Ћирилица Latinica
09.02.2023.
Репортаже

Велико срце Нетка Синановића: Знам како је бити бескућник, зато уштеђевину дајем за помоћ људима у Турској и Сирији

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Пуне двје деценије Недмир Нетко Синановић важио је најпознатијег барског бескућника. Са осам година, током ратног вихора у БиХ, напустио је потпуно сам родну Тузлу и најприје дошао у предграђе Београда, гдје се задржао веома кратко. Задња жељезничка станица на прузи из Београда према Јужном Јадрану била је и његова судбина. Остао је да живи у Бару, гдје је спавао у напуштеним или недовршеним зградама без прозора, најчешће се покривајући само картонима и најлоном. Од 2013.године захваљујући хуманитарним организацијама, добио је на доживотно коришћење пристојну кућу недалеко од Хај Нехаја изнад Сутомора.

Ових дана, овај намучени и још увијек млади човјек, након информација о страшном земљотресу који је задесио Турску и Сирију, сву своју уштеђевину од око 300 евра, утрошио је за куповину ћебади, постељине и пешкира и предао Исламском центру у Бару, одакле ће заједно са осталом помоћи која буде прикупљена бити упућена становништву у поменутим земљама. 

"Јако добро ми је познато шта значи бити на улици и немати нигде ништа" - казао је за "Барски портал" Синановић.

Многи су, каже наш саговорник, помагали и њему док је био бескућник.

"Ово је страшно што се десило недужном народу у Турској и Сирији. Апелујем и на друге људе који су у прилици, да се укључе у акцију прикупљања помоћи" - поручио је Синановић, 

Коментари
Oooo
Oooo: Svaka cast
09.02.2023 18:37
Dzoni
Dzoni: Dobar je netko
09.02.2023 20:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar