Ћирилица Latinica
10.08.2023.
Спорт

Вучић младим спортистима из региона: Србија је ваша земља, сањајте велике снове!

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Председник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте из Црне Горе, Републике Српске, са Косова и Метохије и дијаспоре у „Палати Србија“ и поручио им да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

„Не постављајте себи мале циљеве. Немојте да уживате у оговарању и критиковању других других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу“, поручио је Вучић и додао да се марљивост и пожртвованост увијек исплате.

Он је учесницима кампа „Србија те зове 2023“ који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из САД, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

 „Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији“, рекао је предсједник, који је покровитељ кампа који организује београдско Удружење "Спортстарс" у сарадњи са Министарством спорта Србије, Градом Београда и низом других институција.

Он је захвалио српским кошаркашким репрезентативкама и свима који су радили са децом.

Вучић је истакао да је уверен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вриједне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе, додајући да они који се баве спортом знају и да губе, али и да је победа циљ.

Обраћајући се младима поручио им је и да се не сјекирају ако „некад не иде или ако вас неко напада“.

 „Гурајте храбро, снажно и идите напријед. Урадићемо све јер имамо снаге и воље“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије навео је да је много људи било против изградње „Београда на води“, али, како каже, да је њих слушао, данас би на том месту било шибље и шипражје.

„Исто и вас молим, драга децо. Постављајте лествице високо, да побеђујете, да будете успешни и за своју земљу. Знамо да ћете бити бољи и успешнији од нас. Ово је ваша земља. Србија вас чека и бескрајно воли“, изјавио је Вучић.

Приликом пријема у Палати „Србија“ дјевојчица из Обровца у Хрватској је председнику Србије Александру Вучићу поклонила заставу, а заједнички поклон свих учесника кампа „Србија те зове 2023“ је дрес са њиховим потписима.

Из Црне Горе више од педесет спортиста, од тога десет из Бара

На кампу се налази 52 талентованих спортиста из Црне Горе узраста од 12 до 15 година. Међу њима је и десеторо дјечака и дјевојчица из Бара - чланова РК Морнар, КК Морнар, ФК Морнар и КК Сутоморе.

Коментари
Gaga
Gaga: Sjajan poduhvat
10.08.2023 12:38
Сања
Сања: Живио Српски Свијет!!!
10.08.2023 14:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar