Ћирилица Latinica
17.03.2021.
Politika

Đukanović: Možemo opet u državnu vlast samo ako u njoj nema DF-a!

Autor: Redakcija 20 Ostavite komentar

Prilično dirigovano, reklo bi se, u crnogorskoj javnosti je gotovo neprimjetno prošao inetrvju predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića koji je prije dva dana dao Televiziji "Nova BH", u kojem je govorio o upravo održanim nikšićkim izborima i refleksijama koje bi oni mogli imati i na državnom nivou.

U interpretaciji i citatima iz ovog intevjua, nimalo slučajno, mediji bliski šefu države ali i manjinskoj Vladi Zdravka Krivokapića prećutali su najznačajnije Đukanovićeve poruke, poput najave najskorijeg povratka DPS-a u vlast na državnom nivou i poziva na koalicionu saradnju građanskim opcijama koje su trenutno dio nove parlamentarne većine.

Šef države i DPS-a je tom prilikom, naime, nedvosmisleno poslao poruku da su njemu i partiji koju predstavlja kao partneri prihvatljivi svi osim Demokratskog fronta na čelu sa Andrijom Mandićem

"Oni (DF) u meni vide poslednju barijeru da Crna Gora bude opet plijen Velike Srbije. Ostaje naš naum da radimo na širenju svog koalicionog kapaciteta. Mi smo imali za dosadašnje koalicine partnere, male partije koje nikada nisu prelazile tri do četiri posto. Kao male partije sada su češće ispod cenzusa" - kazao je, pored ostalog Đukanović u pomenutom intervjuu za TV Nova BH.

On je govoreći o epilogu izbora u Nikšiću na kojima je pala sa vlasti njegova stranka ustvrdio da je na njima "ogoljeli ekstremni nacionalizam doživio poraz".

Taj nacionalizam, kako je rekao, koga oličava DF u Crnoj Gori, imao je brutalnu podršku državnih vlasti Srbije i manje više svih medija iz Beograda.

"Pa uprkos tome izgubio je jednu trećinu podrške u samo ovih šest mjeseci od parlamentarnih izbora" - rekao je Đukanović.

On je optužio DF da  sprema scenario devedesetih.

"Tada je Karadžić vapio za pomoć Beograda jer su Srbi bili navodno ugroženi u Bosni i Hercegovini. Beograd je priskočio u pomoć. Nastavak znamo. Nastavak je bio u Hagu, sa svim strahotama prije Haga u samoj BiH. Danas, već godinu - dvije dana, Karadžićevi sledbenici na čelu sa vojvodom Mandićem, isto Srbe proglašavaju ugroženim u Crnoj Gori, i Beograd priskače u pomoć. Po istom receptu, dakle rušeći  suverenitet susjedne države, na isti način na koji su rušili suverenitet BiH devedesetih. Da li će to zakonomjerno rezultirati ratom,  ja se iskreno nadam da ne" - kazao je šef države i DPS-a.

Najavljujući veoma skori povratak u državnu vlast svoje partije, Đukanović je podvukao i da je siguran da će se uz DPS naći i neke partije koje danas čine vladajuću koaliciju "a suštinski prihvataju Crnu Goru kao građansku i multietničku državui buduću članicu Evropske Unije".

Na pitanje voditelja da li misli na Demokrate, Đukanović je odgovorio - ima ih više.

Na pitanje da li strahuje da će zbog kriminala završiti u zatvoru, uz podsjećanje na skandiranje građana iz, kako je voditelj rekao, prosrpskih partija nakon izbora u Nikšiću, koji su uzvikivali "Milo lopove", Đukanović je odgovorio:  - Ni slučajno. To su gluposti. 

Đukanović je potcrtao i kako parolu "Milo lopove" skandiraju velikosrpski nacionalisti koje je već opisao - DF.

"I rekao sam ranije već -u pravu su!  Ja sam im ukrao iluziju da će Crna Gora biti u sastavu Velike Srbije. Bez Crne Gore nema ni Velike Srbije. Tu se otprilike završava njihova iluzija i njihova nerealna politička projekcija. Otuda njihov žal i njihov pokušaj da meni politički naude" - kazao je Đukanović.

 

 

Komentari
Anti drps
Anti drps: Sanjaces jos dugo vlast lupezu!Ceka te samo dugogodisnja robija i oduzimanje stotina miliona koje si pokrao.
18.03.2021 00:40
Велизар
Велизар: Скроз очекивано, сметају вам Срби, Србија и Русија. НАТО прави владу по својој мјери - комунистичку јер су Демократе класична комуњарска партија као и ДПС. Узећете и пијаног Кривомозгића да се мало шарените и то је то. Сад видим да је "луди" Медо био све у праву, вас говњавом мотком све треба најурити. Умјесто да су браћа Ђукановићу већ у затвору, заједно са Браном Мићуновићем и Гвозденовићем и многима још, они уређују нову владу и најављују повратак у власт са Бечићем и Здравињом. Е гадлука гаднога, пи, пи занавијек ПИ!!!
18.03.2021 00:43
Bulatović
Bulatović: E ovo su plodovi vladavine one sirovine od novog krivomozgića. Stotinu puta mu je rečeno da ne pije brlju, jer ga poslije obrađuju njegove tate u američkoj ambasadi kao plastelin. A inače je ljigav i bez rakije pa im nije teško.
18.03.2021 00:52
Stomatolog
Stomatolog: Popuši ga ti u Nikšić rodni, a tranvestitu? DF-u i Mandiću da se uhvatiš za miraša, neće da te boli. Smrdo, ti tako da govoriš o Srbima i DF-u, o Karadzicu, Mandiću.
18.03.2021 01:00
Tony
Tony: Treba iskoristiti situaciju i zaista formirati vladu DPS-Demokrate-Krivokapić, jer sve drugo vodi u veliku Srbiju. Ako DF sa 27 poslanika od 41 u novoj većini ostane tako jak pretvoriće nas u srpsku guberniju. Zadnji je čas za alarm. Hoćemo multietničku državu a ne srpsku. Crna Gora je jednom odlučila za NATO I EU. Nema to da se mijenja više. Bogu hvala DPS i dalje najjači kao partija.
18.03.2021 01:04
Fado
Fado: Odriče se bestidno SD-a i SDP-a jer su kako kaže sada ispod cenzusa a javno zove Demokrate, Lekića i URU da budu zajedno u vlast. Sad mi je žao što sam dana jednoka bio u koaliciji sa tobom, sram te bilo. Taman bih volio sad da te Mandić i Medojević uhapsu iako su mi mrskiji no tebi, a meni iskreno mrski a tebi politički i interesno, ti bi opet četnik bio ako ti je interes more stid te bilo . Dadnite bre Medojevicu da bidne ministar policije da ga usere skroz da ga uhapsu odma i treb
18.03.2021 01:09
Nole
Nole: Treba da vratite opljačkane pare
18.03.2021 07:33
Rrrr
Rrrr: Vrati pare,narodu!
18.03.2021 08:14
123
123: Koalicija,zvana spuz. Milo milijarder
18.03.2021 08:32
MILOŠ
MILOŠ: Puste želje Milo. Snila baba što joj milo bilo...
18.03.2021 08:57
Za MILA
Za MILA : To, el PRESIDENTE, sa svima DA, sa srbijom samo "komsijski" 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪✌️✌️✌️✌️✌️
18.03.2021 09:52
Vesko
Vesko: Sa tobom nikad. Dosta te je bilo. A koverte ?
18.03.2021 10:39
Suza za crnu goru
Suza za crnu goru: Sta da covjek kaze. Dabogda vas Albanija uzela a i hoce kakvi ste. Ne smetaju vam Tuzi Gusinje Rozaje to i onako nije vase . Ni Ulcinj ubrzo.Od Bozaja do Plava Autostrada da se Sastave jug i sjever Crne Gore. Pola Crne Gore Zivi u Srbiji. Cijeli zivot se lijecili besplatno Skolovsli Sram Vas bilo . Pljujete na dedove pradedove Bracu.Pih Hocete Evropu kad vam stave LANCE nece te ih lako skinuti. Bicete ovce u Toru. Da je dobra nebi Englezi bjezali iz nje. Dugo im uzelo da se otkace Europe. Pametan Englez.Neka vam je Vjecna Crna Gora Nikad Crnja nije bila
18.03.2021 10:47
rolls royce
rolls royce: Ne brini PRESIDENTE...lagano se tope početnici!
18.03.2021 11:08
STOJAN
STOJAN : Sanjaj milo dosta ga je bilo , nego vataj se Rastoka dobar Staklenik napravi i bavi se sadnjom ZDRAVE HRANE trebace ti. Ja mislim da je politika za tebe proslost vidis da se ne spominjes kao da te nije bilo.
18.03.2021 11:15
Za 😢😢😢
Za 😢😢😢: Hvala, i ostanite u srbiji, a nas pustite da nosimo "🔗🔗🔗🔗🔗" 😉 😉 😉 premda ih CRNOGORCI nikada nijesu nosili!!! ZAUVJEK 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪💓💓💓
18.03.2021 12:24
Rajka
Rajka: Ostani djesi milo ni za djesi nisi jedina ustanova koja tebi odgovara na dyzi perijod je SPUZ. Zelim ti dugogodisnji odmor.
18.03.2021 14:05
Aha
Aha: URA i Demikrate,nisu toliko nisko pali da s tobom budu u kialiciji
18.03.2021 14:38
Kosa
Kosa: Ovaj gori od korone ne popusta. Ne zaboravi rolex u Spuz
18.03.2021 14:52
Aleksandra
Aleksandra : U zatvor svi lopovi pa tamo guli krtole, o cemu ti mastas nesreco!!!!!
18.03.2021 18:16
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar