Ћирилица Latinica
18.08.2023.
Свијет

Кад се војска на Косово врати...

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

На више локација у Москви осванули су графити са натписом „Кад се војска на Косово врати“. У препознатљивом стилу ишарани су зидови уз српску тробојку и жута слова.

Натписи су виђени и у Санкт Петербургу, Јекатеринбургу, Саратову, Тјумену и Орелу, такорећи од Москве до Сибира.

Подсјетимо, графити су осванули и широм региона, у Републици Српској и Црној Гори, док су у Србији невладине организације протестовале.

 Јуче је чак одржана „хитна конференција за новинаре“ у организацији Удружења КРОКОДИЛ, са које се могло чути да су графити претећи, страшни и да надлежни морају да реагују.


Припадници невладиних организација су прекречили један графит у Митићевој рупи на Славији, али је потом освануо нови, још већи графит, да би након тога графити били исписани широм Београда, па и Србије, пише РТ Балкан, а преноси ИН4С.

Овај натпис је стих из народне песме „Јечам жњела косовка девојка“ који је покојни митрополит црногорско-приморски Амфилохије изменио.

Натпис је и политички у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбедности Уједињених нација, по којој је предвиђено да се до 1.000 припадника српских снага може вратити на Косово и Метохију.

 

Коментари
АзБука
АзБука: Тако је, хвала!
19.08.2023 16:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar