Ћирилица Latinica
19.04.2023.
Kultura

Četiri nova naslova sa potpisom Udruženja "Nekazano"

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

PIŠE: Labud N. Lončar

Uvijek se obradujemo kada nam štamparija „Grafokarton“ isporuči knjige naših članova i autora iz štampe. Miris knjige i boje je neponovljiv. A kada se odjednom udruženju isporuče četiri naslova tek je onda praznik i slavlje!

Naime, Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano objavilo je časopis za umjetnost i književnost Nekazano br.11 kao i tri knjige poezije i to; „Istorija moje ljubavi“- autorke Valentine Vangeiis, „Dogodine u Prizrenu“ - autora Radomira Puca Dragićevića i „Ne daj mi da odem“ - autorke Vinke Marstijepović Lerinc.

Radosni smo jer smo i ovog puta ispunili očekivanje naših članova i autora pomenutih knjiga poezije objavivši kvalitetno i tehnički odlično opremeljene knjige, koje su praznik za oči i dušu. Potvrda toga je činjenica da našem članu Radomiru Pucu Dragićeviću objavljujemo već treću knjigu po redu u našem izdavaštvu, ujedno to je njegova jedanaesta knjiga u njegovom inače bogatom stvaralaštvu. Pjesnikinji Valentini Vangelis ovo je prva knjiga u izdavaštvu Nekazano a prije ove knjige, poezije, objavila je u Beogradu roman“Šapat senki iz prošlosti“(Noav Poetika- 2020. god.). Barskoj pjesnikinji Vinki Matrstijepović Lerinc i članici udruženja ovo je druga knjiga u izdanju Nekazano i ona već priprema novu, koju će takođe Nekazano objaviti.

U mnogim krajevima bivše SFRJ, i regionu sa nestrpljenjem očekuju novi broj našeg časopisa za kulturu i umjetnost Nekazano. U ovom broju radove je objavilo oko sto tridest autora. Poezije, proze i aforizama. Da napomenemo, ovaj broj je posvećen uspomeni na preminulog crnogorskog pjesnika Veselina Rakčevića a osvrt na njegovo stvaralaštvo napisao je čuveni pjesnik Perivoje Popović. Korice su tradicionalno barski motivi a iskoristili smo par mojih fotografija za tu namjenu. U pripremi za štampu su nam još tri knjige poezije i jedan roman. Za svetski dan knjige i autorskih prava spremamo promociju pomenutog časopisa uz posjetu brojnih gostiju iz regiona. Nakon toga u maju ćemo u saradnji sa Galerijom „Velimir A. Leković“ svečano otvoriti Park pjesnika sa jednom lijepom pjesničkom manifestacijom. Nekazano nikada ne odmara, ako nas nema da se jedno vrijeme javljamo onda znajte da tek nakon toga treba očekivati lijepe kulturne događaje. Vidimo se 23. aprila na proslavi Svetskog dana knjige.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar