Ћирилица Latinica
01.05.2020.
Politika

Bez posla ostalo 100 hiljada građana, a Predsjedništvo DPS-a puno multimilionera

Autor: Redakcija 14 Ostavite komentar

PIŠE: Nebojša Medojević

Vladin Monstat je objavio informacije o prometu robe u Crnoj Gori i potvrdio ocjenu DF-a da je Predsjedništvo DPS-a svoje mjere za borbu protiv koronavirusa donosila da napravi ekstra ratni profit za tajkunske firme iz oblasti trgovine i farmacije.

Promet robe u trgovini na malo u martu 2020. godine u odnosu na mart 2019. godine veći je za 6,9% u tekućim i 6,3% u stalnim cijenama.

Promet robe u trgovini na malo u martu 2020. godine u odnosu na februar 2020. godine veći je za 9,5% u tekućim i 9,2% u stalnim cijenama.

Promet u trgovini na malo prehranom u martu 2020. godine u odnosu na mart 2019. godine veći je za 32,6% u tekućim i 30,4% u stalnim cijenama, dok je u odnosu na februar 2020. godine veći za 27,2% u tekućim i 26,5% u stalnim cijenama.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima veći je za 44,7% u odnosu na mart 2019. godine, dok je za 22,6% veći u odnosu na februar 2020. godine.

Režimski lanci u trgovini i farmaciji su, dakle ostvarili enormne zarade u vremenu kada je oko 100.000 ljudi u Crnoj Gori, mjerama iste Vlade ostalo bez posla, i bilo kakvih prihoda.

Evo zašto je Predsjedništvo DPS pravilo nepotrebnu paniku i mjerama zaključavanja uticalo na povećanu kupovinu hrane i ljekova i medicinskih stedstava.

Nadam se da je građanima Crne Gore sada jasno zašto su sve nabavke NKT išle preko režimskih tajkunskih firmi ("VOLI", "GLOSARIJ" itd).

Nadam se da je građanima Crne Gore sad malo jasnije zašto Predsjedništvo DPS uvodi obavezu nošenja maski (koje su potpuno beskorisne u zaštiti od koronavirusa) i ko će imati ekstra ratne profite od ovih odluka.

Nadam se da će građanima Crne Gore biti sad malo jasnije zasto su mnogi DPS doktori i ministri članovi tajnih društava, milioneri.

Pogledajte Predjedništvo DPS i vidjećete da ga sačinjavaju multimilioneri, koji su zvanično imali prihode samo od plate. Valjda vam je svima jasno da su milione stekli korupcijom, ugrađivanjem, lopovlukom i kriminalom.

Nadam se da će građani Crne Gore konačno shvatiti da je na vlasti lopovska satanistička sekta koja vlast koristi samo i isključivo za lično bogaćenje kroz pljačku države i naroda.

Kada se zemlja nađe u vanrednom stanju suočena sa ovakvim opasnostima koji po svom obimu i efektima imaju sve karakteristike rata, ne smije se dozvoliti RATNO PROFITERSTVO.

Država je ta koja svojim odlukama ZABRANJUJE sticanje profita u poslovima koji su vezani za snabdijavanje stanovništva u vanrednom stanju. Zato DPS nije htio da uvede vanredno stanje u skladu sa Ustavom.

Bolje je ovako. Uveli su vanredno stanje prema građanima, a posebno onim koji nijesu birači DPS, a otvorili vanredne kanale za bogaćenje režimskih tajkuna.

(IN4S)

Komentari
Ilhan
Ilhan: Svaka na mjestu. Ovaj narod je na putu da konačno skine sa sebe epitet poltronskog. Treba sve vjere složno pred svojim svetinjama da im pokažu sad šta narod zaista misli o satanistima i mega lopovima. Istini za volju tri trećine Crne Gore je na litijama to već pokazalo. Da se brzo nastave skupovi. Sada idemo sve vjere ispred svojih, ali i zajedno što da ne.
01.05.2020 14:12
Dino
Dino: Ilhane bravo...samo mi nije jasan narod, mrzi meda, mrzi srbe,koji zive u Cg, a vole ove ljude sto nas o jadu zabavise 30 godina ( Koverte ).. Jeli to za dijagnozu....
01.05.2020 14:19
Василије
Василије: Дино, Меда мрзе кукавице, које због свог улизништва и потребе да буду полтрони и не замјерају се полицији и ДПС-у, Меда узимају као изговор што нису изашли на протесте, литије и тако даље. Јесте, Медо је гласао за антрисрпски Устав и покајао се, и први ће тај смрдљиви Устав да поцијепа кад се освоји власт. Људски је да се погријеши, а још људскије да се опрости. Хришћани су учени да праштају. Али Милу нема опроштаја јер је уништио животе бар још једној Црној Гори. Поћерао нам омладину на Запад, опљачако привреду, угасио сва предузећа, приватизовао државу, дао све Ацу, сину Блажу и фамилији Колари - Коларевић како ли му се презива зет и сестрић му Един мафијаш.
01.05.2020 14:27
muka mi je vise
muka mi je vise: Ilhane, samo se bojim da ovaj narod koji je navikao ''s guzice'' da radi i da dobija poslove, narod koji je lako potkupiti, koji se zaposljava preko clanskih karata raznih partija bez obzira na svoj stav i misljenje i kome je to potpuno normalno i ne vidi nista lose u tome, narod koji zaposljava svoju djecu bez obzira koliko ona godina imala, bojim se samo da ce taj narod htjeti da zivi isto tako kod svake potencijalne sledece vlasti. Koliko je DPS kriv za sve ovo toliko je i narod kriv jer se ususkao u ovaj sistem 30 godina i ne smije da pisne. Sad da vidimo kako ce DPS izvadit situaciju, dje su pare od donacija i ko ce dobiti pakete ekonomske pomoci. Spasice nas onaj promo spot o koroni (koji je to profil kome pada na pamet da pravi pjesmu o borbi protiv korone), a 100 000 nezaposlenih kazete! Kako ce sad Ministarstvo rada da rijesi to, hoce li opet po onoj formuli 1 zaposleni = 4 glasa ili ce biti neka nova racunica? Mozda i da se svih 100 000 zaposli u vodovod i luku i aerodrome, a privatnici neka nas i dalje izdrzavaju porezima i kaznama. Samo posaljite inspekciju od ponedeljka.
01.05.2020 14:36
Za🐻🐻🐻
Za🐻🐻🐻: Jesili ovu inspiraciju dobijo u "karantinu" u Sutomoru 😉😉😉🏖️🏖️🏖️🏖️
01.05.2020 15:06
Enis
Enis: Za bezimenog.nadam se da ces ti poci malo do larantina, pa da pokupis malo pameti....😝😃. Ps...vidi se po lajkovima....
01.05.2020 15:16
Saranovic
Saranovic: Rece medo-zemunac i ostade ziv....aaxaax a stanovi za prodaju u Drac?A makse gnjido...Kako te ka zenturacu isamarao onaj u bg na aerodrom?a onaj drugi nogom u prkno u ulaz od zgrade?To ti je moj medo zato sto si lazov nad lazovima....A tvoj rodjak Gojko Medojevic mi je pricao kako tr gledaju u familiju i u bratstvo...bruko
01.05.2020 18:44
nebitna
nebitna: Skupino hajvana glupih i djabalebaroskih.Muka mi je od vaseg bezobrazluka i nerada,gluvarenja i laprdanja ,sta mozete cuti od nepismenih i nesposobnih da budu gradjani ove drzave.Sta ocekujete-da vam padne u usta sa neba,fuj jadovi!
01.05.2020 18:54
Вања
Вања: Шарановићу, комплексашу, продао си се за сендвич. Поњаво.
01.05.2020 19:01
Enis
Enis : Šaranovicu i ti Nebitna sto se ne izjasnite na Dinov komentar ? Zato sto nemate sto pametno rec....e prodane duše..
01.05.2020 19:53
Dzoni
Dzoni: Narode moj porazimo kila lopovski i diktatorski rezim donesimo slobodu crnoj gori
01.05.2020 19:59
Đedo
Đedo: Ovo su vrlo teški trenuci za CG. Dok se ne oslobodimo ovih kvazi biznismena koji nas uništavaju. Pogledajte samo košarkaša Đošu šta on može i šta radi. Ojadio nas je sve i još se fali kao donatora ženama bara da ga sram bude
02.05.2020 03:44
Enis
Enis: Đedo,poceo si da kapiras o cemu ja pricam cijelo vrijeme....batali mrznje,litije,ko je srbin ,a ko Cg, znaci ja upravo pominjem koverte,limenke itd.....
02.05.2020 08:18
Dzoni
Dzoni: Djedo je medjed zatrovan mrznjom a zna dobro da je poturceni srbin
02.05.2020 12:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar