Ћирилица Latinica
08.06.2019.
Kultura

U slavu i čast Puškina

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

U okviru XI Međunarodnog Književnog festivala, posvećenog Aleksandaru Puškinu i Danu ruskog jezika,  KIC “Moskva” u saradnji sa Kulturnim centrom Bar i međunarodnim udruženjem književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” organizovao je Književni susret domaćih i ruskih književnih umjetnika i stvaralaca.

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole uz smjenjivanje ruskih i domaćih književnika, kao i uz dva hora i pjevača dostojno je proslavljeno 220 godina od rođenja Puškina, kao i Dan ruskog jezika.

Naročito zapažen nastup imala je profesorica Natalija Novaković, pjesnikinja i slikarka iz Podgorice, koja je bez muzike pjevala stare ruske pjsme, u čemu su joj se pridružili oduševljeni gosti iz Rusije.

Ni gosti nijesu ostali dužni, pa je tako Boris Šćeglov, pjesnik i kantautor, često prekidan aplauzima, sa puno emocija bez daha ostavljao publiku aizvođenjem svojih pjesama, uz gitaru.

Program su vodili Jelena Medvedeva, direktor KIC Moskve u Podgorici i Labud N. Lončar predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara. Postignut je dogovor da ovi susreti postani tradicionalni i da se od sada sastaju svake godine u Baru. Zahvalili su se Kulturnom centru Bar na pomoći pri realizacije ovog lijepog susreta.

U planu je i objavljivanje zajedničke knjige poezije.

Rusi su predstavili dva dječja hora i deset knjiženika dok je u ime “Nekazanog” nastupilo desetak članova i prijatelja te književne asocijacije. Za ovu priliku članovi “Nekazanog” su u Bar doputovali iz Kanade, Beograda, Risna i Podgorice.

Komentari
Montenegrin
Montenegrin: Pliva patka Pliva guska na vasu veliku zalost C G nece biti ni Srpska ni Ruska.Dosadili ste I bogu I narod sjasite vise samo vrtite jednu te istu pricu Srbija Rusija pa krenite bre tamo dje vas vole ako vas vole. Kakav Pushkin I bakraci vi ste obicna mraka zivite ko paraziti u CG a velicate Srbiju I Rusiju pa idite tamo boje vam se nevidjelo dosli Kad MI dodjemo za vas. Eviva Montenegro.
10.06.2019 22:29
Љутко
Љутко: За Montenegrina: Непосмени олоши који у свему културном видиш зло да те мало описменимо.. 220 година је од рођења Пушкина!!! То цио Свијет обележава! Кога би ти да ти доведемо? Хусеина из Турске или Раму из Албаније? Изгледа да за боље нијеси! А задња се броји.... Полакоте! Идиоте!
13.06.2019 14:39
Za. Ljutka
Za. Ljutka: LJutko ja TEBE nisam komentarisao dabi se ti MENI na ovaj nacin obracao zato nemoj da jedes Ono sto se nejede I bez prdnjave Blavoru jedan. Jebali te Husein I Rama I Taci I svi Turci I Poturice neznam sta ja imam s njima.
13.06.2019 22:28
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar