Ћирилица Latinica
27.04.2024.
Култура

Нови број часописа за Хаику у издању "Неказаног"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Међународно удружење књижевних стваралаца и умјетника "Неказано" после годину дана паузе наставили су са објављивањем часописа за Хаику, под именом Неказано. Разлози су били финансијске природе и договарања уређивачког одбора о темама које ће се обраиђавати, и на који начин. Тако да је ово издање троброј. Бр 9, 10 и 11.

Подсјетимо да је часопис за Хаику који објављује Неказано" уствари први часопис за Хаику у историји Црне Горе. Главни Уредник овог издања је хаиђин Горан Радичевић, потпредсједник а одговорни уредник Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења. Док је састав редакције остао исти -  поред њих двојице ту су Биљана Китић Чакар и Младен Бабовић а сам часопис је тематски подијељен на три дијела: Птице, Светионици и нетематски део часописа.

У часопису поред домаћих хаиђина заступљени су многи други из региона а и из свијета од којих посебно  издвајамо Нину Алсиртањи из  Либије.

Горан Радичевић уредник овог издања не крије задовољство квалитетом радова и аутора, као и техничке опремљености часописа.

Лабуд Н. Лончар, предсједник удружења истиче да је веома задовољан овим издањем поготову што су изашли из зачараног круга договарања и начина финансираниа и обећава још боља тј. садржајнија и боље технички опремљена издања, наравно са интересантним темама за обраду а све у договору са својим члановима и редакцијом.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar