Ћирилица Latinica
09.04.2021.
Свијет

Шеик Имран Хосеин, утицајни учитељ исламске теологије: Геноцида није било, будућност је у савезу муслимана и православаца

Аутор: Редакција 13 Оставите коментар

Један од најутицајнијих учитеља исламске теологије шеик Имран Хосеин сматра да у Сребреници није било геноцида.

Хосеин је на једном од предавања рекао да је било масакра, али да то никако не може да се подведе под геноцид. Он сматра да постоји агенда са циљем да посвађа муслимане и праволсавне хришћане.

Исти онај ко је организовао геноцид над Јерменима 1914. организовао је и покољ у Сребреници. Ја знам ко је то, а ви не. Зато ме нападате јер вам говорим истину - рекао је Хосеин чије ријечи су пропраћене негодовањем из публике, највјероватније од стране његових слушалаца са ових простора који нису били задовољни што није потврдио њихово уврежено мишљење.

Хосеини наводи да је разговарао са многим Србима.

"Многи Срби жале због оног што се догодило и желе да се злочинци казне. Ви не разумијете Србе, има их добрих, има и лоших. Они не мрзе ислам, ако неки и мрзе, то је зато што су претпјели зло од муслимана. Подржавате џихад који је Османско царство водило против њих вијековима. Британци су то хтјели, да се прогласи геноцид у УН, али Русија је то спријечила. Мене су нападали када сам рекао да су Руси у праву јер су то спријечили. Нападате ме и сада када вам говорим истину о Великој Британији и Османском царству које је водило ратове у име ђавола, а не Бога, ви ме нападате и подржавате оне који су чинили зло по свијету. Идите онда код неког другог учитеља" - рекао је Хосеин.

Он је навео да је геноцид оно што су Американци починили према староседиоцима тог континента, а не Сребреница.

"Британци су то хтјели, да се Сребреница прогласи за геноцид. НАТО је био око Сребренице, Идите, питајте њих што су то дозволили. Ја знам ко стоји иза свега, а то нису Срби - закључио је Хосеин.

Имран Назар Хосеин рођен је 1942. године, улема, писац и филозоф специјализован за исламску есхатологију, свјетску политику, економију и савремене социоекономске/политичке проблеме. Аутор је дјела „Јерусалим у Курану”.

Имран Хосеин је рођен на карипском острву Тринидад 1942. године од родитеља чији су преци имигрирали као најамници из Индије. Дипломирао је на Алимијевом институту исламских студија у Карачију, а студирао је на још неколико високошколских установа, као што су Универзитет у Карачију, Универзитет Западних Индија, Универзитет Ал Азхар и Дипломски институт за међународне и развојне студије у Швајцарској.

Радио је неколико година за министарство спољних послова Владе Републике Тринидад и Тобаго, али је одустао од посла 1985. посвјетивши се исламу. Живио је у Њујорку десет година током којих је био директор исламских студија Заједничког одбора муслиманских организација Великог Њујорка. Држао је предавања о исламу у неколико америчких и канадских универзитета, колеџа, цркава, синагога, затвора, дворана итд. Имран Хосеин је такође учествовао у многим међурелигијским дијалозима са хришћанским и јеврејским вјерским експертима као представник ислама у САД.

Неко време је био имам у Масџид Дар ел Курану на Лонг Ајланду. Такође је предводио недјељни џума-намаз и испоручивао је проповјед у сједишту Организације уједињених нација у Менхетну, једном мјесечно за десет година у континуитету. Био је директор Алимијевог института исламских студија, директор истраживања Свјетског муслиманског конгреса у Карачију, директор Исламског института образовања и истраживања у Мајамију и директор давата на Танзим-е-Исламију за Сјеверну Америку.

(Агенције)

Коментари
Mevludin
Mevludin: Dje nalazite ove strucnjake i tjesite sebe kako nije bio genocida pa ko pita njega Smaja Sabotica, Nemanju Kusturicu i ostale jebivjetre koji su prodali vjeru za veceru. Manite se corava posla ne kopajte i ne vrijedjajte zrtve kako Muslimana, Srba Roma, Jevreja i ostalih.
09.04.2021 16:17
Љутко
Љутко: Тражит ће ДПС његову смјену!!! Знали мрчо шта је покренуо! Све амбасаде ће сад да се обруше на њега а и Мило, и његов мали копиљан Николић! Црни он!
09.04.2021 16:18
Seocanin
Seocanin: Ziva istina sve je ovo iz kuhinje Zapada . Jedino moze ovaj gos. Imati problema jer se nece ovo Milu svidjet . Jedini i pravi genocid je umala CG. Pod diktatoromv30 god.
09.04.2021 16:45
Лаки
Лаки: Кажу да је онај мали копиљан Николић упутио додатно питање Хосеинију и тражит ће да се дотични о свему изјасни у Скупштини ЦГ!
09.04.2021 20:51
Istina i pravda
Istina i pravda: Nije on to objavio sada da bi se mijesa u politiku crne gore.Ima on jaku poruku i za muslimane u bosni.Za sve koji su gresni a ne pokaju se za grijeh.Sramno je da su se pojedini clanovi bivste vlasti povampirili.U odbrani samo onog pokradenog.Dobro se kralo i po Bosni i svuda dok je jos rat bijesnio.Zalisno je da samo pricaju o tudim zrtvama ne sto ih zale nego zarad svoje pokradene imovineMuslimani cutali sve godine da sacuvaju Vodu a voda Milione.zrtve bole svacije Treba ih postovati .Samo Dps ne priznaje Srpske.Ako se ne pokajes za grijeh nikada neces biti spasen
09.04.2021 21:32
Dzoni za mevludina
Dzoni za mevludina: A ti si jado jadni prodao vjeru za veceru oni su se samo vratili njihovim korijenima tvoji su prodali vjeru za veceru provjeri pa se javi
09.04.2021 21:36
Sasa
Sasa: Kako god ,genocid ,masakr ,etnicko ciscenje se desilo i to niko ne moze poreci ,grobovi su tu.
10.04.2021 12:51
Mevludin
Mevludin: Dzoni hajvanu znas li ti koje si vjere 500 godina uzmi to u obzir pa onda dobro promisli pa se javi kad budes siguran bravusane.
11.04.2021 20:10
За Mevludin
За Mevludin: Мевлудине, овај је твој вјерски вођа! Но изгледа не одговара ти поштени Муслимански учењак.
11.04.2021 22:42
Dzoni za mevludina
Dzoni za mevludina: Hahahaha koji si ti bolid ahahahahaha
11.04.2021 23:27
Zaviša
Zaviša: https://www.google.com/amp/s/rs-lat.sputniknews.com/amp/rusija/202104091125049730-kremlj-postoji-opasnost-da-se-u-ukrajini-ponovi-srebrenica/ Šta kaže Putin o Srebrenici, prećerao je, đe si sad Milane Kneževiću Pipune
14.04.2021 20:33
Prestanite lagati u ime Alaha
Prestanite lagati u ime Alaha: Jeste gospodin Putin je rekao da postoji opasnost-da-se-u-ukrajini-ponovi-srebrenica gdje su stradali ljudi iz OBA NARODA i to izmedju 800 i 1200 muslimanskih vojnika ne djece, ne zena i ne stare nejaci a od nasera orica i njegovih dzelata u selima oko Srebrenice stradalo je i poubijano mnogo Srbskog zivlja djece, zena i stare nejaci U Srebrenici se nije desio nikakav genocid.
14.04.2021 22:48
V. Veriga
V. Veriga: Уместо да се радујему гласу разума који позива на истинско помирење народа и људи било које вере, а пре свега православаца и муслимана, ми нападамо честитог и ученог човека Имрана Назара Хосеина. Зашто? Па зато што смо навикли на стереотипе и "истину" која је укалупљена политичким судовима ксо што је Хашки трибунал, тзв. Ад хок суд. Да ли знате да се ни један светски експерт из целог света, а било их је 87, није изјаснио за стварање ад хок суда - Хашког трибунала? Али, тај трибунал је направљен одлуком политичара јет они имсју одређене политичке циљеве. То што је Србима намењена најгора улога, немој да се радујете. Ништа више они не воле муслимане у БиХ, напротив. Интерес је шири и Западу одговара сукоб ислама и православља. Највише би им одговарао сукоб Русије и Кине. Помогли би их радо да се међусовно униште и да САД и даље остане најмоћнија сила на свету. Онда би на ред дошла и ЕУ. А тек би тада исламски свет разбили у парам парчад, као Либију и Ирак. И вама то није јасно. Подржављте Инцков закон о Сребреници! Мислите да је за ваше добро? Мислите ли да оних 87 светских експерата, који су се изјаснили против ад хок суда - политичког суда, сада немају право да научним методама истражују истину о Сребреници? Истина мора бити изнад свега, а поготово изнад политике и тренутних интереса, било чијих.
27.01.2022 12:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar