Ћирилица Latinica
26.12.2017.
Регион

На Луштици представљен Амфилохијев Апел за одбрану Космета

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Лист "Блиц" наводи да се већи дио текста односи на српског предсједника, којег Амфилохије подсјећа да је дао заклетву на Јеванђељу и да Србија без Косова и Метохије не би била само "осакаћена, већ трајно поражена"

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије представио је најближим сарадницима на недјељном скупу у Цркви Св. Николе у Радовићима на Луштици документ који је назвао "Апел за одбрану Косова и Метохије", пише "Блиц."

Како српски лист наводи, Амфилохије ће унутар Српске православне цркве тражити и подршку за свој документ.

Како у "Блицу" сматрају, документ личи на политички памфлет, у коме се игнорише унутрашњи дијалог предложен од стране српског предсједника Александра Вучића, док Амфилохије сматра да је замрзнут конфликт једина разумна одлука.

"Неодговорном политиком, одобравањем Еулекса, измјештањем дијалога о Косову и Метохији под окриље ЕУ, отпочињањем техничког дијалога и закључивањем и спровођењем неуставног Бриселског споразума процес сецесије Косова и Метохије је добио забрињавајући замах. Тај процес се може и мора зауставити", наводи се у документу.

Захтјеви САД и најмоћнијих земаља ЕУ да Србија и Косово "потпишу правно обавезујући споразум и да се Србија сагласи да Косово буде примљено у међународне организације, укључујући УН, као и свака подјела Косова и Метохије," додаје се у документу - неприхватљиви су и "морају бити одбијени једном за свагда". 

"Блиц" наводи да се већи дио текста односи на Вучића, којег Амфилохије подсјећа да је дао заклетву на Јеванђељу и да Србија без Косова и Метохије не би била само "осакаћена, већ трајно поражена".

Извор: Вијести

Коментари
Dreka
Dreka: Ne mijesajte se Vucicu vladiko, dobro vodi Srbiju!
27.12.2017 11:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar