Ћирилица Latinica
11.12.2020.
Politika

Crnogorci sa Kosmeta: Nova Vlada CG da poništi odluku o priznanju lažne države u srcu Srbije!

Autor: Redakcija 19 Ostavite komentar

Crnogorska liberalna stranka (CLS) Kosova pozdravila je formiranje nove crnogorske Vlade, uz očekivanje da će nova izvršna vlast u njihovoj matici, kako su kazali, promijeniti dosadašnju praksu mećehinskog odnosa Podgorice prema svom narodu u južnoj pokrajini države Srbije.

***

"U ime najmasovnije i najuticajnije crnogorske političke partije na Kosmetu - Crnogorske liberalne stranke (CLS) upućujemo najiskrenije čestitke prvoj demokratskoj Vladi izabranoj u Crnoj Gori u poslednjih 75 godina. Ugnjetavani, diskriminisani i potpuno obespravljeni Crnogorci na Kosmetu dugo su čekali ovaj trenutak, pored ostalog i zbog nade da će biti ispravljena nepravda nad njima, a koja se ogleda prije svega kroz činjenicu da nisu priznati čak ni kao nacionalna manjina Ahtisarijevim Ustavom Kosova *, iako su do 1999. godine bili konstitutivni narod" - poručuje u ime CLS predsjednik te stranke Radoman Doderović. On je podvukao da je vrijeme pokazalo svu pogubnost antinarodne vlasti u Crnoj Gori da prizna nezavisnost Kosova*, "jer ni 12 godina od toga Crnogorci zvanično u pokrajini zvanično ne postoje, a crnogorski ambasador Ferhat Dinoša svojim nečinjenjem ciljano doprinosi da do toga nikada i ne dođe."

Doderović naglašava da je pravi trenutak da u duhu nove politike Vlada Crne Gore, a sledstveno i priznanju bivešg premijera Duška Markovića da je Kosovo* priznato suprotno volji 85% crnogorskih građana, bez odlaganja povuče tu, kako je rekao, sramnu i izdajničku odluku kojom se pljunulo na svijetlu crnogorsku tradiciju i slobodarsku istoriju.

"Niko od 30.000 Crnogoraca u Metohiji nije vraćen na ognjišta, njihova groblja su porušena, crkve i kuće spaljene, njihov jezik i vjera su zabranjeni, a Diniša se baškari u luksuzu u Prištini okružen onima koji su prognali i pobili Crnogorce. Za početak rješavanja crnogorskog pitanja na Kosmetu, zahtijevamo od Vlade Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića da povuku Ferhata Dinošu, ukinu tzv. ambasadu u Prištini i ponište odluku o priznanju Kosova* ili raspišu konsultativni  referendum o tome" - kazao je predsjednik CLS Kosova Radoman Doderović.

Zahtjev CLS-a podržalo je i Udruženje kosovskih Crnogoraca "Matica" sa sjedištem u Kosovu Polju, na čelu sa Bobanom Filipovićem. Pridružujući se zahtjevu Doderovića i CLS-a, Filipović ističe da ljekovito i ohrabrujuće djeluje činjenica da je nova  Vlada Crne Gore u zvaničnoj korespodenciji počela da termin Kosovo* tretira za zvjezdicom, budući da se ne radi o međunarodno priznatoj državi,  već, podsjeća on, teritoriji koja je po Rezoluciji 1244 SB UN u sastavu Republike Srbije.

"Javno proklamovani stav nove Vlade Crne Gore je da želi najbolje i najbliskije odnose sa Srbijom, a to želimo i mi kosovsko-metohijski Crnogorci koji živimo u južnoj srpskoj pokrajini. Upravo vođeni takvim opredjeljenjem tražimo od Vlade naše matice u Podgorici da ispuni elementarne preduslove za vađenje noževa iz leđa koje je zvaničnom Beogradu zario bivši izdjanički crnogorski režim" - kazao je Filipović.

Komentari
Faruk
Faruk: Nash Dritan vam ne da da ponishtavate a znaemo mi da bi ste vi nishtili sve al ne mozhe KOSOVO JE DRZAVA I BIQE DRZHAVA, EVIVA KOSOVO, EVIVA MONTENEGRO. Nema qetnici nishta, good baj....
11.12.2020 13:50
Миладин
Миладин: Поништење лажне државе Косово* ће бити посластица нове прелазне владе, али на заласку мандата након годину дана. Живи били па видјели. Наравно да шиптар Дритан и ових пар дукљана у влади неће гласати за то, али срећом 9 Срба од 14 чланова владе ће дићи руку за то, а на влади се простом већином све рјешава. Ускоро ће се и то десити. Браво за Додеровића и Филиповића. А овај Фарук, нека фаручи...
11.12.2020 13:53
ban Rusen
ban Rusen: Нема од тога ништа. Нијесмо се питали кад сте продавали, а и најмоћније земље свијета од којих зависимо не дају. Ево је јуче званичник из нове америчке администрације јасно рекао да Србији нема уласка у ЕУ док не призна тзв. државу Косово, а ми смо на том путу.
11.12.2020 15:09
Radovan
Radovan: Ban Risen, ti si prodavao , takvi kao ti su srecom ona jadna i nesrecna manjina! Kosovo je Srbija, Metohija je Crna Gora
11.12.2020 15:15
Ilhan
Ilhan: Samo najveca olos I kriminalci mogu se zalagati za drzavu koja se pokusava stvoriti na krvi autohtonog naroda, koji god narod bio u pitanju. Crnogorci i Srbi su autohtoni na Kosovu. Albanci nisu, vec su doseljeni u 16. vijeku sa Kavkaza kao nomadi. U Crnu Goru isti. Tacka!
11.12.2020 15:19
rolls royce
rolls royce: Alaj ti vera Ilhane!Ima da nas vaspitaš po pitanju Albanaca.Vidim da si pametniji od Deretića.
11.12.2020 15:57
🇲🇪🇦🇱🇷🇸
🇲🇪🇦🇱🇷🇸: Alo buba svabe mirni ako vam ne odgovara zivot na Kosovu kupite prnje i pravac Srbija. Ukapirajte jednom za vazda da je Kosovo priznato od 100 evropskih i svjetskih drzava na celu sa Amerikom. Pa vama vucko nemoze da priviri na Kosovo a Bajden mu je postavio domaci zadatak o medjusobnom priznanju zato bez prdnjave mirni.
11.12.2020 15:59
Ilhan
Ilhan: 3/4 covjecanstva cine Kina, India, Rusija. Dakle tri cetvrtine covjecanstva ne priznaje laznu drzavu Kosovo. A ne priznaje je ni vecina drzava svijeta clanica UN. Mnoge zemlje koje su pod pritiskom SAD priznaje sada ponistavaju priznanja. Crna Gora to mora da uradi zbog sebe a ne zbog Srbije.
11.12.2020 16:04
Za radovana
Za radovana: Samo se ti raduj!!! Sto je babi Milo to joj se i "SNILO" 👋👋👋😜😜😜
11.12.2020 17:25
Бодин Србски
Бодин Србски: Нису то никакви национални црњогорци са Косова, већ Срби порјеклом са подручја данашње Црне Горе!!!!! Треба им забранити да се изјашњавају као црњогорци, јер та нација не постоји!!!!!! Косово и Метохија, а никако само Косово!!!!! Косово и Метохија су дио и наше јекавске Србије, приморско-загорске Србије и екавске Србије истовремено, а једина постојећа Црна Гора, односно Катунска нахија је дио наше јекавске Србије!!!!!
11.12.2020 17:41
Страхиња
Страхиња: Године слажем се са тобом, али никако не можеш закључити да су национални Црногорци , а и помињу Космет и Косово и Метохију, а не само Косово. На крају ни само Косово није грешка ако се мисли само на један дио покрајине. Пећ, Дечани, Ћаковица, Клина, Призрен, Ораховац, никад нису били на Косову, па нису ни данас. То је Метохија, наравно.
11.12.2020 19:51
Dzoni
Dzoni: Samo polako doci ce i to na red glupo je traziti da se sve od jednom desi kosovo i metohija su sastavni dio srbije a siptari neka neka uzmu dio svajcarske npr ima ih tamo dosta stop veljikoj aljbaniji
12.12.2020 00:53
KIPAR
KIPAR: Ilhane nesretni sine bolje da te majka pobacila nego sto se rodi ovako avetan. Koju ti glupu teoriju imas spominjes Kinu Rusiju i Indiju pa to su blavoru 3 zemlje ko te pita kolko imaju stanovnika 3 je manje od 100 a glavni serif je Amerika za normalnog dosta. Jes da si avetan ali znas sigurno kako je srbija izgubila Kosovo a isto tako znas da ce vucko biti primoran na uzajamno priznanje zato ne glupiraj se ti najmanje imas prava da pricas o Kosovu niti si srbin ni Albanac ti si tikva bez korijena i zato ne avetaj vise ima ko srbe da brani i bez tvojih komentara. Miran ne drmaj kavez.
12.12.2020 02:21
Ilhan za Kipar
Ilhan za Kipar: Vidi se koliko si informisan. Prije svega 118 drzava svijeta clanica UN ne priznaje kasno Kosovo kao drzavu. A ja ti slikovito kazem po broju stanovnika citavoh svijeta 3/4 dakle covjecanstva ne priznaje tu zlocinacko teroristicke tvorevinu. I za razliku od tebe ja znam ko sam, koji su mi korijeni i ponosan sam na moje srpski porijeklo. Nedavno sam slavio Svetog Alimpija nasu keanu slavu predacku jer su moji starinom od Bubanja, a ti si se prodao djavoli bijedo jedna
12.12.2020 11:08
Dragon
Dragon: Ilhane, mi smo rodjaci. I ja slavom sv. Alimpija. Mi smo Drobnjaci. Treba se cuvati i Bogu moliti. On ce sve lepo resiti. Dzaba je Albancima i Montenegrinima sve kad su se odrekli prave istine. Uz Bozju pomoc pobedicemo.
14.12.2020 15:23
rolls royce
rolls royce: Za Ilhana:Republjiku Kosovo ne priznaju one članice UN-a, koje imaju problem sa nacionalnim manjinama.Tu prvenstveno mislim na Kinu,Indiju,Španiju,Rusiju itd.Plaše se secesije teritorija koji ne pripada njima.Ti kao "srbin" podržavaš secesiju Krima od strane Rusa, dok Kosovo etikiraš kao "zločinačka teroristička tvorevina!"Možeš da slaviš od sada i Svetu Olimpiju!
14.12.2020 17:18
Dobrivoje
Dobrivoje: Rols royce ti si penal. Pa onda preko 120 drzava svijeta ima taj problem, sto znaci da ozbiljna vecina ne priznaje tu kanibalsku i zlocinakcu tvorevinu. Pa vidis li mrco otkako Vucic i Dacic vode Srbiju 37 drzava je povuklo priznanje
14.12.2020 17:25
rolls royce
rolls royce: Za Dobrivoja:Kad povuče USA, Njemačka i UK javi mi? Kiribati,Kokosovi Otoci,Komori,Montserat i ostale egzotične državice ne znače ništa.Javi mi kad Bajden odluči poslušati Vučića i Dačića?
14.12.2020 19:40
Sandokan
Sandokan: Dragon i Ilhan prava srpska imena. A micite se djaoli vas pozobali da se narod ne srpda a posebno ilhan pravi sumadinac nasa masta moze svasta. UIPPPPP
14.12.2020 20:04
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar