Ћирилица Latinica
26.10.2018.
Politika

Duško, Milo i Rafet imaju divlje sagrađene kuće, a smeta im crkva na vrhu Rumije

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Kako je "Dan" u današnjem izdanju objavio, premijer Duško Marković, koji je izjavio da je crkva na Rumiji nelegalan objekat koji će biti srušen, ima na ,divlje sagrađenu kuću u podgoričkom naselju Pričelje.

On do sada nije iznosio stav da bi i objekat koji je u vlasništvu njegove supruge Nate Marković takođe trebalo srušiti, jer je sagrađen mimo zakona i bez dozvole.

Marković je u srijedu ocijenio „neprimjerenim i nepotrebnim da Mitropolija crnogorsko-primorska vjerske objekte gradi na nelegitiman i nezakonit način gdje god to bilo na Rumiji ili na drugim djelovima teritorije Crne Gore“.

"Kao što za svakog građanina važe planska dokumenta i procedure koje ta planska dokumenta sadrže to mora važiti i za Mitropoliju crnogorsko-primorsku. Njihovo duhovno i svetovno opredjeljenje ne može biti razlog niti može biti činjenica koja će ih osloboditi od primjene zakona", poručio je ranije predsjednik Vlade.

Mediji su ranije objelodanili da premijerova supruga već godinama ima kuću u blizini Podgorice koja nema građevinsku dozvolu. Radi se o stambenom objektu od 61+40 kvadrata, a pored kuće, u podgoričkom naselju Pričelje, bez dozvole nadležnih organa izgrađen je i pomoćni objekat od 32 metra kvadratna. Ti objekti su sagrađeni na parceli u njenom vlasništvu.

Markovići su i prije gradnje te kuće prijavljivali nekretninu stan u centru Podgorice, što znači da im kuća sagrađena na moguće neurbanizovanoj parceli nije bila objekat osnovnog stanovanja.

Legalizacija kuće Markovića je započeta po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je usvojen na predlog njegove Vlade i zahtjev je predat početkom jula.

Marković dosad nije iznosio javni stav ni šta je sa svim onim predstavnicima izvršne i drugih grana vlasti, kao i članova njihovih porodica, koji duž cijele države imaju kuće, zgrade, pa i hotele sagrađene mimo propisa.

I porodica vicepremijera Rafeta Husovića, njegova djeca, ostvaruju desetine hiljada evra dobiti od hotela sagrađenog u Ulcinju, bez građevinske dozvole.

Kuću bez dozvole ima i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, i ona se nalazi u Plavu.

Kuće sagrađene bez dozvole imaju i visoki funkcioneri DPS-a predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, bivši direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović, bivši funckioner Agencije za nacionalnu bezbjednost Duško Golubović, predsjednik SO Tivat Ivan Novosel, bivši šef kabineta bivšeg premijera Rajko Kovačević. I biznismen blizak vlasti Veselin Barović podnio je zahtjev za legalizaciju dijela bespravno dograđene Vile „Manojlović“ na Slovenskoj plaži.

Čak je i prva dama Crne Gore Lidija Đukanović, supruga predsjednika Mila Đukanovića, naslijedila kuću u Podgorici za koju se u katastru navodi da nema dozvolu, piše "Dan".

Komentari
Pinčići
Pinčići: Lopov nema vjeru, ni naciju, ni crkvu ni dzamiju. Njihova vjera i nacija je lopovska. Ako mogu sta da profitiraju od rusenja, nerusenja, ili price o rusenju ili nerusenju onda ce na tome raditi. Sto je narod gladan njih bas briga. Njihove familije su se nafatirale za 5 generacija, a stoka nega ih glasa za mekinje. Diži se bre narode stoko uplašena !!!
26.10.2018 09:45
Realno
Realno: Ova stoka od naroda i ne zasuzuje bolju vlast od ovih lopova
26.10.2018 10:08
Drndoje
Drndoje: Dajte Rafetu polumjesec pored ptičurine, slobodno... Ali nek podnese prvo zahtjev za gradjevinsku dozvolu za to.
26.10.2018 12:17
Младен Шарчевић Црмнички
Младен Шарчевић Црмнички: НОВО СЛОВО О РУМИЈИ Да Ђедове клетве није, одавно би са Румије, одлећела Црква ова, н'о Архи-Ђед старог кова, прокле сваког који крене, да зидине руши њене. Као што је Петар Свети, Црногорце знао клети, од зла сваког да се врну, тако чува Гору Црну, и тако јој образ спаси, па је данас слава краси. И Ђедо ће из Мораче, зауставит' освајаче, који мисле стећи славу, кад Румији смакну главу. Сочинитељ: Младен А. Шарчевић Црмнички 25.10. 2018 г.
26.10.2018 12:47
Sasa
Sasa: Kako su zgodni na slici..i srecni.navacareni ,zadrigli.
27.10.2018 09:30
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Narod nije stoka hitlera je narod podržavao gdje je bilo najviše špijuna okupacionim vlastima je li u staroj cg ko je slao najviše na goli otok odakle je najviše lopova i ekonomski te pravnih stručnjaka zakone protiv zastare obavezno o ispitivanju porijekla imovine o decentralizaciji protiv gladi gonite za pravdu Srbi neka pocne
06.11.2018 08:34
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar