Ћирилица Latinica
08.05.2024.
Политика

Вучуровић: Црна Гора не треба да подржи Резолуцији о наводном геноциду у Сребреници

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Посланик Нове српске демократије и коалиције За будућност Црне Горе Јован Јоле Вучуровић саопштио је да, што се НСД-а тиче, сматрају да не треба подржати резолуцију у Сребреници која се налази на столу Уједињених нација и додаје да се ту ради о нечему што је усмјерено против Србије, као и читавог српског народа.

„Тачније, то је покушај сатанизације нашег народа. Умјесто да се резолуцијама тражи помирење, ова резолуција представља тачку раздора и уноси нове подјеле у читавом региону.Ово је њемачка резолуција и чуди ме да они нијесу препознали потребу да направе текст који би, на примјер, осудио све злочине који су се дешавали на простору бивше Југославије, јер било их је јако пуно. Ми осуђујемо све злочине, као и овај у Сребреници, али не видим да је неко са друге стране осудио бројне злочине над Србима током деведесетих, попут Кравице, Братунца, или да неко помиње чињеницу да су из Сарајева потпуно нестали Срби, којих је прије рата било преко 30 одсто у том граду“, казао је Вучуровић.

Додаје да је то класичан примјер етничког чишћења али и да се о томе не разговара већ се сада Њемачка опредијелила да предложи ову Резолуцију која прави раздор и у Црној Гори и на овом комплетном простору који је увијек био ровит и нестабилан.

„Прошло је готово 30 година од ратних дешавања и умјесто да се проналазе начини како да се спајамо и повезујемо на овом подручју, ми имамо сада једну резолуцију која је уперена против једног народа и покушава Србе представити геноцидним, иако смо народ који је највише страдао на овим просторима. Такође, то што неки у Црној Гори, попут ДПС данима потенцирају причу о резолуцији, показатељ је да ова партија и даље, нажалост, инсистира на антисрпству и идеологији ратног злочинца и нацисте Секуле Дрљевића, а то није добро ако желимо помирење. Ми у НСД сматрамо да је најзад дошло вријеме за помирење у ЦГ, али видимо и те снаге које инсистирају на сукобима и које ће бити временом маргинализоване“, закључио је он гостујући на Адриа телевизији.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar