Ћирилица Latinica
08.07.2024.
Спорт

Дванесторо младих спортиста из Бара на кампу "Србија те зове" у Београду

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

У Београду ће и овог љета бити одржан десетодневни камп талентованих младих спортиста из региона и дијаспоре под називом "Србија те зове". Организатор је Спортско удружење "Спортстарс", уз подршку предсједника Србије Александра Вучића, Министарства спорта Србије, Града Београда и низа других институција, а међу учесницима кампа биће и 12 младих спортиста из Бара.

На потпуно бесплатном кампу, међу близу 300 спортиста, поред Барана и Баранки, своје квалитете демонстрираће и дјевојчице и дјечаци из Зете, Берана и Мојковца. Са младим фудбалерима, кошаркашима, одбојкашима, рукометашима и тенисерима раде еминентни српски тренери и селектори, а током кампа све скупа примиће их и предсједник Вучић. На кампу стижу  и млади српски спортисти из Албаније, Републике Српске, Европе, Америке, Аустралије... Са талентованим младим спортистима биће и њихови вршњаци који тренирају у клубовима на Косову и Метохији. 

На традиционалном кампу  (од 1. до 11 августа) , биће спортисти узраста од 12 до 15 година, а смјештај им је обезбијеђен  у Дому ученика "Патријарх Павле" на Палилули.

Међу врхунским тренерима и спортистима који ће с њима радити су и Милан Гуровић (кошарка), Ненад Перуничић (рукомет), Жељко Танасковић (одбојка), Богдан Обрадовић (тенис)...

Спортисти ће обићи стадионе Црвене Звезде и Партизана, присуствоваће утакмицама тих фудбалских клубова, а посјетиће и културне знаменитости и туристичке атракције српске престонице. По ријечима организатора,  сви млади спортисти који су учесници кампа су потенцијални репрезентативци Србије у својим спортовима.

Тренинге ће надгледати менаџери најпознатијих спортских клубова из Србије. Ово је  сада већ традиционални камп "Спортстарса". Неки од полазника претходних кампова већ су у међувремену ангажовани у Црвеној Звезди, Партизану, али и неким другим београдским клубовима, у различитим спортовима.

"Докажи се! Србија те зове!" - порука је  и са овогодишњег кампа.

Коментари
Будванин
Будванин: Лијепо, у Црној Гори и тако нема спорта. Ево се РК Будућност гаси, а да не причамо о другим клубовима. Будва је катастрофа. Бар још гори...
08.07.2024 10:53
Za ovoga iz Budve
Za ovoga iz Budve: Sta bre ti palamudis dje uporedjujes Bar i Budvu barani drugi u prvu ligu igrace u Evropu a vas su izbacili i Zecane ko kofere jer ste skloni raznim marifetlucima vi ste sibicari.
08.07.2024 14:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar