Ћирилица Latinica
30.11.2022.
Politika

Macanović: Bar nema parlamentarnu većinu, novi izbori najpoštenije rješenje!

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Proteklo je tek nešto više od mjesec  dana od lokalnih izbora u većem broju oopština u Crnoj Gori na kojima je Demokratska partija socijalista  u političkom smislu demolirana, a u gradu pod Rumijom još uvijek nema ni nagovještaja da će vlast biti formirana.

Razlog je jednostavan – nema parlamentarne većine - ocijenio je Lazar Macanović, predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Bar i odbornik u lokalnom parlamentu.

DPS i SD, kako je rekao, očigledno se nijesu dogovorili oko „podele plijena“, a to je, veli, bjelodano potvrdila i sjednica Skupštine opštine održana prije nekoliko dana, na kojoj je trebalo da se izabere prvi čovjek lokalnog parlamenta.

"To se, naravno, nije dogodilo, jer dogovor „prirodnih saveznika“  nije postignut, pa nije ni bilo kandidata za predsjednika Skupštine Opštine. Sve to ukazuje da su novi lokalni izbori u Baru jedino optimalno, pa i jedino pošteno  rješenje. Svakako je u ovom trenutku važno podsjetiti da je Bar vjerovatno najperspektivniji grad u Crnoj Gori,  koji je permanentno uništavan od  dugogodišnje vladajuće strukture koju su činili DPS i sateliti te partije" - navodi Macanović.

Bilo bi premnogo, kaže on, nabrajati ono što ne radi u Baru zhavaljujući korumpiranoj i odnarođenoj političkoj strukturi, a s druge strane vrlo lako ono što radi.

"Od opštine  sa nevjerovatnim privrednim potencijalom i ozbiljnom perspektivom  ovaj grad se pretvara u spavaonicu (gradnja stanova)  bez života i interesovanja za budućnost mladih.
Zato bi bilo krajnje ljekovito za ovaj grad koji zaslužuje preporod, ali i za državu unakaženu nedomaćinskim vođenjem i korupcijom na svim nivoima, da se povjerenje građana u novim okolnostima provjeri na vanrednim lokalnim izborima, na kojima će bez straha i ucjena kojima su do sada bili izloženi od strane DPS-a, Barani po prvi put donijeti slobodnom voljom odluku ko treba da ih vodi i predstavlja u narednom periodu" - podvlači Macanović u izjavi dostavljenoj "Barskom portalu".

Najzad, dodaje on, Bar zaslužuje da mu se vrati život, da mladi ovdje ostanu da žive i rade,  i da ne traže spas za golu ezgistenciju u zemljama Evropske unije. 

"Bar zaslužuje da se vrati na staze starih uspjeha, gdje ga je kriminalni DPS zaustavio još sredinom devedesetih godina minulog vijeka. Potrebne su nam konkretne strane investicije, a glavni preduslov da do toga dođe je da se kompromitovana i izdajnička vlast koja je ostavila hiljade radnika bez posla, trajno pošalje u političku prošlost, kako je to učinjeno u 20 od 25 crnogorskih opština do sada" - zaključio je Macanović, podsjećajući da je DPS, kako je rekao, sa svojim satelitima 23.oktobra na lokalnim izborima ubjediljvo poražen u čak 11 od 14 opština u kojima su toga dana održani izbori.

Komentari
Протојереј
Протојереј: Лазар, ријетко добар и частан човјек. Један од оних за које са сигурношћу може да се каже да га ни политика не може упрљати. Браво професоре за ово !!!
30.11.2022 16:04
Tina
Tina: Tako je bre. Samo Front ima bijele bubrege da ovo kaze !!! Dje ste pudlice dukljanske, dje ste izdajnici, pederi i spijuni ?????
30.11.2022 16:05
Hercegovac
Hercegovac: Hmmm,što ti bi lijepo bilo,čulo ti se u zdravlje,nećeš toga filma gledati,dok je "mali Mikijev" na čelu grada pod Rumijom
30.11.2022 16:20
VUKSANOVIC
VUKSANOVIC: SD DA FORMIRA VLAST MANJINSKU SA OPOZICIJOM DOK JOS MOZE. MI MLADI IZ SD-a smo svi za to. LAZU SVI DRUGI. DPS CE SI U ZATVOR, BOLJE MI DA SE DISTANCIRAMO I DA VLADAMO OVE 4 GODINE
30.11.2022 16:30
Za ovoga
Za ovoga : Tako je§;÷©¢®¿¦¬\£¥😂😂😂😂😂
30.11.2022 17:39
Adem
Adem: Sd da uzme vodovod to je nasa baza
30.11.2022 18:11
Vojo
Vojo: To vi mislite o Lazaru, mnogi od nas ne!
02.12.2022 09:39
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar