Ћирилица Latinica
06.02.2018.
Politika

DF pozvao ostatak opozicije da udruženo sruše DPS u Baru

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Krčmljenje opštinske i državne imovine na području barske opštine od strane vladajuće većine poprima veoma ozbiljne dimenzije, a simptomatično je da je ta aktivnost naročito intenzivirana u samom finišu mandata aktuelnog saziva lokalne vlasti odnosno Skupštine opštine.

Odbornici opozicije uspjeli su na poslednjoj sjednici barskog parlamenta da ospore legalnost predloga odluke da se državno zemljište koje nije urbanistički riješeno (a kojim raspolaže Opština Bar) prenese na lokalno Udruženje penzionera , koje planira izgradnju stambene zgrade za svoje članove bez riješenog stambenog pitanja.

Nakon što je takvu namjeru prvi osudio šef Kluba odbornika Demokratskog fronta Dejan Đurović, koji je ocijenio da je u pitanju „klasični predizborni trik DPS-a i bacanje prašine u oči penzionerima“, na sličan način reagovao je i odbornik Demosa Savo Vujošević, ukazujući na , kako je rekao, svjesno kršenje zakona od strane „smućkane koalicije“ na vlasti.

Uprkos pokušajima da taj predlog kao kredibilan odbrane odbornica DPS-a Branka Nikezić i sekretar Sekretarijata za imovinu i zastupanje Vido Dabanović, suočen sa argumentima opozicionih odbornika, predsjednik Skupštine opštine Radomir Novaković odlučio je da predloži da se o toj temi raspravlja nakon što eventualno pristigne saglasnost Vlade Crne Gore za sporno zemljište.

Predstavnici DF-a danas su ponovili da se snažno zalažu da se penzionerima Bara dodijeli lokacija za zgradu. Ali, kako navode, da to bude urbanistička parcela, „a ne pašnjak koji je DPS htio da im podvali“.

„Pozivam opozicione stranke u Baru na pozornost, jer je DPS postao svjestan izvjesnog poraza na lokalnim izborima koji se održavaju na proljeće, i, po ustaljenom maniru, na sve načine nastoji da sačuva vlast, ne prezajući od najbrutalnijih zloupotreba opštinskih i državnih resursa. Bez obzira na ideološke razlike, opozicija u Baru ima rijetku priliku da relativno lako ovoga puta počisti sa vlasti stranku Mila Đukanovića – naveo je Dejan Đurović (DF) u saopštenju dostavljenom „Barskom portalu“.

„DF kao najveći opozicioni subjekt u gradu smatra da udruženim snagama opozicija mora i može da izdejstvuje neophodne promjene na nivou grada. U to smo se uvjerili na primjerima Herceg Novog, Kotora i Budve, ali i ovih dana na primjeru Berana, gdje je timski rad donio rezlutat po mjeri građana, uprkos snažnim ucjenama, zastrašivanju i kupovini birača“ – dodao je Đurović.

Po njegovim riječima, neophodan je zajednički odgovor barske opozicije na beskrupuloznu kampanju koji već mjesecima DPS vodi na nivou Bara - grada koji se nalazi u stanju građevinskog haosa, uprkos tome što lokalni izbori još uvijek nijesu ni raspisani.

„Nijedan istinski opozicioni politički subjekt u barskoj opštini, bez obzira da li se radi o političkim partijama ili neformalnim grupama građana, ne smije dozvoliti sebi luksuz da ekperimentima koji će ga ostaviti ispod cenzusa ulazi samostalno u izbornu trku, jer je to direktna pomoć DPS-u.

Nije nam potrebno rasipanje opozicione energije i opozicionih glasova, i zato se DF zalaže za što je moguće jedinstveniji nastup i homogenost opozicije koja sebi kao cilj postavlja rušenje odnarođene DPS vlasti“ – poručio je Đurović.

Komentari
Marina
Marina: DF je u Beranama pokazao svoju ogromnu snagu, i svoju korektnost da u koaliciju primi i sve druge opozicione stranke koje realno nisu ni blizu censuza, samo da se ne raspiaju glasovi. A sta je Becic pokazao ? Oteo je 4 mandata opoziciji, nijedan DPS-u. I opet, cak i u Beranama, Beciceva stranka je i pojedinacno treca po snazi, jer SNP ima 6, Nova srpska demokratija 5, a Demokrate 4 odbornika u Beranama. Becicu nije interes da opozicija pobjedjuje jer DF nosi 70 posto mandata, Demokratama je cilj da razbijaju opoziciju i uzimaju njihovo biracko tijelo. To je pokazalo Berane ali i Ulcinj, gdje zahvaljujuci tome sto su Demokrate isle same, mandat nisu dobili ni oni ni koalicija DF-SNP. A prosli put je DF imao odbornika kao i SNP. Dakle, glasovi pravoslavaca su podijeljeni na DF-SNP i Demokrate, i niko nije presao cenzus. Ovaj poziv je korektan i pravovremen. I dobro je da najveci subjekt u opoziciji na vrijeme zove manje stranke da ne rasipaju glasove. Bravo DF.
06.02.2018 11:28
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić : Prvo da se vidi ko će biti nosioc koalicije koju bi DF predvodio a onda tek treba da se razgovara o zajedničkom nastupu!
06.02.2018 12:27
Kastro, odgovor za " Iliju Djurisica"
Kastro, odgovor za " Iliju Djurisica": idzo,kuco junacka, nesto razmisljam da ces se bas ti pitati oko nosioca opozicione liste. Mora da su te kuci zlostavljali kad si bio mali. Imas visok um izgleda. Samo ti je pregorio neki otpornik kad si imao 9 godina i tu medicina ne pomaze
06.02.2018 15:58
Ilija Đurišić
Ilija Đurišić: Za mene se ne zna a ti "KASTRO" nećeš sigurno 😂😂😂
06.02.2018 21:20
Tvrtko
Tvrtko: Kastro i Idzo, a da nas ostavite malo , a ?
07.02.2018 08:19
CAVEZ
CAVEZ: KASTRO I ILIJA SE DOBRO ZNAJU,,,HAHHAHAHAHAHA
07.02.2018 16:56
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar