Ћирилица Latinica
24.01.2022.
Politika

Većina u SNP-u ipak protiv "manjinske Vlade" sa GP URA ?

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Na dnevnom redu sjednice GO SNP nije se glasalo o rješenju političke krize kroz formiranje manjinske vlade,  a evidentno većina GO nije bila za takvo rešenje, piše portal IN4S.

Podršku konceptu “manjinska vlada” dali su u svojim diskusijama samo članovi GO iz Bara i Podgorice, kao i dio predstavnika žabljačkog odbora, piše pomenuti portal.

„SNP neće biti 41. glas za smjenu Vlade“, kazao je nakon sjednice Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, lider te stranke i dodao „da vjeruje da SNP neće glasati za smjenu Abazovića, kao ni za skraćenje mandata Skupštini“.

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj se raspravljalo o mogućem formiranju manjinske vlade je završena nakon četiri sata rasprave.

Kako je nakon sjednice novinarima saopštio lider stranke Vladimir Joković, SNP nije danas odlučivao o manjinskoj Vladi.

„SNP nije danas odlučivao o manjinskoj vladi. Ova vlada još postoji i sačekaćemo kada bude izjašnjavanje u parlamentu. Ukoliko bude izvjesno formiranje manjinske vlade SNP će imati sjednicu nakon toga, i tada će zauzeti jediinstven stav“, kazao je Joković i dodao:

„Želimo da bude nađeno rješenje u okviru ove parlamentarne većine sa manjinskim partijama. Opcija su i izbori. Odbacujemo napade na SNP, on neće biti dio vlade u kojoj će biti DPS“, kazao je Joković.

Kako je objasnio, odluku će donijeti nakon sedmog februara, kada sve bude jasnije u Crnoj Gori.

Joković je naveo da je danas bilo priče o manjinskoj vladi, ali nije bilo glasanja.

„Jer ne znamo šta će biti. Iznijeli smo mišljenje i ostajemo čvrsto u tome da će se naći najbolje rješenje. Nećemo biti 41. za pad ove Vlade, vjerujem da nećemo glasati za skraćenje mandata Skupštini, vjerujem da nećemo glasati za smjenu potpredsjednika Vlade“, kazao je on.

„Mi smo partija razuma, umjereni govorimo uvijek sa poštovanjem, želimo da se nađe rešenje koje neće biti dramatično za Crnu Goru“, kazao je Joković.

Komentari
L.S.C.G
L.S.C.G: E moj Jokovicu ko da ti je ova barba od Krivokapica brat cas ovako cas onako ponasate se ko da ste djeca a ne stari djuturumi pa ko vama vise da vjeruje bog vas ne ubio poavetale.
25.01.2022 02:47
Istina
Istina : Jokovicu dje ti je prinicipijelnost .Sto se povlacis u cosak ,strah da ti se ne pocjepa partija .prpa
25.01.2022 11:13
Partijski koktel
Partijski koktel: Jokivica bili obećali mjesta premijera za to je htio manjnsku vladu,sve je dzabe ovaj vlast ovako nemoze vladati a ni manjinski vlast i ako bude formiran nece moći pozitivno da napredjuju vladu, izlazak sa političke krize jedino rijesenje su vanredni izbori, kakva politička kriza krenula u naj prljavim načinima tesko će stići do stabilizacije,i ako lako stiglo do poremećaja situacije u drzavu u svakom smislu onda pozitivni poremećaj mnogo tesko stići vise kod nas, posebno ako vodimo računa u svakoj napravljenoj steti ide u ledjim svim Gradjanima Crne Gore.čitavi politički poremećaj imenovan.,”Partijski Koktel”
25.01.2022 16:41
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar