Ћирилица Latinica
22.09.2022.
Спорт

У Бар стигло девет одличја из главног града Републике Српске

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Протеклог викенда у Бања Луци је одржано Отворено првенство Балкана у Џију - џици-Јитсу на којем је учествовало 700 такмичара из 19 држава а међу њима је била и репрезентација Црне Горе са 70 спортиста.

За репрезентацију Црне Горе наступило је чак девет такмичара из барског Морнара предвођени тренерима Сашом Болтићем, Рафетом Шахманом и Срђаном Стојановићем и постигла изузетан успех. Наиме, сви репрезентативци из Морнара освојили су одличја и у Бар се враћају са 9 медаља, од чега 4 златне, 2 сребрне и 3 бронзане.

Освајањем златне медаље и титулом првака Балкана могу се похвалити: Балша Ђуришић, Кристина Радосавовић, Андрија Голић и Саво Јаредић.

Сребрне медаље и титулу вицешампиона Балкана освојили су Милица Михаљевић и Софија Јаредић, док су бронзани били Петар Бошковић, Елена Стојановић и Дино Хазнадар.
За овај велики репрезентативни успех барских џијуџицаша у великој мјери заслужан је и тренер-координатор са највише искуства у борилачким спортовима, Јово Стојановић, као и тренери Стефан Пејановић и Данило Јововић, који су помогли да се наши млади борци што боље припреме за ово захтјевно такмичење.

Репрезентација Црне Горе предвођена селектором Николом Продановићем и секретаром савеза Николом Ашанином бројала је 70 такмичара и освојила фантастичних 58 медаља чиме је у укупном пласману заузела друго мјесто, испред много већих и економски моћнијих држава што овај резултат чини значајнијим и даје подстрек младим људима да почну да се баве овим сјајним спортом.
Мотив више за то је и организација наредног Отвореног првенства Балкана које ће се следеће године одржати управо у Црној Гори.

С. Стојановић

Коментари
bravo
bravo: Bravo
22.09.2022 17:53
Medena
Medena: Svaka cast djeco, vi ste svijetla tacka u nasim zivotima! Jos medelja,dobro zdravlje i da vas Bog cuva.
22.09.2022 18:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar