Ћирилица Latinica
09.11.2019.
Politika

SNP: Put preko Sutormana iskoristiti za valorizaciju turističkih potencijala

Autor: Redakcija 11 Ostavite komentar

Socijalistička narodna partija (SNP) Bar pozdravila je juče donijetu odluku Vlade Crne Gore o kategorizaciji državnih puteva, kojom je put Bar – Virpazar preko Sutormana proglašen regionalnim putem.

Na ovaj način, navode iz ove opozicione partije, otvoren je alternativni putni pravac ka Baru i kreirani uslovi da područje, bogato prirodnim resursima, bude valorizovano kroz razne vrste projekata.

"Svih ovih godina SNP Bar potencirao je značaj ovog zaboravljenog puta, koji u toku ljetnjih nesnosnih gužvi predstavlja jedini alternativni pravac ka Baru.

Osim saobraćajnog, izuzetno je važan i turistički i ekonomski aspekt ove odluke zbog crmničkih sela koja gravitiraju na Sutormanu i koja će na ovaj način dobiti bliži put ka moru.

Sada će i poznata sutormanska šuma, kao jedna od rijetkih oaza netaknute prirode dobiti šansu da bude valorizovana kroz veću dostupnost turistima. Na ovom prostoru nalazi se napušteno i ruinirano odmaralište koje, kroz adekvatno ulaganje i sanaciju, može biti revitalizovano.

SNP Bar poziva nadležne organe da razmišljaju i o drugim područjima koja se kroz kategorizaciju određenih putnih pravaca mogu učiniti dostupnijim i privlačnijim za turiste, a što sve ide u korist građana Crne Gore" - stoji u saopštenju SNP-a.

Komentari
spicanino
spicanino: Napokon,da ako kamioni i autobusi sto idu za Bar i Ulcinj zaobidju Sutomore i smanje ljetnje guzve i izbacilivanje otrovnih gasova.Crmnicka sela ce sigurno imati koristi od turista ako znaju to iskoristiti.Sa srecom.
09.11.2019 09:03
Mugi
Mugi: Spičaninu ćemo se obratit za pomoć,kako da razvijemo turizam,pun je ideja i znanja kao g...o vitamina
09.11.2019 14:44
spicanino
spicanino: Sto sam to lose rekao "Mugi"o turizmu imam vise na vrhu maloga prsta nego neko drugi u "Glavu"ali sam ipak skroman i drzim se one narodne"Svi znamo ponesto /Niko ne zna sve"Dogovor kucu gradi.Hvala na prostoru za komentar.
09.11.2019 15:46
Za. Spicanina
Za. Spicanina: Uvijek imas dobre komentare jedino ti zamjeram kakve potrebe imas da se pravdas raznim Basibuzucima. Nek je vjecna. 🇲🇪🇲🇪
10.11.2019 10:58
Robin hud
Robin hud: Taj put preko Sutormana je bio da se odavno gradi ali je pokojni TEMPO okrenuo na drugu stranu da bi sva Crmnicka sela bila obuhvacena i neka jw jedino mi je krivo sto ga bas Crmnicani najvise omalovazavaju i pljuju a dok je bio ziv nisu se smjeli zivi cut. Ali fasizam se povampirio u Evropu a i kod nas nisam mogao vjerovati da jedan Kragujevac da ulicu cica Drazi Mihalovicu a ovi nasi sto bi da dodju na vlast drzavu ne priznaju ni zastavu ni himnu sad traze spomenik Pavlu Djurisicu dno dna. Jos da njemci rehabilituju hitlera i da se pocne iz pocetka nismo mi jos za demokratiju cim se po Srbiji jos prica o 1389 i boju na Kosovo mi smo svi zajedno ipak samo BALKANCI.
10.11.2019 11:12
BANJO
BANJO: Za spicanino i robin huda,KAKVI CRNI KAMIONI I AUTOBUSI ,PREKO SUTORMANA!?TO BI BIO KOLAPS.MALA KOLA ,KOMBI ,OK.TI IZGLEDA NIJESI TOM TRASOM NIKADA PROSAO,STRUCNJACE ZA SVE.TZV ROBIN HUDE SMETA TI SPOMENIK P. DJURISICU,A ONAJ KOD PLAVA ,BALISTI CELJAJU,NI DA SPOMENES!!!SJETI SE VELIKE,POD CAKOROM.OVIM NE ZELIM DA PRAVDAM ZLOCINE NI SA DRUGE STRANE.BOJIM SE DA CES SE CESAT JEDNOG DANA IZA UVA.
10.11.2019 20:30
Za. Banja
Za. Banja: Banjo mrcio se dje si se bio skrio Djavo te avetnog izio. Znas li Banjo lamo stara da je dosadno na ovom portalu bez tvojih komentara. Da nijesi nidao bog dje pud Kotora zalutao jad te ne nasao. Da nijesi dje kroz Zupce trenirao pa da te nije oni Tovar u kakav jendek suturao pa nedaj boze da nijesi na glavu pao pa si i bez ono malo pameti ostao.
11.11.2019 03:33
spicanino
spicanino: Banjo kazes da put nije za"Tezi"saobracaj,gledas li ti kudje voze u Pakistan i Boliviju itd ,pa ovi Sutormanski bi za njih bio "Strada del Sole".
11.11.2019 09:36
Robin hud
Robin hud: Cuti Banjo prdonja stari da te ne pocesem po toj avetnoj glavi. Ti kazes da ja neznam trasu preko sutormana jesam medjedu vise puta prosao tu trasu negoli ti sto si u bioskop bio i kroz tunel odio iako ti nisi smio jer si plasliv ko zec. A nesto nespominjes Tempa prpa Banjo i od mrtvog a kamoli da je ziv druge bi ti meni pjesmice pjevao. A ne ti i ova tvoja zaludna druzina na himnu ne ustajete drzavu i zastavu ne priznajete i mrsko vam sve sto je Crnogorsko i samo lajete. Kus bre u rupu.
11.11.2019 10:24
Vasilije
Vasilije: Svi komentari i kritike Kragujevca i "antidrpsovske"Crmnice su neopravdani jer dolaze od postovaoca Tudjemilske bitke i spomenika fašistima u Golubovcima.
20.11.2019 05:08
Da je vjecna🇲🇪🇲🇪
Da je vjecna🇲🇪🇲🇪: Zalosno sto nema one Titove vlasti pa nebi ova bagra tolko osilila da moze lajati sta hoce bez sankcija. Nasao se neki bezmozgovic bez obraza i pameti i spomenik na Vir naziva fasisticki more treba vas cetnike i pocetnike sve u prdekanu na prevaspitavanje da ako vam iz guzice dodje u tu ludu glavu. U rupu misevi.🇲🇪🇲🇪
20.11.2019 12:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar