Ћирилица Latinica
14.04.2024.
Политика

Лековић: Нисам срео никога ко мисли да је директор Управе полиције изабран законито

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Посланик Демократске Црне Горе Момчило Лековић казао је гостујући у Слободној зони са Драженом Живковићем да је интерес Црне Горе да дође ИБАР и да је то императив.

„Демократе су као одговоран политички субјект усвојиле одређене закључке које орочавају подршку Влади до доношења ИБАР-а. Дефинитивно је да свака Влада има изазове у свом функционисању али оно што је битно је да се они превазиђу. Ја бих ставио апостроф на споразум али који је стварно јако битан, и ако се њега придржавамо, превазићи ћемо све изазове“, казао је Лековић.

Подсјетио је на дешавања на сједници Владе приликом избора директора полиције, али њему то и није толико лоше када гледа из своје перспективе јер на дјелу мора бити изражавање ставова.

„Ако не избацујемо лоше ствари, као ово што је било кршење Закона, онда имамо тишину. Што се Демократа тиче, посвећени смо спровођењу ИБАР-а и слиједимо наш европски пут. Све одлуке у Демократама доносе органи наше партије. Не доноси их ни један човјек ни два човјека већ уз консултацију са грађанима“, казао је Лековић.

Говорећи о реконструкцији Владе, Лековић тврди да је споразумом реконструкција предвиђена до краја године а Демократама је то прихватљиво.

„Све што је ван споразума је за нас неприхватљиво. То је наш став. Нећемо подржати било коју иницијативу за ревизијом споразума. Јасно је зашто смо против уласка Бошњачке странке у Владу. Ту се показало право лице бившег режима а сами врх Бошњачке странке још увијек није изашао из самог ДПС-а односно свега што они представљају“, казао је Лековић.

Треба дати шансу свима да исправе грешке, тврди Лековић и додаје да ће видјети шта ће се дешавати. Све треба бити транспарентно, тврди Лековић говорећи о SКY препискама и Европи сад 2, а нада се да ће бити све мање црне хронике.

„А највише бих волио да се бавимо туризмом и просторним планирањем. Као што рекох, немамо проблем са транспарентношћу а Демократе ће се увијек одазвати на било какво контролно саслушање. Који год министар Демократа био, увијек ћемо се радо одазивати и радо присуствовати парламенту. Морамо бити отворени и за грађане и за друштво јер морамо ићи напријед“, казао је Лековић.

Највише на мети су СПО и СБПОК односно Предраг Шуковић и Лазар Шћепановић

Што се тиче кадрова Демократа, нема кадрирања од стране родбине, тврди Лековић а пита се да ли постоје неки други рођаци који то покушавају.

„Неки други би нпр. проблематизовали избор генералног инспектора АНБ-а а потребно је и поштовати закон. Нисам срео правника, али и таксисту и продавача, који не тврде да је избор директора полиције био незаконит. Очекујем од суда да то истражи“, казао је Лековић.

На питање  како се онда расписује конкурс за вршиоца дужности, Лековић тврди да је Влада на предлог министра требала одредити једног човјека који испуњава услове најдуже до 6 мјесеци. Лековић тврди да је конкурс један вид транспарентности и да је министар Данило Шарановић можда увидио оно што ће се дешавати.

„Баш је министар Шарановић одговарајући, рекао да се неће са позицијама у безбједносном сектору питати партија већ грађани. Сад то неко проблематизује. Знате које јединице МУП-а тренутно најбоље раде? СПО и СБПОК, Предрага Шуковића и Лазара Шћепановића“, казао је он.

И даље без кандидата за Будву

Посланик Демократа коментаришући надолазеће локалне изборе у неким општинама тврди да је на локалним органима да предлажу кандидате.

„Нису тачне информације да се у Андријевици нешто дешава са СНП-ом, али одлуку доносе локални органи. Ако они одлуче тако, предсједништво ће се изјаснити. У Андријевици смо добро радили, а у Будви је најмирнији период био када је предсједник општине био Драган Краповић“, казао је Краповић.

Додаје да чекају информацију ко ће бити носилац њихове листе у Будви, преноси "Борба".

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar