Ћирилица Latinica
09.02.2023.
Спорт

Бар домаћин Балканског првенства у триатлону

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У оквиру настојања и напора да се популаризује бављење спортовима код свих наших суграђана, предсједник Скупштине Општине Бар Бранислав Ненезић, секретар Секретаријата за спорт и младе Горан Симић и руководилац службе за спорт и младе Зорица Ђукић примили су у званичну посјету представнике триатлон савеза Црне Горе и то предсједника савеза Ведрана Роћеновића и његовог сарадника Дејана Радуновића.

"У сусрет организацији Балканског првенства у триатлону које ће се одржати 16. и 17. септембра у Бару, Општина Бар биће домаћин овог спортског догађаја, регионалног карактера, који представља значајан догађај како за наш град, тако и рекреативце и спортске раднике нашег града.

Сусрет са представницима триатлон савеза Црне Горе значајан је и за будуће заједничке активности у циљу промоције овог спорта, као и организације наредних великих међународних такмичења у триатлону, чији ће домаћин надамо се бити наш град" - саопштено је из кабинета предсједника СО Бар.

"Поред престижа, који нам доноси један спортски догађај овог обима, свјесни смо и одговорности у погледу организације, чему ћемо и ми и грађани Бара сигурно знати одговорити имајући у виду богату традицију нашег града као домаћина спортских дешавања“ поручио је  Ненезић.

Он је рекао да општина Бар наставља да улаже напоре у промоцију бављења спортом, "јер данас се и ми као и цијели свијет налазимо пред новим изазовима како очувати и унаприједити здравље људи".

Економски развој и уопште прогрес је, додаје он, донио и промијену начина живота.

"Ипак, генерално бољи животни стандард није довољно искоришћен за унапређење и побољшање здравља, те се налазимо пред новим пандемијама незаразних болести, као што су дебљина, болести срца и слично. Управо из тог разлога морамо снажно дјеловати на правцу популаризације бављења спортом, како би с једне стране омасовили уопште бављење спортом, а с друге стране чинимо напор да популаризујемо различите врсте спортова константно“ - истакао је секретар Секретаријата за спорт и младе Горан Симић.

Коментари
Sekretar
Sekretar: Sekretar je stvarno ok, ali on je vec u pandemiji debljine...
09.02.2023 21:17
Riki
Riki: A u martu kilo organizuje pljuvanje u dalj
09.02.2023 22:47
Ivan
Ivan: Mislim stvarno
10.03.2023 17:39
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar