекао да су неке ствари "испод нивоа коментарисања".

"Сваки аутор жели насловом што већу реакцију јавности. Госпођа Вуксановић Станковић се више не бави политиком и примијетио сам да поједини то сада желе да наметну као тему. Оволика повика у Црној Гори је жеља што више наметнути ту тему не водећи рачуна о угледу госпође Вуксановић Станковић. Нити ћу то читати, нити ћу то коментарисати. Ја не желим да намећем ту тему и понављам, то је испод нивоа коментарисања" - казао је Мандић.

Према његовим ријечима некима и није намјера оно што изговарају, него нешто сасвим друго.

"Ја и моја породица смо били жртве оваквих кампања и нисмо реаговали. Моја фотографија је запаљена уз најгоре повике али и то је демократија, неко је конзумира и користи на прави начин, а неко не. Они који данас брину о европским дометима Црне Горе некад су били спремни на свашта, данас је на политичкој сцени нешто сасвим другачије и они сада не могу да замисле своју позицију да нису на власти. Људи моји 30 година је било доста" - казао је Мандић.

Одговарајући на питање да ли је Црна Гора предуго чекала да се одужи Његошу обиљежавајућу данашњи дан Мандић је казао да је наша земља заправо дуго година била на провјери да ли у њој Његош живи или не.

"Његош до 1998. био симбол Црне Горе, али се негдје кроз креирање политике ДПС-а дошло до идеје да Његошеве поруке треба уклонити, што су они покушали учинити, а то су хтјели завршити отимањем светиња СПЦ. Тих 20-ак година су биле велике провјере да ли у Црној Гори Његош живи или не живи. Ево након свега тога имамо Дан културе Црне Горе. Његош је једна грандиозна личности и ми овдје треба да констатујемо да је привилегија што смо имали такву личност. За данашњу Црну Гору се не може рећи да је његошевска Црна Гора, али тежи ка томе. Неке групације ту везу са Његошем доживљавају другачије и ми никоме не смијемо ништа да намећемо, него морамо да његујемо оно што је важно за Црну Гору"- казао је Мандић.

"Медији који су везани за опозиционе странке су пласирале вијести о бојкотима мога избора на мјесто предсједника Скупштине, али нико од њих није извео закључак да је недолазак заправо непоштовање Скупштине, јер Парламент није Андрија Мандић. Мислим да ће у времену које је пред нама све доћи на своје мјесто и да ће се ситуација поправити, јер је важно да имамо добру комуникацију са свим амбасадорима. Било је наслова да се Квинта усагласила око Андрије Мандића, а ево око Газе се нису усагласили. Ја очекујем да ће све ићи у добром смјеру, јер ми желимо ићи у правцу ЕУ" - рекао је Мандић.

Не можемо напријед ако немамо људе као што су Милан Лекић и Милутин Ђукановић, рекао је он.

"Милан Лекић је препородио Пљевља, он је најбољи директор у историји рудника и његова амбиција није била да буде у Парламенту. Остало је неколико ствари које је желио да заврши и криво ми је да они који су доносили одлуке нису на прави начин окарактерисали његов рад. Читав град је стао уз свога директора и вјерујем да ће се грешка која је настала исправити и да ће Милан Лекић да заврши оно што је започео" - казао је Мандић коментаришући Лекићеву смјену са мјеста директора Рудника угља у Пљевљима.

Мандић је истакао да је поносан на резулатате предузећа којима су у претходном периоду руководили њихови кадрови.

"Када данас упоредимо стање у предузећима којима су руководили наши кадрови ми смо поносни. Мислим да у овом процесу који је пред нама не можемо напријед ако немамо људе као што су Милан Лекић и Милутин Ђукановић" - закључио је Мандић у разговору за Адриа ТВ.

Коментари
Ojhaaaaa
Ojhaaaaa: Nikad vise lopovska i ustaska drps sekta!
15.11.2023 23:11
RADULE
RADULE: Sto je slavni NJEGOS docekao da ga brane srbi (cetnici ) od nas Crnogoraca,vazda li ste se tudjim kitili do kad vise ,,braco ,,srbi.
16.11.2023 23:28
Ikota
Ikota: Ovo je smak svijeta,Andrija hoće na silu da Njego bude srbijanac.Ljudi moji,zar je to moguće
19.11.2023 07:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar