Ћирилица Latinica
03.10.2018.
Kultura

Šušanj: Družili se likovnjaci iz Srbije, Republike Srpske, Kanade...

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

U Baru je okončano međunarodno Likovno saborovanje "Šušanj 2018"., 12. likovna kolonija koju je ovdje organizovala Snežana Čajetinac iz Trstenika.

U inspirativnom šušanjskom ambijentu deset dana su se družili i stvarali Maja Vasilev, Ivan Milenković i Marija Zdravković iz Beograda, Živko Šušnjica i Zoran Suvajac Zograf iz Banja Luke, Ratka Đider i Jasna Apatović iz Sremskih Karlovaca, Makedonci Vladimir i Sandra Kotevski, te Daglas Edvards iz Kanade.

 “Kao i uvijek na kolonijama, ekipa koja radi daje energiju, upoznajete nove ljude, nove načine i pristupe slikanju, tu je sinergija i ta pozitivna energija jednostavno natjera da stvarate mnogo bolje nego kada ste sami. Ovdje sam desetak godina, inspiracija je nepresušna, uvijek dolazim u Bar kao da se vraćam kući”, rekao je Zoran Suvajac Zograf.

Edvards, jedan od poznatih kanadskih pejzažista, kazao je da u Crnu Goru dolazi na kolonije već godinama zahvaljujući preporuci svojih komšija i prijatelja iz Toronta, Živka Cerovića i Đura Lubarde.

Zahvalivši se pansionu Despotović na gostoprimstvu, Čajetinac je rekla da je specifičnost ovogodišnje kolonije njeno “ukrštanje” sa ruskom slikarskom kolonijom u Pljevljima koju vodi Belis Pojatić.

U Baru su tako sa članovima Saborovanja tri dana boravili i slikali članovi Saveza likovnih umjetnika Rusije Viktor Tatarenko, Tatjana Kalin, Irina Melihova, Valentin i Svetlana Skačkova, te Olga Kopejna koja vodi veliki slikarski projekat “Balkanski mostovi”.

(Vijesti)

Komentari
KKK
KKK: E pa divno dosli su Srbi u nas Bar i nasu CRNU GORU da organizuju koloniju, divno, mogli su pozvati nekog naseg Crnogorca kad su vec dosli kod nas u goste, vidite kako ih privlaci CRNA GORA i Crnogorci, a i uzivali su u pansionu '' domaceg '' Baranina Despotovica koji je sa s'evera stigao u nas Bar, kako se samo s'evernjaci brzo priviknu na more i jos pocnu da se bave turizmom, svasta.
03.10.2018 10:38
Olga
Olga: Dosadan si bre ti dezurni dispiceru
03.10.2018 11:05
za olgicu
za olgicu: Otkudeka si ti '' bre'' Olgice
03.10.2018 15:34
Za portal
Za portal: Bravo redakcijo ovo je mnogo vazna novost za bar i barane ovdje covjek svasta moze saznati sto ima veze sa srbijom srpstvom rusima kinezima indijancima a najmanje o baru i novostima iz bara samo naprijed dok vam nedosadi valjda cemo i mi doci na red evivaMONTENEGRO.
03.10.2018 22:03
ZA KKK
ZA KKK: Sve sto si napisao ziva istina dosli srbi u CG pa bar da pozvase jednog umjetnika iz CG kad ono sipak nisu ga mogli naci pa bar da nestavise takav naslov ali njima na obraz. a sto se tice ovih katunjana sto su se dobro adaptirali na ovu nasu klimu svaki dan ih sve vise i vise nekad je u bar bilo vidjeni sto bi rekli staro barani filjan ljudi i ako je bilo stani pani uvijek si mogao da im se obratis za bilo koju uslugu a sad moras hvatati vezu BELO POLJE ROZAJE MOJKOVAC KOLASIN pa ako sto zavrsis u BAR TUZNO I RUZNO.
04.10.2018 19:06
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar