Ћирилица Latinica
28.08.2020.
Politika

Rama se pokajao zbog podrške Đukanoviću: Molim Albance u Crnoj Gori da glasaju za svoju listu!

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Samo dva dana nakon što je javno, u video poruci podržao Mila Đukanovića čije ime je u nazivu liste DPS-a na predstojećim parlamentarnim izborima, albanski premijer Edi Rama revidirao je svoj stav i pozvao Albance u Crnoj Gori da glasaju, kako je rekao, isključivo za Albansku koaliciju, na čemu mu se preko svog fejsbuk profila zahvalio i Genci Nimanbegu, jedan od predvodnika iste.

Rama je prethodno bio suočen sa žestokim kritikama i optužbama u svojoj zemlji, ali i među kosmetskim Albancima, zbog, kako je većina njih zauzela stav, izdaje albanskih nacionalnih interesa i Albanaca u Crnoj Gori.

Njemu su čak i iz vlastite stranke (Socijalističke partije Albanije) spočitali da je javnom podrškom Đukanoviću a ne svojim sunarodnicima, nanio nesagledivu štetu albanskom pitanju u regionu, zbog čega je ovaj brže-bolje snimio novi video zapis i „pojasnio“ da njegovu podršku na izborima imaju samo albanski političari u Crnoj Gori.

„Moja poruka za Albance u Crnoj Gori je – glasajte Albansku listu“ – kazao je, pored ostalog, premijer Albanije.
 
Istovremeno, osim Rame, podršku albanskim partijama na predstojećim izborima u Crnoj Gori pružio je i predsjednik Albanije Iljir Meta.

On je takođe snimio video poruku u kojoj je naveo da se samo se albanske stranke fokusiraju na svoje nacionalno pitanje i imaju za  osnovni cilj  postojanja poboljšanje položaja Albanaca .

„Ostale crnogorske stranke smatraju da su prava manjina periferno pitanje“ – kazao je Meta.

 Politički analitičari u Albaniji takođe su gotovo nepodeijeljeno na stanovištu da je prvobitna podrška Rame Đukanoviću i DPS-u za njega najveći politički auto-gol u poslednje vrijeme, što mu je najmanje bilo potrebno budući da je Ramiz Baša kao lider opozicije prema svim istraživanjima najpopularniji političar u toj zemlji u ovom trenutku, sa realnim šansama da na narednim izborima osvoji vlast i prekine dominaciju socijalista.

Komentari
Црмница
Црмница: Хахаха. Какав карактер, полизао што је исповраћао. Дошла браћа под прозор и показала му палац испод грла или да промијени позив Албанцима у Црној Гори. Тако то раде озбиљни народи.
28.08.2020 09:01
Osman
Osman: Crmnica-zna sve. Prije su bili i četnici i partizani. Iako su primali partizanske penzije sad su četnici. Njihove sulude ideje su neostvarive, bit će im jasno za koji dan.
28.08.2020 10:45
Osman
Osman: Bravo RAMA kako si i mogao ovoga Prokletnika da podrzis , ovu lopovcinu sto nam je sve pokrao i unistio. Nas Albance samo voli pred glasanje.
28.08.2020 12:27
DJONZA
DJONZA: Nemoj te glasati ovog prevaranta od mila sve nas svadja i zavadja sa bracom drugih vjera. U zatvor lopova tu mu je mjesto.
28.08.2020 12:29
Љутко
Љутко: Нека избори у недељу буду једна велика литија!!!
28.08.2020 16:58
Kaco
Kaco: U neđelju za Mila i DPS. MILO kralju samo tako
28.08.2020 22:02
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar