Ћирилица Latinica
22.05.2019.
Sport

Bar: Ovacije za svjetske šampione u džiu - džici

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

U subotu, 18. maja, u Budvi je održano međunarodno prvenstvo u džiu-džici "Budva open 2019" na kojem je učestvovalo 365 takmičara iz 21 kluba, koji su došli iz 9 država.

Sjajan rezultat pod vođstvom stručnog štaba (u sastavu Boltić, Stojanović, Šahman), ostvario je i Ju- Jutsu klub Mornar iz Bara koji se na ovom takmičenju predstavio sa 30 takmičara.

Njegovi borci su osvojili 29 medalja, od kojih 7 zlatnih i po 11 srebrnih i bronzanih, što JJK Mornar u konačnom poretku svrstava na visoko 4. mjesto u ozbiljnoj konkurenciji najboljih klubova šireg regiona.

Takođe, JJK "Mornar" bio je jedan od nosilaca sportsko-muzičke manifestacije "Sportom protiv poroka" koja je 21. maja održana na glavnom gradskom trgu, uz učešće podmlatka nekoliko barskih sportskih kolektiva, AK "Mornar", Karate Klub "Bar", FK " Mornar" i drugih.

Nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji ovog projekta pružila je fitnes instruktorka Tamara Vojvodić sa svojim timom i gostima koji su Baranima na platou ispred robne kuće "Izbor" demonstrirali neke od zdravih stilova života, veoma popularnih u svijetu.

Nekoliko stotina mladih sportista i njihovih roditelja uzeli su učešće u pojedinim tačkama programa. Posjetioci su imali priliku da vidje nesvakidašnji spoj mladosti i ljepote na jednom mjestu, čemu je doprinio i veoma zapaženi nastup mažoretki.

Posebnu pažnju i oduševljenje prisutnih izazvao je nastup svjetskih šampiona u džiu-džici, dua koji čine Lidija Caković i Stefan Vukotić. Oni su na vrhunskom nivou održali prezentaciju tehnike napada i samoodbrane i izazvali ovacije svih prisutnih.

 

S. Stojanović

Komentari
Lana
Lana: Bravo vam ga Barani. Lijepo je ovo čuti.
22.05.2019 23:26
Baranka
Baranka: Karate klub Bar - ispravka
23.05.2019 00:48
Djuro
Djuro: Ne , nije karate klub, vec dzijudzica klub iz Bara. Bravo omladino !!! Svaka cast trenerima ovog kluba. Uvjek donosite medalje sa svakog takmicenja. Samo nastavite
23.05.2019 15:45
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar